reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Dzięki dziewczęta :)
@Fado123 a jak z pracą? Zalecał Ci, żeby się oszczędzać od samego początku? Bo ja mam pracę w dużej mierze fizyczną, 8h na nogach, dźwiganie i różne inne chodzenie po drabinach. I chyba jak tylko zobaczymy serduszko do uciekam na L4...

reklama
Dzięki dziewczęta :)
@Fado123 a jak z pracą? Zalecał Ci, żeby się oszczędzać od samego początku? Bo ja mam pracę w dużej mierze fizyczną, 8h na nogach, dźwiganie i różne inne chodzenie po drabinach. I chyba jak tylko zobaczymy serduszko do uciekam na L4...
Mój lekarz , jak zadzwoniłam że mam 2 kreski ,to zaraz kazał po l4 przyjechać , powiedział że charakter mojej pracy ,nie pozawala mi pracować

Zobacz załącznik 1021665
Już nie taki bladzioch dziś! 32dc, @ spóźnia się 3 dni, 14dpo. Do gina zapiszę się na 9.10., to wypadnie 7t6d, sam mi tak zalecił z resztą bo prawdopodobnie będzie już serduszko. Jestem podekscytowana i czuję, że tym razem obejdzie się bez straty... trzymajcie kciuki!

Gratulacje [emoji4][emoji4]

Dzięki kochana <3 Trzymam za Ciebie kciuki ;* No właśnie jak tu się nie nastawiać... Ja tak mam co miesiąc, że już mam w nosie co będzie, ale nadchodzi faza lutealna, półtora tygodnia do terminu @ zaczynam czuć się inaczej i już pojawiają się automatycznie myśli „a jak się udało?” Haha Zwariować można! XD
Jak to wszyscy mówią , trzeba wyjechac na wakacje we dwoje , bo wraca się s trójkę ;) ja po wakacjach już 3 dzień nie mam okresu ale boję się robić test bo znowu będzie jedna krecha. A też już rok się staramy z jednym poronieniem między czasie :( życzę wytrwałości...

Witajcie :-) staram się z mężem od marca o dzidzię , ost będąc u endokrynolog a zarazem ginekolog stwierdziła że coś się dzieje z tarczyca -3.02 wynik i mialam podwyższona prolaktynę 40 ponad gdzie norma była do 23 bodajże . Przepisała mi euthyrox i ovarin bo po badaniu gin zauważyła że nie mam owulacji . Więc aby mi pomóc przepisała ten ovarin . Bierze się go 2 tab dziennie . Jak jest lepiej brać dwie na raz czy jedna rano a druga wieczorem? Jestem też po usunieciu torbieli 8 lat temu gdzie jeden jajnik mam obciety nie pamiętam czy 1/3 czy 2/3 . Lekarka kazała porobić za 3 miesiące znowu TSH , rezerwę jajnikowa , prolaktynę i anty tpo też .. jestem trochę podłamana że może mi być ciężko zajść w ciążę :( staram się myśleć że będzie dobrze ale wiecie jak to jest jak się pragnie mieć dziecko .. ten ovarin kazała mi brać nawet do pół roku a gdybym zaszła w ciążę to też .. co o tym wszystkim sądzicie ? Mam jakieś szanse że będzie dobrze ? Brała któraś z was ten ovarin ?

Pozdrawiam wszystkie staraczki !

Kurczę sama nie wiem, co robić. Pracuję w popularnej sieciówce z ciuchami i średnio w pracy np. w weekend robię 12-15 km po sklepie, który ma ponad 1200m2 powierzchni. Nie wiem czy jak dzwignę jakiś karton albo boks z dostawy to sobie nie zaszkodzę. Do tego zmiany totalnie różne, raz rano, raz popo, a jak jest maraton popek to jestem wykończona. Nie wiem czy iść wcześniej po L4 niż za miesiąc czy nie...

Kurczę sama nie wiem, co robić. Pracuję w popularnej sieciówce z ciuchami i średnio w pracy np. w weekend robię 12-15 km po sklepie, który ma ponad 1200m2 powierzchni. Nie wiem czy jak dzwignę jakiś karton albo boks z dostawy to sobie nie zaszkodzę. Do tego zmiany totalnie różne, raz rano, raz popo, a jak jest maraton popek to jestem wykończona. Nie wiem czy iść wcześniej po L4 niż za miesiąc czy nie...
Zobaczysz co powie lekarz na wizycie , i przede wszystkim jak się będziesz czuć , a w pracy musisz uważać , nie dźwigać ciężkich rzeczy ,a chodzenie nie zaszkodzi

Tak akurat w tym cyklu zaczęłam stosować testy ale pojawia się tylko jasniutka druga kreska więc to nie owulacja, ale będę dalej robiła może owulacja się przesunęła , ot robię takie doświadczenie na żywym organizmie.

Jestem w tej samej sytuacji po poronieniu. Brak pozytywu na testach owulacyjnych, była bardzo ciemna kreska w 16dc, ale to wciąż nie był pozytyw, a teraz na dodatek w 20dc pojawiło się krwawienie i nie mam pojęcia co oznacza :/ cykl mi się całkiem rozregulował ..

reklama
Gratuluję dziewczyny kresek :) Te Twoje Blue ivy to takie solidne :) Super!

A ja się teraz tak zastanawiam czy mogło u mnie dojść do tej nieszczęsnej biochem bo podnosilam segregatory w pracy. Lekkie nie są, ale też nie są jakimś dużym ciężarem i czy to może zaszkodzić w przyszłości :confused: Zrobiłam też łyka piwa dwa dni po teście pozytywnym... Eh tak siedzę i analizuję sobie, żeby w przyszłości jakichś błędów nie popełnić.

Do góry