reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Dziewczyny ratunku. Wiem że mnie tu ostatnio nie ma bo wszystko to zaczynam bardzo zle znosić. Ale dzisiaj nie dam rady bez was :( mam za godzinę wizytę i będziemy sprawdzać czy jakimś cudem była owu u mnie. Miała być w środę ale od wtorku do środy krwawilam, testy dwa razy dziennie robione i ciągle negatywne. Biorę dupka od wczoraj i krwawić przestałam, i mam dzisiaj pełno śluzu jakby owu miała byc dopiero. I pomimo tego że wiem że na 99% owu nie było i nie będzie (tak było, kiedy przed owulacją krwawilam) to mam jak głupia jakiś cień cienia nadzieji.
Żołądek mnie boli tak z nerwów że nie wiem jak wytrzymam do tej wizyty o 19:15... Jest mi aż niedobrze tak się denerwuje :( nie mam już do tego siły :(

@nina_00 no właśnie nie sądzę, znam siebie i wiem, że się nie nakręcam jeszcze ;) Mam dwóch zdrowych Synów i bardzo spokojnie podeszliśmy do tematu trzeciego dziecka, bez spiny, to Nasz drugi cykl starań tak naprawdę :)
Teraz to dopiero zacznę szukać u siebie choroby bo fakt, że czuję się typowo ciążowo no i te plamienia okropne, których też wcześniej nie miałam :/
Głowa to ostro rozrabiała przed pierwszą ciążą :D

@nina_00 no właśnie nie sądzę, znam siebie i wiem, że się nie nakręcam jeszcze ;) Mam dwóch zdrowych Synów i bardzo spokojnie podeszliśmy do tematu trzeciego dziecka, bez spiny, to Nasz drugi cykl starań tak naprawdę :)
Teraz to dopiero zacznę szukać u siebie choroby bo fakt, że czuję się typowo ciążowo no i te plamienia okropne, których też wcześniej nie miałam :/
Głowa to ostro rozrabiała przed pierwszą ciążą :D
To identycznie jak u mnie, z tym że ja z 2moich szkrabow zachodzilam od razu ale to było daaawno temu. Teraz zaczynam swirowac. W zeszłym cyklu też miałam wszystkie możliwe symptomy ciąży.. Głowa zadziałała idealnie. I już teraz też zaczynam powoli sobie wkrecac. Tzn nie doszukuje sie objawów, tylko żyję coraz większą nadzieją. U mnie też 2 cykl starań.

U mnie ciąża wykluczona.
Beta hCG <0.200
Progesteron dość niski bo 4.51
I nie mam pojęcia co daje te wszystkie objawy :/
Koniecznie powiedz lekarzowi. Chętnie dowiem się co i jak, bo możliwe, że i u mnie tak jest. I nikt mi nie wmówi, że to psychika, bo ja w ogóle o tym nie myślę - zaczynam myśleć, że się udało jak zaczynam mieć konkretne objawy. Nagle jest olśnienie - o Boże a może jednak?!

U mnie temp. w środku 37.9 a termin @ pojutrze także chyba trochę za wysoka jak przed okresem gdy już zaraz będzie 3 dzień bez duphastonu.

Kupiłam testy :)

@bleucoco bedziesz dziś robić?
Chyba zrobię, co mi szkodzi. Kupiłam dwa. Następny wtedy zrobię w niedzielę albo poniedziałek czyli już po terminie @ jak nie przyjdzie :)

Powiedzcie mi, bo nie wiem, czy jak wychodzi cień a test jest np. od 10 to znaczy, że ten test wykrywa od 10 i przy 10 daje cień a przy większych stężeniach kreskę czy cień oznacza, że jest mniej niż 10 i ten test też wykrywa?

reklama
Chyba zrobię, co mi szkodzi. Kupiłam dwa. Następny wtedy zrobię w niedzielę albo poniedziałek czyli już po terminie @ jak nie przyjdzie :)

Powiedzcie mi, bo nie wiem, czy jak wychodzi cień a test jest np. od 10 to znaczy, że ten test wykrywa od 10 i przy 10 daje cień a przy większych stężeniach kreskę czy cień oznacza, że jest mniej niż 10 i ten test też wykrywa?
Ja miałam 56 z krwi i cień cienia na teście z moczu ;)
Progesteronu powinno być minimum 15 po zagnieżdzeniu (chyba ;) specem też nie jestem ) a najlepiej ok.25 dla prawidłowego rozwoju ciąży.
Mój w normie się mieści ale przy dolnej granicy :/
Mam wrażenie, że to wszystko będzie cyklem bezowulacyjnym, o czym mogłyby świadczyć pozytywne testy owu do czasu aż się nie skończyły .

Ostatnia edycja:
Do góry