reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Głupio mi o tym pisać. Żółte. Nie są zabarwione nawet krwią jak na okres tylko po prostu żółte. Czytałam gdzieś że to może hormony ciążowe tak robią więc pytam czy to możliwe.

Ja po wizycie u Ginki i jakoś mnie zdołowała.. Nastawienie mieliśmy oboje super do dzisiaj..
" Działać codziennie i pamiętać, że jest tylko 20% szans na ciążę więc jeśli nic nie zdziałacie to ze względu na wiek zobaczymy się po 6 cyklu starań. No chyba, że się uda to najwcześniej w 8tc "
I teraz w głowie mam te 20% ..
Od soboty ruszamy z produkcją ;)
A skąd to 20% o co to chodzi?

Ja w sobotę idę na wesele,na test dużo za wczesnie - pewnie będę piła jakieś oszukancze drinki bo nie chce wzbudzać podejrzen:-)

A skąd to 20% o co to chodzi?

Ja w sobotę idę na wesele,na test dużo za wczesnie - pewnie będę piła jakieś oszukancze drinki bo nie chce wzbudzać podejrzen:-)
Często się słyszy, że każda zdrowa para ma tylko 20% szans na ciążę w każdym cyklu.

KiedyPytam trzymam kciuki za pozytywny test :D Może i Nam się uda i wyladujemy na Czerwcówkach :D Ja już nawet termin sobie wyliczyłam na 19.06 ;)

Który to cykl starań? I dlaczego zawiesiliscie staranka?
Za 1 razem udało nam się w maju. Niestety koniec czerwca przyniósł stratę. W sierpniu próbowaliśmy, ale się nie udało. A w październiku lecimy do Polski i nie chcemy ryzykować, żeby w razie czego nie zaszkodzić. W czerwcu mieliśmy właśnie lot i wolimy dmuchać na zimne.

reklama
@KiedyPytam ja miałam tak, że w 8dpo miałam negatywny, 9dpo cień cienia, 10dpo wyglądał znów jak negatywny a taki już pewniak pozytyw 2-3dni po terminie @. Wiec w ogóle robienie testów tak szybko to głupota trochę, mimo, że sama to robiłam [emoji1]

Dzisiaj wychodzi mi z dnia OM 5w1d, zaczęło mnie kłuć w podbrzuszu i wpadłam w panikę, pojechałam na izbę. Zrobiła mi usg i widać pęcherzyk, ale jeszcze bez zarodka. Twierdzi, że ciąża może być trochę młodsza, wyglądała jej bardziej na 4w. Rano robiłam betę, tak dla świetego spokoju i wyszła 2942,5 czyli 4-5tydzien. Pasuje [emoji4] w środę pójdę jeszcze raz zobaczyć, czy przyrasta jak trzeba. Ze względu na poronienie w zeszłym miesiącu lekarka kazała mi dużo wypoczywać wiec aktualnie jestem na L4. No, wygadałam się [emoji4]

Do góry