reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dzięki dziewczęta :)
@Fado123 a jak z pracą? Zalecał Ci, żeby się oszczędzać od samego początku? Bo ja mam pracę w dużej mierze fizyczną, 8h na nogach, dźwiganie i różne inne chodzenie po drabinach. I chyba jak tylko zobaczymy serduszko do uciekam na L4...

reklama
Dzięki dziewczęta :)
@Fado123 a jak z pracą? Zalecał Ci, żeby się oszczędzać od samego początku? Bo ja mam pracę w dużej mierze fizyczną, 8h na nogach, dźwiganie i różne inne chodzenie po drabinach. I chyba jak tylko zobaczymy serduszko do uciekam na L4...
Mój lekarz , jak zadzwoniłam że mam 2 kreski ,to zaraz kazał po l4 przyjechać , powiedział że charakter mojej pracy ,nie pozawala mi pracować

Zobacz załącznik 1021665
Już nie taki bladzioch dziś! 32dc, @ spóźnia się 3 dni, 14dpo. Do gina zapiszę się na 9.10., to wypadnie 7t6d, sam mi tak zalecił z resztą bo prawdopodobnie będzie już serduszko. Jestem podekscytowana i czuję, że tym razem obejdzie się bez straty... trzymajcie kciuki!

Gratulacje [emoji4][emoji4]

Dzięki kochana <3 Trzymam za Ciebie kciuki ;* No właśnie jak tu się nie nastawiać... Ja tak mam co miesiąc, że już mam w nosie co będzie, ale nadchodzi faza lutealna, półtora tygodnia do terminu @ zaczynam czuć się inaczej i już pojawiają się automatycznie myśli „a jak się udało?” Haha Zwariować można! XD
Jak to wszyscy mówią , trzeba wyjechac na wakacje we dwoje , bo wraca się s trójkę ;) ja po wakacjach już 3 dzień nie mam okresu ale boję się robić test bo znowu będzie jedna krecha. A też już rok się staramy z jednym poronieniem między czasie :( życzę wytrwałości...

Witajcie :-) staram się z mężem od marca o dzidzię , ost będąc u endokrynolog a zarazem ginekolog stwierdziła że coś się dzieje z tarczyca -3.02 wynik i mialam podwyższona prolaktynę 40 ponad gdzie norma była do 23 bodajże . Przepisała mi euthyrox i ovarin bo po badaniu gin zauważyła że nie mam owulacji . Więc aby mi pomóc przepisała ten ovarin . Bierze się go 2 tab dziennie . Jak jest lepiej brać dwie na raz czy jedna rano a druga wieczorem? Jestem też po usunieciu torbieli 8 lat temu gdzie jeden jajnik mam obciety nie pamiętam czy 1/3 czy 2/3 . Lekarka kazała porobić za 3 miesiące znowu TSH , rezerwę jajnikowa , prolaktynę i anty tpo też .. jestem trochę podłamana że może mi być ciężko zajść w ciążę :( staram się myśleć że będzie dobrze ale wiecie jak to jest jak się pragnie mieć dziecko .. ten ovarin kazała mi brać nawet do pół roku a gdybym zaszła w ciążę to też .. co o tym wszystkim sądzicie ? Mam jakieś szanse że będzie dobrze ? Brała któraś z was ten ovarin ?

Pozdrawiam wszystkie staraczki !

Kurczę sama nie wiem, co robić. Pracuję w popularnej sieciówce z ciuchami i średnio w pracy np. w weekend robię 12-15 km po sklepie, który ma ponad 1200m2 powierzchni. Nie wiem czy jak dzwignę jakiś karton albo boks z dostawy to sobie nie zaszkodzę. Do tego zmiany totalnie różne, raz rano, raz popo, a jak jest maraton popek to jestem wykończona. Nie wiem czy iść wcześniej po L4 niż za miesiąc czy nie...

Kurczę sama nie wiem, co robić. Pracuję w popularnej sieciówce z ciuchami i średnio w pracy np. w weekend robię 12-15 km po sklepie, który ma ponad 1200m2 powierzchni. Nie wiem czy jak dzwignę jakiś karton albo boks z dostawy to sobie nie zaszkodzę. Do tego zmiany totalnie różne, raz rano, raz popo, a jak jest maraton popek to jestem wykończona. Nie wiem czy iść wcześniej po L4 niż za miesiąc czy nie...
Zobaczysz co powie lekarz na wizycie , i przede wszystkim jak się będziesz czuć , a w pracy musisz uważać , nie dźwigać ciężkich rzeczy ,a chodzenie nie zaszkodzi

Tak akurat w tym cyklu zaczęłam stosować testy ale pojawia się tylko jasniutka druga kreska więc to nie owulacja, ale będę dalej robiła może owulacja się przesunęła , ot robię takie doświadczenie na żywym organizmie.

Jestem w tej samej sytuacji po poronieniu. Brak pozytywu na testach owulacyjnych, była bardzo ciemna kreska w 16dc, ale to wciąż nie był pozytyw, a teraz na dodatek w 20dc pojawiło się krwawienie i nie mam pojęcia co oznacza :/ cykl mi się całkiem rozregulował ..

reklama
Gratuluję dziewczyny kresek :) Te Twoje Blue ivy to takie solidne :) Super!

A ja się teraz tak zastanawiam czy mogło u mnie dojść do tej nieszczęsnej biochem bo podnosilam segregatory w pracy. Lekkie nie są, ale też nie są jakimś dużym ciężarem i czy to może zaszkodzić w przyszłości :confused: Zrobiłam też łyka piwa dwa dni po teście pozytywnym... Eh tak siedzę i analizuję sobie, żeby w przyszłości jakichś błędów nie popełnić.

Do góry