reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja po wizycie u Ginki i jakoś mnie zdołowała.. Nastawienie mieliśmy oboje super do dzisiaj..
" Działać codziennie i pamiętać, że jest tylko 20% szans na ciążę więc jeśli nic nie zdziałacie to ze względu na wiek zobaczymy się po 6 cyklu starań. No chyba, że się uda to najwcześniej w 8tc "
I teraz w głowie mam te 20% ..
Od soboty ruszamy z produkcją ;)
A w jakim jesteś wieku jeśli można spytać? Mi też lekarz powiedział, że 6mcy.Ale my narazie do listopada zawiesilismy staranka. A dziś tak jajnik boli na owu, że szok. Niby mowia tak ze 20 lub 25 a nawet 35 proc w jednym cyklu. Ale zawsze nawet 1 cykl moze byc Tym cyklem :) U nas tak bylo. Niestety nie powiodlo sie..

reklama
AsiaIN 35 lat , staramy się o 3 dzieciątko :)
I pierwsze podejście mieliśmy w sierpniu i też niby coś się udało ale po cieniu przyszła @ następnego dnia .. Dwie poprzednie ciąże też zaczynały się cieniem ;)

KiedyPytam ale ta moja Ginka zawsze tak optymistycznie mnie nastrajała, wręcz sama namawiała w zeszłym roku bo niby "warunki" mam takie idealne ;) a dzisiaj tak o...
I jeszcze po tych 6 cyklach z wynikami męża mam przyjść ;) Ostrzegłam Go już, że musi sie bardzo postarać jak nie chce z kubeczkiem skończyć ;) ;)

I pierwsze podejście mieliśmy w sierpniu i też niby coś się udało ale po cieniu przyszła @ następnego dnia .. Dwie poprzednie ciąże też zaczynały się cieniem ;)

KiedyPytam ale ta moja Ginka zawsze tak optymistycznie mnie nastrajała, wręcz sama namawiała w zeszłym roku bo niby "warunki" mam takie idealne ;) a dzisiaj tak o...
I jeszcze po tych 6 cyklach z wynikami męża mam przyjść ;) Ostrzegłam Go już, że musi sie bardzo postarać jak nie chce z kubeczkiem skończyć ;) ;)
Hahaha mój też robił wszystko by nie musiec biegać z kubeczkiem. A kubeczek straszy bo leży w apteczce :D

Ja mam 33 i o 1 Dzieciątko. W czerwcu na przełomie 6 tyg prawie 7tyg niestety straciliśmy.. Ale wyniki sa ok tsh z 2.79 zeszlo na 1.76 wiec jeszcze bedzie dobrze. Wierze w to.

Dziewczyny czekam na progesteron. Dostałam kod od pielęgniarki. Hmmmm dała mi naklejkę. I sprawdzam i wystukuje datę urodzenia i ten numer zlecenia i wyskakuje mi na czerwono że "zły numer zlecenia lub badanie w realizacji".. czyli mozliwe że wyniku nie ma po prostu?

I co, zebrała się? Dziewczyno, daj sobie chwilę. 9 dpo też miałam bielusienkie test
Kochaniutka Ty też sprawdzałaś wcześniej.... :D no właśnie..... Skoro tobie i niektórym dziewczynom już wyszło w 10 dniu to ja jakoś tak nie mogę uwierzyć że trzeba czekać do dnia okresu.... Ehhhhh

Nie, zdygalam haha jutro pójdę na bank bo mam wolne
Oszzzz Tyyyyy :D czekam jutro jak się meldujesz że byłaś [emoji16]
Ja po wizycie u Ginki i jakoś mnie zdołowała.. Nastawienie mieliśmy oboje super do dzisiaj..
" Działać codziennie i pamiętać, że jest tylko 20% szans na ciążę więc jeśli nic nie zdziałacie to ze względu na wiek zobaczymy się po 6 cyklu starań. No chyba, że się uda to najwcześniej w 8tc "
I teraz w głowie mam te 20% ..
Od soboty ruszamy z produkcją ;)
Działajcie a słowami lekarki się nie stresuj. Jeśli nic Ci nie dolega to nic się nie martw, zaskoczy [emoji3590]
Kochaniutka Ty też sprawdzałaś wcześniej.... :D no właśnie..... Skoro tobie i niektórym dziewczynom już wyszło w 10 dniu to ja jakoś tak nie mogę uwierzyć że trzeba czekać do dnia okresu.... Ehhhhh
Sprawdzałam ale pamiętaj że do zagniezdzenia mogło dojsc u mnie wcześniej a u Ciebie może być później :) wdech, wydech i czekamy [emoji3590]uwierz ze ja tez czekam jak na szpilkach na wieści od Ciebie :)

Oszzzz Tyyyyy :D czekam jutro jak się meldujesz że byłaś [emoji16]Działajcie a słowami lekarki się nie stresuj. Jeśli nic Ci nie dolega to nic się nie martw, zaskoczy [emoji3590]Sprawdzałam ale pamiętaj że do zagniezdzenia mogło dojsc u mnie wcześniej a u Ciebie może być później :) wdech, wydech i czekamy [emoji3590]uwierz ze ja tez czekam jak na szpilkach na wieści od Ciebie :)

Narazie nie przewiduje sprawdzania bo zużyłam test i nie wiem kiedy będzie mi pasowało podjechać do apteki. Może dopiero w weekend. Mąż mi zabronił dzisiaj wypić moje zielone piwo :D a taka mam ochotę. Ale on dalej wierzy......

reklama
Wypij, nic się nie stanie :) i ja wierzę że się udało :) ale jedno piwko w tym momencie niczego nie zmieni. Pamiętaj, pierwszych 14 dni - wszystko albo nic.
Do dnia @ wszystko z umiarem jest ok.
Narazie nie przewiduje sprawdzania bo zużyłam test i nie wiem kiedy będzie mi pasowało podjechać do apteki. Może dopiero w weekend. Mąż mi zabronił dzisiaj wypić moje zielone piwo :D a taka mam ochotę. Ale on dalej wierzy......

Do góry