reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

@Spazientito z tą szyjką to jest taka gra w ciemno w zasadzie. Na pewno dobrze jest sprawdzać jej wysokość zawsze w tej samej pozycji. Czasami nie umiem stwierdzić czy jest miękka czy twarda więc notuję sobie tylko czy wysoko czy nisko, bo to chyba ma większe znaczenie. Temperatury to w ogóle sobie nie mierzę, nie należę niestety do osób super systematycznych a musiałabym to robić regularnie.

Dziewczyny, używacie aplikacji do śledzenia cyklu i robienia notatek?

Sprawdzam w tej samej pozycji i raz jest wyżej, a raz niżej. Bardzo mnie to frustruje i męczy, mam taką huśtawkę przez to. Już naprawdę płakać mi się chce :-( :(

@madziolina_p gratulacje! Mam nadzieję, że plamienia wkrótce całkiem ustaną!

reklama
Cześć dziewczyny [emoji846] dawno mnie nie było, ale nawet nie ma czasu ani o czym pisać. Kolejny cykl się właśnie zaczyna. Ogólnie od odstawienia antykoncepcji tak mi się cykl rozjechał że szok... Jestem na etapie zmiany lekarza do którego idę 11 września i już się doczekać nie mogę. Tamtego konowała miałam po dziurki... Jak u Was? Staram się czytać w miarę na bieżąco ale nie zawsze się udaje [emoji853] gratuluję wszystkich dwóch kreseczek [emoji3059]

Dziewczęta, pomóżcie. Czy ten test na zdjęciu jest pozytywny czy jeszcze nie?
Zobacz załącznik 1015029

Sama już nie wiem. Przytulamy się prawie codziennie więc tak czy siak myślę, że trafimy w owu. Do tego słyszałam, że warto brać luteinę 2-3 dni po owu, żeby pomóc w ewentualnym zagnieżdżeniu jajeczka. Prawda to? Bo na jednej stronie czytam, że prawda a na drugiej, że bujda. I w co tu człowiek ma wierzyć :D

Pozytywny lub jutro będzie :) testuj nadal :)

Dziewczyny mam pytanie, jakie witaminy używacie starając się o dzidzie? Ja używałam mama dha premium ale są mega drogie i myślałam żeby przerzucić się na coś tańszego ale z dobrym składem:) poradzcie cos:)

Ja tylko kwas foliowy. Bez lekarza nei chce nic brać na własną rękę..

Ja przed używałam ,zmetylowany kwas foliowy , omega 3-6-9 i to wszystko

Fado, a jak u Ciebie sytuacja??? Ty juz jakoś blisko rozwiązania jesteś chyba, co?? :)

Mam wynik bety 17 trochę mało pójdę zrobić jutro by zobaczyć przyrost ale w pierwszej ciąży na tym etapie miałam więcej. Aj teraz to się martwię że nic z tego nie będzie

Super :) każda ciąża jest inna, nie przejmuj się tym.

Dopiero dzisiaj test jest na tyle wyraźny ze druga kreskę widać na zdjęciu , wczoraj z rana beta 60Zobacz załącznik 1015056

Ekstra, niepamietam czy gratulowalam....ale jeszcze raz, gratulacje Kochana :)

Moja szyjka jest raz wysoko, a raz nisko w ciągu dnia. Jest taka średnio twarda. Śluz do wczoraj był kremowy, dzisiaj jest go mało bardzo, jak na lekarstwo. Myślę, że już mogę stwierdzić, że nic z tego, podłamuje mnie to... :-( :(

Z temperaturą to ja mam spory problem, bo wstaje o różnych godzinach, a poza tym budzę się na siku o różnych porach (np. po 4), wstaje później powiedzmy po 7 i nie wiem jak mierzyć. Niby coś tam zapisuję, ale czasem jest to po 4, czasem po 6 albo 7 i chyba to nie jest najwiarygodniejsze, co?

To może być mało miarodajne. Można korygować temperaturę która mierzysz o innej porze niż zwykle. Musiałabym poszukać tego gdzieś... Jakbyś chciała przypomnij mi się na priv, to poszukam... :)

@Spazientito z tą szyjką to jest taka gra w ciemno w zasadzie. Na pewno dobrze jest sprawdzać jej wysokość zawsze w tej samej pozycji. Czasami nie umiem stwierdzić czy jest miękka czy twarda więc notuję sobie tylko czy wysoko czy nisko, bo to chyba ma większe znaczenie. Temperatury to w ogóle sobie nie mierzę, nie należę niestety do osób super systematycznych a musiałabym to robić regularnie.

Dziewczyny, używacie aplikacji do śledzenia cyklu i robienia notatek?

Tak, mój kalendarzyk i flo :) chociaż flo od niedawna :)

A ja jestem dziś tak zmieszana.. mam 3 dzień plamień bardzo skąpych, przy czym 0 jakiego kolwiek bólu podbrzusza (miesiączki mam zawsze bardzo obfite i bolesne) Mój niedzielny test pokazał cień drugiej kreseczki, dziś zrobiłam betę żeby trochę zatrzymać ten rollercoaster i już wiedzieć na czym stoje, ale diagnostyka online płata mi figle, nie dość że na stronie co chwile wyskakuje jakiś błąd i to cud żeby się zalogować. To moich wyników dalej jak nie było tak nie ma.
Ej, no to duże nadzieje!:) trzymam kciuki!

Tez tak właśnie myślę, że jutro pewnie będzie mocniejszy, bo to test z dzisiaj. Tak czy siak codzienne przytulanki na pewno nie zaszkodzą :D a do z luteiną po owulacji? Ma któraś z was jakieś doświadczenia z tym związane?

Ona może pomoc a raczej nie zaszkodzi . Jeśli miałbyś za niski progesteron to napewno pomoże jeśli dojdzie do zapłodnienia

reklama
Do góry