reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

reklama
Sumienie kazdy ma swoje. Mysle, ze jak juz jest dziecko to jest ono najwazniejsze i jakby cos sie stalo to bym sobie do konca zycia nie wybaczyla palac. Zreszta kiedys palili wszyscy i wszedzie, nowe badania inaczej wszystko obrazują. No i sam widok brzucha i fajki budzi ogolna niechec i ja to w tym momencie rozumiem.
Tak jak piszesz niestety to jest uzależnienie i tak po ponad 10 latach palenia z czasowymi ograniczeniami nie rzucę na pstrykniecie próbowałam bolało i pale dalej [emoji29]. Ale bywa że po prostu organizm sam się buntuje w trakcie ciąży i kobiety odrzuca od fajek na co liczę u siebie jeśli nie uda mi się samej rzucić.

Tak jak piszesz niestety to jest uzależnienie i tak po ponad 10 latach palenia z czasowymi ograniczeniami nie rzucę na pstrykniecie próbowałam bolało i pale dalej [emoji29]. Ale bywa że po prostu organizm sam się buntuje w trakcie ciąży i kobiety odrzuca od fajek na co liczę u siebie jeśli nie uda mi się samej rzucić.

Mysle, ze historia ze szpitala ktora Ci opowiedzialam zadziala na wyobraznie. Mna wstrzasnelo jak widzialam to na zywo. Ja rowniez czuje, ze chce mi sie palic.

Pytanko.
Czy ktoras miala cykl z clo i przyspieszoną owulacje. U mnie juz 8dc mialam. Czy jie za szybko. Teraz 6 dni po owu. Jeszcze tydzien do testowania. Boli mnie jajnik i sie zastanawiam ocokamam

Ja miałam tylko zastrzyk orvitelle bez clo w 9dc przy pęcherzyku 20mm. Od wczoraj mam bardzo dużo białego śluzu, dziś potop i bardzo gesty- nawet mąż zauważył bo zostało na nim tego towaru dość sporo [emoji51] aż się przestraszył co to [emoji23]
Rano miałam bardzo dziwny skorcz jak poszłam na pierwsze siusiu

Mój gin w pierwszej ciąży bo niestety też paliłam stwierdził że lepiej ograniczyć a nie rzucić bo nie wiadomo jak organizm zareaguje ale to było 7 już prawie 8 lat temu. Mojej bratowej 2 lata temu jeden kazał rzucić natychmiast, a drugi stwierdził że jak Pani do teraz paliła to niech Pani pali dalej. Tak więc co lekarz to co innego powie.
Jak to nic na sile ? Ja palilam wiele lat, ale jak zobaczylam ze jestem w ciazy nie wyobrazam sobie palic. Obok mnie w szpitalu przywiezli kobiete ktorej dziecko bylo martwe cos okolo 20 tygodnia. Przyszlo kilku lekarzy i stwierdzili zgodnie, ze ona to dziecko 'udusila' paleniem. To nie chodzi tylko o toksyny.
Totalny ciemnogród. A lekarz ktory jej to powiedział niepowinien miec kontaktow z ludzmi -.wcale. bo wiecej z niego szkody niz pożytku. Jak mozna bylo powiedziec kobiecie ktora przezywa najwiekszą prawdopodobnie traume w swoim zyciu- ze to byla jej wina. Debil. Niepotrafił odpowiednio zdiagnozowac przypadku więc najlepiej wyrzyć sie na kims.
Ja paliłam w ciazy. Corke prawie 20 lat temu urodzilam zdrowa w terminie. 10/10. Zadnych problemów nie miala ze zdrowiem nigdy. Zadnych chorob. Raz w zyciu tylko antybiotyk miała podany, bo nigdy nie bylo jej potrzebne. Okaz zdrowia do dzis.

Ewelinka przykro mi spowoduje tej paskudnej wrednej @. Ale fajnie zenie tracisz humoru. Październik jest pięknym miesiącem, złota jesień i złoty dzidziuś :)

Tak to na to nie patrzalam ... inaczej do tego pochodzę bo mam to szczęście mieć 4 skarby w domu wiec będzie to będzie nie to nie [emoji16][emoji1303]

reklama
Ja mialam znowu bzika na punkcie mentolowych. Jak ich normalnie nienawidziłam i tak jest do dzis [emoji23][emoji23][emoji23]
Moze i teraz kupie. I zamiast bety sprawdze czy juz są "dobre" hehe

Do góry