reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Witam dziewczyny, pierwszy raz wyszedł mi test owu taki ciemny czy to sprawka tego ze mam pierwszy cykl z Clo czy taki cykl po prostu? :)
IMG_2214.JPG

Ja za to moją pracę uwielbiam, ale jestem na własnej działalności ze względu na specyfikę mojego zawodu (jeden z wolnych zawodów). Nie dla mnie będzie L4 w ciąży, długi macierzyński i inne luksusy... Wszystko ma swoje wady i zalety. Stres też mam, ale wynikający bardziej z rodzaju pracy i ogromu odpowiedzialności. Ale nie zamieniłabym się i tak.

@MiniMrs1560 - to sprawka wyrzutu LH, owulacje będziesz miała za 24-36 godzin. Czy cykl z Clo masz monitorowany przez ginekologa?

Ja za to moją pracę uwielbiam, ale jestem na własnej działalności ze względu na specyfikę mojego zawodu (jeden z wolnych zawodów). Nie dla mnie będzie L4 w ciąży, długi macierzyński i inne luksusy... Wszystko ma swoje wady i zalety. Stres też mam, ale wynikający bardziej z rodzaju pracy i ogromu odpowiedzialności. Ale nie zamieniłabym się i tak.

@MiniMrs1560 - to sprawka wyrzutu LH, owulacje będziesz miała za 24-36 godzin. Czy cykl z Clo masz monitorowany przez ginekologa?

Szczerze mówiąc byłam 2 razy tylko sprawdzić czy pęcherzyk rośnie i czy się hiperstymulacja nie zrobiła i nic więcej trochę mało fachowe podejście lekarza ale zobaczymy czy coś z tego będzie jak na złość owulacja ma być za 24h około a nie mam w tym momencie możliwości żeby się poprzytulać ale liczę ze plemniki przeżyją od wczoraj w nocy chociaż z moim szczęściem...

A ja z kolei wczoraj przed wizytą u gina miałam druga kreskę widoczna ale jaśniejsza od tej pierwsze, czyli tak jakby było jeszcze przed... Przypominał że na USG miałam pęcherzyk 16 mm. A dziś o 15 sprawdzalam i o 18 Tak samo i dwa testy bialutkie. Nawet cienia tej drugiej kreski co pokazuje lh. Wytłumaczycie mi to? Nie piłam wody. Przecież to niemożliwe że taki mały pęcherzyk pękł. I kiedy by pękł. Rano dzisiaj? W południe. .....

]

Ja też na własnej działalności- i podzielam z Tobą ,,blaski" l4 i macierzyńskiego:-) po pierwszej ciąży w 3 miesiącu wróciłam do pracy:-) ale robię to co lubię,to w czym się spełniam więc chyba w temacie pracy jesteśmy forumowa mniejszoscia:-)

reklama
A ja z kolei wczoraj przed wizytą u gina miałam druga kreskę widoczna ale jaśniejsza od tej pierwsze, czyli tak jakby było jeszcze przed... Przypominał że na USG miałam pęcherzyk 16 mm. A dziś o 15 sprawdzalam i o 18 Tak samo i dwa testy bialutkie. Nawet cienia tej drugiej kreski co pokazuje lh. Wytłumaczycie mi to? Nie piłam wody. Przecież to niemożliwe że taki mały pęcherzyk pękł. I kiedy by pękł. Rano dzisiaj? W południe. .....
Hmmm dziwna sprawa- bardzo jestem ciekawa co pokaże Twoja następną wizyta.j
Jeśli pecheerzyk pęka to poziom LH aż tak gwałtownie spada żeby test był bielusienki?
A czy pęcherzyki musi urosnąć do jakiegoś wymiaru żeby pęknąć czy to nie ma znaczenia?

Do góry