reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Hej dziewczyny. Czy to nie cudowne że dzisiaj dalej wolne? :) Poniżej wysyłam mój wykres. Czy coś z niego wyczytacie? Czy ja mogłam faktycznie mieć owulację przy takiej temperaturze? Niby się utrzymuje wyższa ale dalej nie 37,00.
I wiem że już o to pytałam, ale jutro wieczorem mam dentystę. Czy mam iść na pełnym luzie, czy nadmienić coś? Nawet jeśli załóżmy była owu w piątek sobotę, to zagnieżdżenie po 6 dniach więc jeszcze tam nic się nie dzieje....?
Ale czy mimo wszystko coś tam zasugerować dentyście?
Masz taki wykres jak ja w czerwcu. Z temperatury wychodziło że owu nie miałam test owu pozytyw z clear Blue i zaszłam w ciążę. Także nie ma co się sugerować temperatura.

reklama
A gdzie Ty mieszkasz?
U nas dzisiaj wolnee:-)

U mnie 11dc więc zaczynamy starania ale całkiem na luzie i nic m nie
w sumie to i tak moze byc za wczesnie :-) wiec poki @ nie ma, to jest szansa, ze sie udalo :-)
zwyciezyla ciekawość. Poczekam do soboty wtedy będzie wiarygodny. Choć wczoraj płakałam dwa razy a piersi pełne i pobolewają ( przed @ to nigdy), póki co odpoczywam. Jutro do pracy a pracuje w systemie zmianowym także jak mi wypadnie.

Ja jestem w trakcie diagnostyki, ale chyba jednak to cholerstwo mam, chociaz z objawow: cykle bezowulacyjne, długie, trądzik i stosunek lh/fsh 1.5. Wszystko inne ok. Przede mną jeszcze krzywa glukozowo insulinowa
Ja miałam wszystkie objawy książkowe PCOS, ale obraz jajników zawsze miałam super. Od listopada zeszłego roku odstawiłam tabsy anty i mam leczenie metforminą i progesteron 17-27 dc dla podtrzymania ciąży. Kontrolne usg po roku - lekarz powiedział, ze w ogóle nie widać, ze mam PCOS, czuję się dobrze :)

W czwartek mam termin @. Lekko bolą mnie piersi, ukłuje czasami w podbrzuszu, mam nudności. Kilka dni temu od zapachu kawy myślałam, że zwymiotuję. W sobotę nagle zachciało mi się śledzi w cebuli, które zagryzłam ogórkami w occie a potem jeszcze zjadłam babeczki z bitą smietaną haha Także czekamy, na spokojnie, jeszcze 3 dni :)

KiedyPytam, ostatnio będąc u dentysty powiedziałam o swoich przypuszczenia (niestety mylnych), to dała mi oczywiście lżejsze znieczulenie które w ogóle mnie nie znieczulilo i w gratisie wykład, że to są znieczulenia bezpieczne, które w żaden sposób nie szkodzą dziecku i często się stosuje kobietom w ciąży- artykaina się nazywa.
Miałam wrażenie, że wyszłam na histeryczke bo nawet potwierdzonej ciazy nie miałam a już wariuje. Także nigdy więcej nie powiem o swoich podejrzeniach jeśli nie będę miała pewności :p
A mialas takie w zastrzyku? Ja chodzę do dentysty który ma takie znieczulenie, nazywane jakoś komputerowym czy jakoś tak, i on mi przykłada taka mikro szpilke że ja nawet nie wiem kiedy on mnie znieczula. Więc może to w ogóle nie ma wpływu na nic

Tak miałam w zastrzyku, czysta lidokainę mi dała bo o taką poprosiłam. Później żałowałam bo wszystko czułam i jeszcze bardziej stresowalam się co mogło bardziej zaszkodzić niż znieczulenie.
A te znieczulenie o którym piszesz to jakieś chyba nowe bo nigdy nie miałam i nie słyszałam. Ciekawe.

