reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

@nikolka1203 ja po wnikliwej obserwacji ostatnich 5 cykli widze że u mnie faza poowulacyjna trwa 12 i pól dnia. Wiem ze ta faza (lutealna) trwa różnie - od 10 do 16 dni- ale jest względnie stała u danej kobiety.

U mnie jakos tak nijak.
Święta święta i po świętach. Przyjechałam do pracy na 4 godziny żeby zrobić sobie pól dnia. Mlodego zawiozłam na dyżur do przedszkola. Pogoda całkowicie do bani. Drugi dzień cyklu. Brzuch już dawno mnie tak nie bolał, musiałam zapodać tabletki przeciwbólowe. No cóż, teraz owulacja będzie jakos w kolejny weekend no i termin @ 20 stycznia, albo może w końcu pozytywny test zamiast @.
Ja młodego też zapisałąm na dyżur bo dzisiaj do pracy muszę iść i wobraźcie sobie że zaprowadzam go do przedszkola a tam ani jednego dziecka :o no nic, wróciliśmy z powrotem do domu. Dobrze że mam drugie zmiany, to do południa będę z małym a potem niestety m. będzie musiał wrócić wcześniej do domu. Masakra, przedszkole które ma ok 100 dzieci (licząc pododział w szkole, trzy grupy) i zadne dziecko nie zapisane na dyżur.

Witam nowe staraczki :*

Dziewczyny nie smakuje mi kawa z mlekiem?! i to dwie pod rząd. Do tego podbrzusze ciągnie... kurka wodna, już mi się włącza myślenie :)

reklama
@Migdalove Ja też mam zawsze ten problem, tylko nigdy nie badałam bety... I jak w drugiej ciąży nawet w 5+0 lekarz NIC nie znalazł na usg i poszłam na betę w kolejnym tygodniu to wyszła mi 29tys [emoji44][emoji44]

@Ann89 źle pachnąca kawa to dobry zwiastun [emoji16]

Ja młodego też zapisałąm na dyżur bo dzisiaj do pracy muszę iść i wobraźcie sobie że zaprowadzam go do przedszkola a tam ani jednego dziecka :o no nic, wróciliśmy z powrotem do domu. Dobrze że mam drugie zmiany, to do południa będę z małym a potem niestety m. będzie musiał wrócić wcześniej do domu. Masakra, przedszkole które ma ok 100 dzieci (licząc pododział w szkole, trzy grupy) i zadne dziecko nie zapisane na dyżur.

Witam nowe staraczki :*

Dziewczyny nie smakuje mi kawa z mlekiem?! i to dwie pod rząd. Do tego podbrzusze ciągnie... kurka wodna, już mi się włącza myślenie :)
Ooo to trzymam kciuki mocno, u mnie w tym cyklu raczej bez szans. Seks był tylko wczoraj (20dc) i 6dc owulacja podobno 14dc wg kalendarzyka mam mieć cykl 27 dni choć poprzedni miałam 31 dni... A gdyby ten się trafił 31 to może jest szansa że jednak cudem załapałam się na owu?

Ahh miałam się nie nakręcac i czekać spokojnie do stycznia [emoji52]

Ojjj dziekuje;)pewnie mi dlugo pojdzie bylebym przed 50 zdazyla hehe , czy ktoras z Was dziala z progesteronem??? Gratuluje tym dziewczyna ktorym sie udalo i mam nadzieje , ze przejdziemy w tym samym skladzie jako mamy 2019
Ja jestem na duphastonie ze względu na nawracające polipy macicy... Biorę przez 10 dni po owulacji, jeżeli będę podejrzewać że jestem w ciąży - mam nie przerywać. W ogóle wzięłam się za siebie i dzisiaj jestem po badaniach -morfologia, żelazo, hormony tarczycy.

Hej witam się z wami po świętach
U mnie po staremu owulacje miałam wczoraj ale działania na ten tydzień zabronione bo przełożyłam badanie na 4 i jakoś tak mi smutno ale się nie łamie 2019 będzie nasz dopiero was nadrobiłam bo mi net nie zawsze zaskakuje @Migdalove trzymam kciuki za pozytywną bete, i witam wszystkie nowe staraczki

Zapomniałam napisać że kupiłam sobie dzisiaj testy owu [emoji16] Pierwszy raz będę korzystała z tego, ale jestem tak zawzięta na to trafienie w owu... I powiedzcie mi w którym dniu cyklu powinnam zacząć je robić? Flo pokazuje mi owu na 5.01

Hej dziewczyny:) ja juz pisalam tutaj na watku:) ale jestem najstarsza z Was bo mam 44 :( i glupio mi pisac bo czuje sie jak dinozaur wsrod Was:), ale moze chociaz jedna z Was przyblizy sie do mnie wiekiem:):)wiec jak przyjmiecie mnie to bede sie udzielac:)

No ja to mam 33 latka witam tutaj wiek się nie liczy tylko duch [emoji4] ps dzieci odmładzają podobno

Ojjj dziekuje;)pewnie mi dlugo pojdzie bylebym przed 50 zdazyla hehe , czy ktoras z Was dziala z progesteronem??? Gratuluje tym dziewczyna ktorym sie udalo i mam nadzieje , ze przejdziemy w tym samym skladzie jako mamy 2019
Tak tak, jesteśmy stare i nam nic nie wolno ;) polóżmy się w łóżku i czekajmy na śmierć.... Taki żart. Jak miałam 15 lat to osoby ok. 40 faktycznie wydawały mi się stare. Ale teraz mam 35l i uważam, że stary człowiek to ten co ma 80lat.My mamy jeszcze życie przed sobą i trzeba z niego korzystać i spełniać marzenia.

reklama
Do góry