reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Nadrobilam z poltora dnia. Wykonczycie mnie [emoji14] a niechce zadnej pominąć bo aie przyzwyczailam do was i tez czekam na wasze kreseczki :*
Dziewczyny mój tescior z popołudnia jak wróciłam z pracy. Miałam iść jutro na kolejną betę ale chyba odpuszczę bo sama się nakręcam. Mam drugi test jeszcze bo kupiłam dwu pak (takie info- w Rossmanie testy quick&go dwupak po 15 zł ;))) to rano z pierwszego moczu jeszcEe raz zrobię ;)
Zobacz załącznik 930647
Oj byłabym bardzo szczęśliwa. Oglądałam już skarpetki niemowlęce jeszcze ciąży nie ma a ja już oglądam
Tez juz wyszukuje. Co chwile wrzucam cos nowego do koszyka na stronie smyka [emoji14] Wozek wybralismy juz.. itp
Wybór imion to nie tak prosta sprawa jakby się wydawało
Mamy po 3 imiona dla chlopca i dziewczynki. Tez sie nie potrafie zdecydowac. Ale chyba pojde w klasyke
Tutaj z tego co obserwuje są same kobietki z jajem :) nie na kwasów i oby rak zostało [emoji1364]
No a jak [emoji14]
Ja białawy Ale szyjka otwarta [emoji23]
Nie znam sie kurna nad tym.. nie wiem jak wy to tak szukacie. Mnie sie zdaje ze ciagle tala sama
Cześć dziewczyny mogę do was dołączyć?
Dzieńdoberek :)
No to nie lada wyczyn łał [emoji50] podziwiam Cię bo ile razy już tak próbowałam i niestety poddawałam się [emoji26][emoji26] próbowałam też z tabsami ale one kompletnie nie dla mnie takie sensacje co po nich miałam to masakra była
Ufff jak to dobrze ja tez pale i nie rzuce
Trzeba wierzyć że da się radę, ja paliłam z 8 lat jak nie wiecej, na poczatku też ograniczałam ale zawsze wracałam, lekko nie było ale czego się od robi dla siebie,zdrowia, dzidzi i faceta który nie pali i mnie gonił zawsze a teraz już nie musi:biggrin2:
Mnie lekarz zabronił wrecz. Zbyt nerwowa jestem i jak rzuce to gorzej ze staraniami moze byc
A myślałam że tylko ja palę mimo to że się staram o dzidziusia :/ obiecałam sobie że rzucę odrazu jak zobaczę dwie kreski.
Moj gin mowi ze to za późno. Bo i tak toksynki sa. Wiec albo z rok wczesniej ale nic na sile. Bo mozna bardziej dzidzi nerwami zaszkodzic
No i dostałam okres [emoji28]
Zaczynamy nowy cykl[emoji1303][emoji847]
Oj kurcze. A myslalam ze my wszystkie razem na poczatek roku szkolnego posypiemy sie. Nastepny cykl twoj :*
Ale za to dopiero w lutym na moja 15 rocznice ślubu [emoji23][emoji23]
Ciekawe czy sobie prezent walne [emoji1319][emoji28][emoji28]
My tez z lutego hehehe wiec kto wie.. vos jest w tych datach ;)

reklama
My tak od 11 dnia do 40 robiliśmy :D więc zgadzam sie z lekarzem twoim. Ja owu mialam w 39 dniu widzisz :)
My też cały cykl się staraliśmy :) bo po pierwsze nie wiedziałam kiedy owulacja i czy w ogóle będzie... [emoji848] dlatego polecam starać się przez cały cykl regularnie [emoji16] bo nieraz wydaje się, że owulacja już była,a ona dopiero będzie... albo jest dużo wcześniej niż nam się wydaje.

Pytanko.
Czy ktoras miala cykl z clo i przyspieszoną owulacje. U mnie juz 8dc mialam. Czy jie za szybko. Teraz 6 dni po owu. Jeszcze tydzien do testowania. Boli mnie jajnik i sie zastanawiam ocokamam

Nadrobilam z poltora dnia. Wykonczycie mnie [emoji14] a niechce zadnej pominąć bo aie przyzwyczailam do was i tez czekam na wasze kreseczki :*Tez juz wyszukuje. Co chwile wrzucam cos nowego do koszyka na stronie smyka [emoji14] Wozek wybralismy juz.. itp Mamy po 3 imiona dla chlopca i dziewczynki. Tez sie nie potrafie zdecydowac. Ale chyba pojde w klasykeNo a jak [emoji14] Nie znam sie kurna nad tym.. nie wiem jak wy to tak szukacie. Mnie sie zdaje ze ciagle tala samaDzieńdoberek :)Ufff jak to dobrze ja tez pale i nie rzuce Mnie lekarz zabronił wrecz. Zbyt nerwowa jestem i jak rzuce to gorzej ze staraniami moze bycMoj gin mowi ze to za późno. Bo i tak toksynki sa. Wiec albo z rok wczesniej ale nic na sile. Bo mozna bardziej dzidzi nerwami zaszkodzicOj kurcze. A myslalam ze my wszystkie razem na poczatek roku szkolnego posypiemy sie. Nastepny cykl twoj :*My tez z lutego hehehe wiec kto wie.. vos jest w tych datach ;)

Jak to nic na sile ? Ja palilam wiele lat, ale jak zobaczylam ze jestem w ciazy nie wyobrazam sobie palic. Obok mnie w szpitalu przywiezli kobiete ktorej dziecko bylo martwe cos okolo 20 tygodnia. Przyszlo kilku lekarzy i stwierdzili zgodnie, ze ona to dziecko 'udusila' paleniem. To nie chodzi tylko o toksyny.

Jak to nic na sile ? Ja palilam wiele lat, ale jak zobaczylam ze jestem w ciazy nie wyobrazam sobie palic. Obok mnie w szpitalu przywiezli kobiete ktorej dziecko bylo martwe cos okolo 20 tygodnia. Przyszlo kilku lekarzy i stwierdzili zgodnie, ze ona to dziecko 'udusila' paleniem. To nie chodzi tylko o toksyny.
Mój gin w pierwszej ciąży bo niestety też paliłam stwierdził że lepiej ograniczyć a nie rzucić bo nie wiadomo jak organizm zareaguje ale to było 7 już prawie 8 lat temu. Mojej bratowej 2 lata temu jeden kazał rzucić natychmiast, a drugi stwierdził że jak Pani do teraz paliła to niech Pani pali dalej. Tak więc co lekarz to co innego powie.

Mój gin w pierwszej ciąży bo niestety też paliłam stwierdził że lepiej ograniczyć a nie rzucić bo nie wiadomo jak organizm zareaguje ale to było 7 już prawie 8 lat temu. Mojej bratowej 2 lata temu jeden kazał rzucić natychmiast, a drugi stwierdził że jak Pani do teraz paliła to niech Pani pali dalej. Tak więc co lekarz to co innego powie.

Sumienie kazdy ma swoje. Mysle, ze jak juz jest dziecko to jest ono najwazniejsze i jakby cos sie stalo to bym sobie do konca zycia nie wybaczyla palac. Zreszta kiedys palili wszyscy i wszedzie, nowe badania inaczej wszystko obrazują. No i sam widok brzucha i fajki budzi ogolna niechec i ja to w tym momencie rozumiem.

reklama
Do góry