reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
@kasiula34 bardzo się cieszę!

Chorujacym życzę zdrowia:-)

@KiedyPytam A czy Twój mąż/partner był już poddawany jakiejś diagnostyce?

U mnie dzisiaj 13 dc owulacja w trakcie:-)
Jeśli @pozwoli zatestuje w Boże Narodzenie :-)

Byl badany. Nasienie ma idealne. Ja już nie wiem co to może być. Co owulacja to pękają po pregnylu pięknie dwa pęcherzyki. Endo 11. Wszystko książkowo. Teraz biorę dupka nawet na ten progesteron. I dalej nic. Ja już nie wiem co jest nie tak :( :( :(
Odechciewa mi się normalnych starań już.
Niech nam zrobią ta inseminację może....
Może to przez to że to wszystko wypływa ze mnie. Nawet jak leżę do góry nogami to potem i tak wylatuje.

Byl badany. Nasienie ma idealne. Ja już nie wiem co to może być. Co owulacja to pękają po pregnylu pięknie dwa pęcherzyki. Endo 11. Wszystko książkowo. Teraz biorę dupka nawet na ten progesteron. I dalej nic. Ja już nie wiem co jest nie tak :( :( :(
Odechciewa mi się normalnych starań już.
Niech nam zrobią ta inseminację może....
Może to przez to że to wszystko wypływa ze mnie. Nawet jak leżę do góry nogami to potem i tak wylatuje.

To nie ma co siebie na sile obwiniac... Wyleciec i tak wyleci troche, ale zawsze cos zostaje :) plemniki sa 'wypuszczane' z taka predkoscia, ze gdzie maja dojsc to dojda.
Niestety brutalne statystyki nas nie oszczedzaja w tym przypadku. Zdrowa para w kazdym cyklu ma zaledwie 30% szans na zaplodnienie. Problem kazdego z partnerow oslabia dodatkowo, wiec powiedzmy, ze skoro u Twojego meza jest cacy a u Ciebie nie do konca to juz szanse spadaja...
Nie mozna byc dla siebie az tak surowa.
Wiem, ze to boli, meczy i czlowiek nie ma sil i czuje sie bezradny. Ale wierze, ze czy na Ciebie czy na mnie w koncu przyjdzie czas.

Witam sie dziewczyny. Po prawie 7 dniach spoznienia dzis przyszla @...
Nie wiem co mam powiedziec. Nie nastawialam sie jakos bardzo, ale rozczarowanie dobija jak zawsze.
Przykro mi :( jeszcze ten spóźniający okres i jakaś pewnie nadzieja... Eh....
U mnie z kolei okres już drugi cykl przychodzi tydzień po pięknej owulacji. Nawet nie jestem w stanie doczekać tego testowania. Nie mam szansy być zaskoczona że się udało albo nie udało bo ja już tydzień przed wiem że się nie udało. Okres powinnam dostać równo za tydzień. A ja już mam plamienia. Dupka już biorę 4 dzien więc daje sobie jeszcze 3-4 dni i witam nowy cykl. Najgorsze jest to czekanie na okres. Skoro już przychodzi wcześniej to niech przyjdzie nawet jutro.
Najgorsze jest to, że znienawidziłam święta Bożego Narodzenia. A zawsze były dla mnie najwspanialszym okresem w roku

Dzien doberek :)
Witam sie w 2 dc ;) No coz, tym razem sie nue udalo. No ale nie robilam sobie wielkich nadzieji..Maz stwierdzil "od przyszlego tygodnia to jeszcze bardziej sie postaram":laugh2: No wiec cos czuje, ze przyszly tydzien bedzie goracy 8-):-D
Kiedy pytam - a moze to jeszcze nie okres?.. plamenia w cyklu sie czasem zdarzaja..glowa do gory, nie poddawaj sie.. i u ciebie niedlugo zaswieci slonce :*

Dzien doberek :)
Witam sie w 2 dc ;) No coz, tym razem sie nue udalo. No ale nie robilam sobie wielkich nadzieji..Maz stwierdzil "od przyszlego tygodnia to jeszcze bardziej sie postaram":laugh2: No wiec cos czuje, ze przyszly tydzien bedzie goracy 8-):-D
Kiedy pytam - a moze to jeszcze nie okres?.. plamenia w cyklu sie czasem zdarzaja..glowa do gory, nie poddawaj sie.. i u ciebie niedlugo zaswieci slonce :*
Naprawdę miałam wielkie nadzieje. I mam nadal.... Te plamienia ustały i śluzu jest dużo ale czysciutki. Ogólnie to jestem cały tydzień w domu. Naprawdę psychicznie jestem totalnie wypoczęta. Więc mam wielkie nadzieje że się uda..... Zobaczymy.... Najwyżej będzie ogromne rozczarowanie, parę dni płaczu i działamy dalej.

reklama
Naprawdę miałam wielkie nadzieje. I mam nadal.... Te plamienia ustały i śluzu jest dużo ale czysciutki. Ogólnie to jestem cały tydzień w domu. Naprawdę psychicznie jestem totalnie wypoczęta. Więc mam wielkie nadzieje że się uda..... Zobaczymy.... Najwyżej będzie ogromne rozczarowanie, parę dni płaczu i działamy dalej.
Trzymam kciuki, aby to była implantacja!!! :)

Do góry