Masz taki wykres jak ja w czerwcu. Z temperatury wychodziło że owu nie miałam test owu pozytyw z clear Blue i zaszłam w ciążę. Także nie ma co się sugerować temperatura.
Powiem szczerze.... Zobaczymy co profesor powie pojutrze. Bo mam już dość analizowania. Pojawił mi się brunatny śluz na zmianę z takim z nitkami krwi. Że nawet jak była ta owulacja to pewnie progesteron niski, raptem chwilę po owulacji a ja już coś mam nie tak, więc czynników za i przeciw jest tyle, że dopiero za dwa tygodnie się wszystko wyjaśni.

Powiem szczerze.... Zobaczymy co profesor powie pojutrze. Bo mam już dość analizowania. Pojawił mi się brunatny śluz na zmianę z takim z nitkami krwi. Że nawet jak była ta owulacja to pewnie progesteron niski, raptem chwilę po owulacji a ja już coś mam nie tak, więc czynników za i przeciw jest tyle, że dopiero za dwa tygodnie się wszystko wyjaśni.
Kurcze ty to masz jazdy z tym wszystkim. Mój cykl teraz jest też dziwny od 12dc zaczęłam plamienia z każdym dniem co raz mocniejsze w kolorze ciemno brązowym. Od dzisiaj zaczęłam zażywać dupka 2x1 i zobaczymy czy będą się pojawiać znowu plamienia przez okres zażywania dupka.

Trzymam mocno za ciebie kciuki żeby ten zastrzyk ci pomógł i mimo przeciwności losu zajdziesz w upragnioną ciąże i szczęśliwie ja donosisz bez najmniejszych problemów.

jej, dziewczyny, jak tak czytam, ile macie problemow ze swoimi cyklami, to az sie smutno robi.. Te, ktore nie chca byc w ciazy, pija, pala (mowie tu o takim typowym menelstwie) i i tak rodza jedno dziecko za drugim..a tu czlowiek chce i ma takie problemy :( niesprawiedliwe to jest :(

A mi sie wlacza PMS, zamiast testu kupilam czekoladki. Az wstyd- wszystko wtrabilam.

Ja miałam wszystkie objawy książkowe PCOS, ale obraz jajników zawsze miałam super. Od listopada zeszłego roku odstawiłam tabsy anty i mam leczenie metforminą i progesteron 17-27 dc dla podtrzymania ciąży. Kontrolne usg po roku - lekarz powiedział, ze w ogóle nie widać, ze mam PCOS, czuję się dobrze :)

W czwartek mam termin @. Lekko bolą mnie piersi, ukłuje czasami w podbrzuszu, mam nudności. Kilka dni temu od zapachu kawy myślałam, że zwymiotuję. W sobotę nagle zachciało mi się śledzi w cebuli, które zagryzłam ogórkami w occie a potem jeszcze zjadłam babeczki z bitą smietaną haha Także czekamy, na spokojnie, jeszcze 3 dni :)
ja sledzie moglabym jesc non stop :laugh2: Hm.. ale moze u Ciebie to jakis znak? ;-)

Mloda1994- a ty tez przypadkiem nie mieszkasz w DE? wydaje mi sie, ze to ty chyba pisalas o dojczlandach ;-)

jej, dziewczyny, jak tak czytam, ile macie problemow ze swoimi cyklami, to az sie smutno robi.. Te, ktore nie chca byc w ciazy, pija, pala (mowie tu o takim typowym menelstwie) i i tak rodza jedno dziecko za drugim..a tu czlowiek chce i ma takie problemy :( niesprawiedliwe to jest :(

A mi sie wlacza PMS, zamiast testu kupilam czekoladki. Az wstyd- wszystko wtrabilam.

ja sledzie moglabym jesc non stop :laugh2: Hm.. ale moze u Ciebie to jakis znak? ;-)

Mloda1994- a ty tez przypadkiem nie mieszkasz w DE? wydaje mi sie, ze to ty chyba pisalas o dojczlandach ;-)
Dokładnie tak. Mieszkam w DE

reklama
mam pytanie do wszystkich, ktore badaja szyjke... Nigdy nie mialam potrzeby, by cokolowiek badac...i stad moja niewiedza i pytanie do was. Czy to co wyczulam palcem, takie okragle to ujscie szyjki macicy? Ta "kulka" byla dosc wysoko, ale nie wyczulam zadnej "dziurki" ...czy to normalne przed okresem? Ze tez na starosc zabieram sie za takie rzeczy :laugh2: :laugh2:

Do góry