reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Miałam podobnie w ciąży z córką, kazali mi brać magnez i nospe jakby brzuch bolał. Wszystko dobrze się skończyło, córka ma 3 lata:)
Ja wlasnie biorw of miesiąca magnez i chyba zacznę brać nospe. Bo w poprzednich cyklach od owulacji do okresu codziennie mnie bolał brzuch jak na okres i się zastanawiam czy takie skurcze macicy nie przeszkadzają w zagniezdzaniu. Jak myslicie

reklama
Okazuje się, że to plamienie wczoraj to już początek okresu. Dzisiaj zaczęłam normalnie krwawić. Dwa dni po pregnylu. 20 dzień cyklu.
TO NIE MI JEST POTRZEBNY PSYCHOLOG TYLKO TYM PORABANYM LEKARZOM!!!!!!!
CHODZE DO KONOWALOW OD ROKU I WSZYSCY MOWIA ZE TAK SIE ZDARZA ZE KOBIETA TAK MIEWA.
DZIEWCZYNY!!!!! Odezwijcie się te które krwawią już przed owulacją albo zaraz po owulacji. które plamią przez cały cykl.
Przecież jest was tak dużo! Dlaczego ja żadnej z Was jeszcze nie spotkałam ??????

Okazuje się, że to plamienie wczoraj to już początek okresu. Dzisiaj zaczęłam normalnie krwawić. Dwa dni po pregnylu. 20 dzień cyklu.
TO NIE MI JEST POTRZEBNY PSYCHOLOG TYLKO TYM PORABANYM LEKARZOM!!!!!!!
CHODZE DO KONOWALOW OD ROKU I WSZYSCY MOWIA ZE TAK SIE ZDARZA ZE KOBIETA TAK MIEWA.
DZIEWCZYNY!!!!! Odezwijcie się te które krwawią już przed owulacją albo zaraz po owulacji. które plamią przez cały cykl.
Przecież jest was tak dużo! Dlaczego ja żadnej z Was jeszcze nie spotkałam ??????
Kochana, pisałam nie raz, to nie jest normalne... Tulę Cię mocno!!!

Kochana, pisałam nie raz, to nie jest normalne... Tulę Cię mocno!!!
Rok czasu mija teraz w styczniu. 7 lekarzy. Ok. 40 wizyt. Dobre 6.000 tysięcy na wizyty, badania, leki, hormony, suplementy. I nic. Dalej nic nie wiadomo. Dalej zero efektów. Najpierw krótka a teraz całkowity brak fazy lutealnej. Czy to już czas na rozważanie adopcji?

Rok czasu mija teraz w styczniu. 7 lekarzy. Ok. 40 wizyt. Dobre 6.000 tysięcy na wizyty, badania, leki, hormony, suplementy. I nic. Dalej nic nie wiadomo. Dalej zero efektów. Najpierw krótka a teraz całkowity brak fazy lutealnej. Czy to już czas na rozważanie adopcji?
Współczuję ogromnie :( Ciągle pod górkę. A byliście już w Klinice Leczenia Niepłodności? Zbyt długo Cię męczą, czas na Kogoś bardziej kompetentnego. Nieustannie trzymam kciuki!

Rozważam to ale zupełnie nie wiem gdzie się udać. Wracam właśnie z wizyty. Miałam owulację. Na lewym jajniku. W drugim z pęcherzyka zrobiła się torbiel ale już się wchłania. Lekarka mówi, że błona śluzowa macicy nie wskazuje na krwawienie, endo 14. Mówi że w szyjce macicy też czysty śluz. Mówi że to MOZE być z szyjki chwilowe bo mam bardzo wrażliwa szyjkę nawet jak bada mnie. I tak samo nadżerka. Mówię jej że tej krwi było dużo, i nie tylko po przytulankach. A ona mówi że czasami tak jest.... Takie trochę dla mnie gdybanie.
Nie wiem co o tym myśleć.
Mam brać luteinę a jutro zbadać progesteron.

Cześć dziewczyny. Wszystkiego naj naj w 2020 roku. Dawno tu nie zaglądałam. @kasiuka34 bardzo, ale to bardzo gratuluję!
Dużo nowych staraczek też widzę i serdecznie witam. Ja mam w końcu ustalony zabieg usuwania polipa na 8/01, a starania będę mogła zacząć w kolejnym cyklu. Przeleciała przez ostatnie 2 miesiące i widzę sporo dziewczyn którym gratuluję i proszę trzymajcie kciuki za nas staraczki :) Ja się trochę podałam. Dziś coś mnie jednak tknęło i znów się wemnie obudziła nadzieja. Raz jeszcze wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, tym co się już udało spokojnych 9ciu miesięcy, a wszystkim starajacym 2ch kreseczek życzę

Rozważam to ale zupełnie nie wiem gdzie się udać. Wracam właśnie z wizyty. Miałam owulację. Na lewym jajniku. W drugim z pęcherzyka zrobiła się torbiel ale już się wchłania. Lekarka mówi, że błona śluzowa macicy nie wskazuje na krwawienie, endo 14. Mówi że w szyjce macicy też czysty śluz. Mówi że to MOZE być z szyjki chwilowe bo mam bardzo wrażliwa szyjkę nawet jak bada mnie. I tak samo nadżerka. Mówię jej że tej krwi było dużo, i nie tylko po przytulankach. A ona mówi że czasami tak jest.... Takie trochę dla mnie gdybanie.
To daj znać jak badania krwi i jak się czujesz po luteinie koniecznie. Choć chciałabym coś pomóc, to niestety tylko raz w życiu miałam brązowe plamienie 7 dni po owulacji, mimo stosowania duphastonu. Tak to zawsze mam @ 14 dni po owulacji, czasem zdarzyło się przesunięcie gdy przesunęła się owu i cykl się wydłużył. W zeszłym cyklu w 24 dc (na 31) progesteron miałam na poziomie ponad 19, a to bardzo dobry wynik nawet jak na wczesną ciążę, więc nic jak zachodzić XD

Dziś już temp. u mnie wzrosła o dwie kreski, planowana owu była 31.12 lub wczoraj, ale zastanawiam się czy nie była wcześniej. Dziś cały dzień mam dziwne uczucie w okolicach macicy-lewego jajnika. Jakby coś się wżerało XD Może to spóźniona owulacja? Ale to temp. by nie wzrosła, zresztą samego momentu owulacji podobno nie czuć, więc już sama nie wiem.

Dziś minął 13 miesiąc starań. Zmieniam myślenie. Zamiast myśleć przez ostatnie dwa tygodnie cyklu, że się nie udało, żeby się nie nastawiać, to myślę „udało się, to ten miesiąc, wszystko będzie dobrze, postaraliście się, to na pewno się udało” :) Ciekawe co z tego wyjdzie :)

Może być, jak mówi. Pytałam już Ciebie o nadżerkę bo u mnie w październiku okazało się, że to przez nią plamię. Przy badaniu krew a wnętrze czyste. Krwawiła kontaktowo w okresie okołoowulacyjnym bo wiadomo, że wtedy najbardziej była naruszana ;) Trzymam kciuki, żeby finał był dwukreskowy :D

reklama
Do góry