reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dzisiaj na przykład miałam ogromną ilość takiego jasnobrazowo-zoltego śluzu a potem pojawiło się plamienie. Wczoraj lekko plamilam po południu, a wieczorem lekarka powiedziała że narzędzia i sonda do USG czysta i tam nie ma żadnego plamienia. Czasami zaczynam myśleć że świruje. Bo plamie idę do lekarza a on mi mówi że tam nic nie ma. I robią że mnie wariatkę i pytają czy to nie z odbytu albo z moczu. A ja wiem skąd mi leci krew!!!!!!
No to ja mam to samo. Albo jest czysto, a na usg u lekarza na tym czymś czym bada brudno. Ja tez myśle, ze to progesteron, ale nigdy mi lekarz nie kazał go badać. Ostatnio nawet jak pytałam gina o tym, czy to prawda, ze progesteron powinno się sprawić 7 dni po owu, to mi powiedział, ze nie ma sensu badanie tego. Dziś tez założyłam wkładkę, a jest czysta. Z kolej na papierze jest brud. No i bądź tu mądry. Ja mam o tyle spokoj, ze u mnie zawsze kilka dni przed miesiączka sir zaczyna, a Ty nie wiesz kiedy może Cię to zaskoczyć

reklama
No to ja mam to samo. Albo jest czysto, a na usg u lekarza na tym czymś czym bada brudno. Ja tez myśle, ze to progesteron, ale nigdy mi lekarz nie kazał go badać. Ostatnio nawet jak pytałam gina o tym, czy to prawda, ze progesteron powinno się sprawić 7 dni po owu, to mi powiedział, ze nie ma sensu badanie tego. Dziś tez założyłam wkładkę, a jest czysta. Z kolej na papierze jest brud. No i bądź tu mądry. Ja mam o tyle spokoj, ze u mnie zawsze kilka dni przed miesiączka sir zaczyna, a Ty nie wiesz kiedy może Cię to zaskoczyć
No właśnie. Ja potrafię tak mieć 3 dni po okresie na przykład. Ale mimo tego rosną pęcherzyki. No i zdarzało się że pękały. Bo miałam mimo tych plamień owulację.

Dr powiedziała że owulacja była pusta, pekly same ale z gorączką, i okropnym bólem. A dziś przywitala mnie @
Badania mam slabe , prolokatyne znika bromergonem, plus ziołowymi
Dała clo na wsparcie jajnikow o mam przyjsc za 2 tyg akurat będzie połowa cyklu
Jeśli w tym cyklu nie zajde to drożność mnie czeka.
Ale one Ci pękły same takie duże? I jak badania hormonalne? I co mówi ci lekarka na to wszystko?

Hej dziewczyny. Jak tam dzisiejsze nastroje. Ja czuję że bez bycia tu nie dzwigne tego wszystkiego. Czuje się okropnie. Od wczorajszego płaczu aż jestem spuchnięta. Podkowy mam pod oczami okropne. Codziennie do wczoraj budziłam się z radością, a dziś jak się obudziłam to dotarło do mnie co się dzieje. Nie mam siły na nic. Załamałam się :(
Chwilowe załamanie jestem normalne, każdy musi to przejsc , głowa do gory, dasz radę

A nadal Cię ktoś pod kontem endometriozy?
Hej. Wiesz, u mnie różnie. Teraz jest w miarę ok ale do kwietnia tego roku latami męczyłam się z plamieniami a zeszły rok miał tak, że plamilam po okresie, przed okresem, trochę mocniej trochę słabiej, czasami takie krwawienie się pojawiało jakby okres już był. Ale ogólnie tydzień przed okresem to norma.
A teraz od kwietnia mam tak, że kres mam 8 dni, jest spokój parę dni, i jeden dzień plamień, potem znowu przerwa i z dwa dni i potem cisza i 2-3 Reni przed okresem plamienie i okres. To są takie plamienia, że obyłoby się nawet czasami bez wkładki, jak idę do toalety to na papierze, albo jak mam dużo śluzu to nitki krwi albo zarozowiony jest cały śluz. Też mam nadzerke ale nigdy nie usłyszałam od lekarzy że to od niej. Prędzej zwalali na niski progesteron.

Mi ginekolog powiedziała że w dawce 1 x1 przez 5 dni poprawia je,ich jakość, przestymolowac nie tak łatwo. Te z się bałam ale za 4 dni zaczynam kolejny cykl z CLO
O. To dajesz mi nadzieję. Bo ja właśnie mam ta niska dawkę. I zrozumiałam że powiedziała, że jak mamy już dawać zastrzyk to lepiej wychodowac takie ładne, zdrowe w odpowiedniej wielkości.

reklama
Do góry