reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Ja po wizycie u Ginki i jakoś mnie zdołowała.. Nastawienie mieliśmy oboje super do dzisiaj..
" Działać codziennie i pamiętać, że jest tylko 20% szans na ciążę więc jeśli nic nie zdziałacie to ze względu na wiek zobaczymy się po 6 cyklu starań. No chyba, że się uda to najwcześniej w 8tc "
I teraz w głowie mam te 20% ..
Od soboty ruszamy z produkcją ;)
A w jakim jesteś wieku jeśli można spytać? Mi też lekarz powiedział, że 6mcy.Ale my narazie do listopada zawiesilismy staranka. A dziś tak jajnik boli na owu, że szok. Niby mowia tak ze 20 lub 25 a nawet 35 proc w jednym cyklu. Ale zawsze nawet 1 cykl moze byc Tym cyklem :) U nas tak bylo. Niestety nie powiodlo sie..

reklama
AsiaIN 35 lat , staramy się o 3 dzieciątko :)
I pierwsze podejście mieliśmy w sierpniu i też niby coś się udało ale po cieniu przyszła @ następnego dnia .. Dwie poprzednie ciąże też zaczynały się cieniem ;)

KiedyPytam ale ta moja Ginka zawsze tak optymistycznie mnie nastrajała, wręcz sama namawiała w zeszłym roku bo niby "warunki" mam takie idealne ;) a dzisiaj tak o...
I jeszcze po tych 6 cyklach z wynikami męża mam przyjść ;) Ostrzegłam Go już, że musi sie bardzo postarać jak nie chce z kubeczkiem skończyć ;) ;)

I pierwsze podejście mieliśmy w sierpniu i też niby coś się udało ale po cieniu przyszła @ następnego dnia .. Dwie poprzednie ciąże też zaczynały się cieniem ;)

KiedyPytam ale ta moja Ginka zawsze tak optymistycznie mnie nastrajała, wręcz sama namawiała w zeszłym roku bo niby "warunki" mam takie idealne ;) a dzisiaj tak o...
I jeszcze po tych 6 cyklach z wynikami męża mam przyjść ;) Ostrzegłam Go już, że musi sie bardzo postarać jak nie chce z kubeczkiem skończyć ;) ;)
Hahaha mój też robił wszystko by nie musiec biegać z kubeczkiem. A kubeczek straszy bo leży w apteczce :D

Ja mam 33 i o 1 Dzieciątko. W czerwcu na przełomie 6 tyg prawie 7tyg niestety straciliśmy.. Ale wyniki sa ok tsh z 2.79 zeszlo na 1.76 wiec jeszcze bedzie dobrze. Wierze w to.

Dziewczyny czekam na progesteron. Dostałam kod od pielęgniarki. Hmmmm dała mi naklejkę. I sprawdzam i wystukuje datę urodzenia i ten numer zlecenia i wyskakuje mi na czerwono że "zły numer zlecenia lub badanie w realizacji".. czyli mozliwe że wyniku nie ma po prostu?

I co, zebrała się? Dziewczyno, daj sobie chwilę. 9 dpo też miałam bielusienkie test
Kochaniutka Ty też sprawdzałaś wcześniej.... :D no właśnie..... Skoro tobie i niektórym dziewczynom już wyszło w 10 dniu to ja jakoś tak nie mogę uwierzyć że trzeba czekać do dnia okresu.... Ehhhhh

Nie, zdygalam haha jutro pójdę na bank bo mam wolne
Oszzzz Tyyyyy :D czekam jutro jak się meldujesz że byłaś [emoji16]
Ja po wizycie u Ginki i jakoś mnie zdołowała.. Nastawienie mieliśmy oboje super do dzisiaj..
" Działać codziennie i pamiętać, że jest tylko 20% szans na ciążę więc jeśli nic nie zdziałacie to ze względu na wiek zobaczymy się po 6 cyklu starań. No chyba, że się uda to najwcześniej w 8tc "
I teraz w głowie mam te 20% ..
Od soboty ruszamy z produkcją ;)
Działajcie a słowami lekarki się nie stresuj. Jeśli nic Ci nie dolega to nic się nie martw, zaskoczy [emoji3590]
Kochaniutka Ty też sprawdzałaś wcześniej.... :D no właśnie..... Skoro tobie i niektórym dziewczynom już wyszło w 10 dniu to ja jakoś tak nie mogę uwierzyć że trzeba czekać do dnia okresu.... Ehhhhh
Sprawdzałam ale pamiętaj że do zagniezdzenia mogło dojsc u mnie wcześniej a u Ciebie może być później :) wdech, wydech i czekamy [emoji3590]uwierz ze ja tez czekam jak na szpilkach na wieści od Ciebie :)

Oszzzz Tyyyyy :D czekam jutro jak się meldujesz że byłaś [emoji16]Działajcie a słowami lekarki się nie stresuj. Jeśli nic Ci nie dolega to nic się nie martw, zaskoczy [emoji3590]Sprawdzałam ale pamiętaj że do zagniezdzenia mogło dojsc u mnie wcześniej a u Ciebie może być później :) wdech, wydech i czekamy [emoji3590]uwierz ze ja tez czekam jak na szpilkach na wieści od Ciebie :)

Narazie nie przewiduje sprawdzania bo zużyłam test i nie wiem kiedy będzie mi pasowało podjechać do apteki. Może dopiero w weekend. Mąż mi zabronił dzisiaj wypić moje zielone piwo :D a taka mam ochotę. Ale on dalej wierzy......

reklama
Wypij, nic się nie stanie :) i ja wierzę że się udało :) ale jedno piwko w tym momencie niczego nie zmieni. Pamiętaj, pierwszych 14 dni - wszystko albo nic.
Do dnia @ wszystko z umiarem jest ok.
Narazie nie przewiduje sprawdzania bo zużyłam test i nie wiem kiedy będzie mi pasowało podjechać do apteki. Może dopiero w weekend. Mąż mi zabronił dzisiaj wypić moje zielone piwo :D a taka mam ochotę. Ale on dalej wierzy......

Do góry