reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dziewczynki to ja trzymam kciukasy za jutrzejsze testy! Ja w domu takowych nie posiadam więc grzecznie czekam do 4 stycznia :)
A prolaktyne badałam w 4dc (robi się między 3, a 5 dc z tego co wiem).
Mi to samo mówiła Pani Endokrynolog. Jsk teraz nie zaciaze to między 3 a 5 dniem cyklu ze stymulacją metclopramidum.

reklama
Dziewczyny,w którym dniu cyklu badacie PRL?
Jak ja badałam w 21dc to wynik 64..., gdzie norma jest do 29!
JAk zbadałam PRL w 4 dc to wynik 8... różnica OGROMNA.
Jestem na bromergoie
Między 3 a 5 dc ale może wyjść w normie i dopiero po stymulacji może wykazać nieprawidłowości. Mi endokrynolog kazał zrobić w styczniu (jeśli nie będzie ||) między 3 a 5 dc na czczo. Po czym połknąć 1 pastylkę metaclopramidum i po godzinie zbadać jeszcze raz.

Ja tez miałam zbadać Prl i prolaktyne po obciążeniu (metaclopramidum) ale nie zrobiłam tej drugiej.
Może warto. Endokrynolog mówiła mi że jej niewłaściwy poziom może hamować rozwój pęcherzyków i ich ilość. Dlatego jak teraz nie zajdę to mam zrobić. Pytałam czy jakby coś wyszło nie tak to "da się naprawić,"? To mówiła że bez problemu.

Ooo to może ja też bym jutro zrobiła [emoji848][emoji16] ale nie mam testu w domu a do apteki kilka km więc kupię dopiero po pracy... Sama się wyrwalam że przyjdę w sylwestra do pracy [emoji23] kto tak robi haha. W takim razie trzymam mocno kciukasy za nas obie i też dam znać mimo tego że nie czuję ani bólu jak na @ ani zmian jak na ciążę.. Jedyny objaw to nabrzmialy biust jak zawsze przed @
Ja tak samo i to jeszcze na 11h ,[emoji23]

Boli już mnie brzuch więc tylko minuty lub godziny dzielą mnie do okresu :(

reklama
Do góry