reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Właśnie tak myślę, jak już dopuściłam logikę do głowy. Aż mnie cycki bolą ze złości na siebie. Stara a głupia, ech. Test zrobię w sobotę, wiesz jak to jest, wolę odczekać :*

@KiedyPytam myślałam co Ci odpisać i po prostu nie wiem :-( :( wydaje mi się, że oznacza to bardzo niski poziom LH w moczu. Wniosków nie potrafię wyciągnąć. Myślę, że masz problem z tym LH, dobrze, że robisz monitoring i zobaczysz co się podziało.
tak, wiem. Też zrobiłam za wcześnie, czułość najsłabsza i nic nie wyszło a za chwilę były II kreski. Trzymam, trzymam kciuki :*

reklama
Jak tam u Ciebie. Który dzień cyklu?
7 dc więc niedługo znów będzie walka z wiatrakami...
I wiecie co? Boję się kolejnej ciąży biochemicznej lub poronienia :(
Tak bardzo boję się przez to kolejny raz przechodzić a dziś jeszcze natrafilam na artykuł, gdzie kobieta opisuje swoje przeżycia z tym związane.

Wiecie co..... Jestem zmordowana dzisiejszym dniem. Pół dnia czytania w necie czy pić ten inofolic czy nie. Potem pół dnia myślenia o tych testach co nagle mi tak wyszly. Jestem zajechana. Już mówiłam do jednej z Was dzisiaj...... Myślałam że starania o dziecko to będzie miłość, radość, szaleństwo, wspaniały sex itp. A jest co? Walka o przetrwanie. Dla mnie te całe starania to jedna wielka męka. Powoli zaczynam myśleć że mi się odechciewa ...... Nie to że sie za szybko poddaje. Tylko to, że wszystko co w życiu osiągam to idę po to jak na Golgotę. Myślałam że to będzie wspaniały czas i wspaniałe chwile ..... A wyszło jak zawsze :( :( :( :( to takie moje podsumowanie dnia :( mam dość.

Czemu Kochana? Stało się coś? Czy po prostu kolejna @ i kolejne rozczarowanie? Tule mocno.

Niski progesteron w III razie cyklu oznacza brak owulacji. Z tymi pęcherzykami nie mam pojęcia, mam nadzieję, że jakiś lekarz w końcu dojdzie do tego co to takiego. Mnie w ogóle raz endokrynolog próbował przypisać PCOS, tak nagle z głupia frant. Oczywiście żadnego PCOS nie mam, jakieś wymysły to jego były, tylko mnie zdenerwował i zmieniłam lekarza.

@Dwa+Trzy jeżeli mi się teraz udało, to najlepszym sposobem u mnie jest doszukiwanie się u siebie objawów nadchodzącej @ :p ;)
Kochana, nie, po prostu chyba na jakis czas zrezygnuje ze staran..zloze to podanie do pracy. Jak mnie przyjmia, to odloze starania..a jesli nie.to bede starac sie dalej ;-)

Wiecie co..... Jestem zmordowana dzisiejszym dniem. Pół dnia czytania w necie czy pić ten inofolic czy nie. Potem pół dnia myślenia o tych testach co nagle mi tak wyszly. Jestem zajechana. Już mówiłam do jednej z Was dzisiaj...... Myślałam że starania o dziecko to będzie miłość, radość, szaleństwo, wspaniały sex itp. A jest co? Walka o przetrwanie. Dla mnie te całe starania to jedna wielka męka. Powoli zaczynam myśleć że mi się odechciewa ...... Nie to że sie za szybko poddaje. Tylko to, że wszystko co w życiu osiągam to idę po to jak na Golgotę. Myślałam że to będzie wspaniały czas i wspaniałe chwile ..... A wyszło jak zawsze :( :( :( :( to takie moje podsumowanie dnia :( mam dość.
Juz pisałam, to nie jest normalne. Bardzo kibicuje i życzę Ci, abyś w końcu trafiła na lekarza, który Ci pomoże. Nienormalne, że musisz czytać internet... Konkretny lekarz, tego Ci potrzeba.

Właśnie tak myślę, jak już dopuściłam logikę do głowy. Aż mnie cycki bolą ze złości na siebie. Stara a głupia, ech. Test zrobię w sobotę, wiesz jak to jest, wolę odczekać :*

@KiedyPytam myślałam co Ci odpisać i po prostu nie wiem :-( :( wydaje mi się, że oznacza to bardzo niski poziom LH w moczu. Wniosków nie potrafię wyciągnąć. Myślę, że masz problem z tym LH, dobrze, że robisz monitoring i zobaczysz co się podziało.
Spokojnie Kochana jeśli jest ciąża to na pewno nie musi to oznaczać czegoś złego. Może być tylko niedobór progesteronu. Dalej zaciskam kciuki

A ja myślę sobie trochę wagę zredukować i powiedzcie mi bo odchudzać teraz to się nie ma co ... tzn nie drastycznie.. Ale jak będę jeść warzywka jakiś nabiał itd to chyba można tak no nie??
Ja właśnie z powodu starań poszłam do dietetyka, we wcześniejszych ciążach borykałam się z anemią i moje maluchy tez ( dwóch chlopcow)
Przede wszystkim regularne posiłki i nie podjadać. Trzeba jeść zdrowo, z głową 5 posiłków z odstępami ok3h. Ja mam bardzo dużo jedzenia ( czasem nie mogę dojeść dosłownie) a waga spada w dół i sama nie wiem jakim cudem skoro tak dużo jem.

reklama
Ja właśnie z tym mam problem. Bo nie jem dużo, i jem nieregularnie... nawet jak w pracy byłam 12h to mogę nie jeść.. i stąd problem, nie mogę się zmusić. Tak z 8kg może bym chciała zgubić lub nawet 10. Mam takie wahania. Wiem ze co 3 h powinno sie jesc ale jak tu sie zmusic heh

Do góry