reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Mieszkam w Ie i wiem coś o tym...Opieka medyczna koszmar!!! A te pierwsze 3 m-ce najważniejsze...Ostatnio na ten temat rozmawiałam z moim ginem w Pl to mówił,że jak w Pl tak dalej będzie się działo to będzie tak samo... Szok,zobaczcie właśnie co się stało z ceną np za luteine! A w Pl tyle ciąż wczesnych uratowanych przecież.
Też mam wrażenie że chcą doprowadzić do naturalnej selekcji ludzi. Lekarz mi mówił że w okresie maj czerwiec brakowało w hurtowniach leków na tarczycę a przy tym okresie i takich pogodach jak były to dla ludzi z chorobami tarczycy sprawa życia lub śmierci.

reklama
Witam w środę
Zrobiłam test z rana i wyszedł bardzo blady :hmm: czy jeśli pójdę na bete dziś to będzie widać spadek lub wzrost ?
Co dwa dni. Załączam jak to powinno wyglądać.
IMG_20190821_083140.png

Witam dziewczyny w piekny sloneczny dzien :-)
sunshine83 a kiedy u Ciebie wypadła owulacja? :) robiłaś też testy owu? Monitoring? Ja to już od zmysłów odchodzę... pierwszy tydzień jakoś zleciał, ale ten się dłuży niemiłosiernie. Tym razem obiecałam sobie, że wytrzymam do terminu @. W poprzednich miesiącach wydałam kupe kasy na testy, przeczytałam pół internetu, a nawet byłam w stanie wymyślić sobie pierwsze objawy ciąży. Ehhh
W każdym razie trzymam kciuki za dwie krechy. I czekam na info!!
ja nie robie testow owulacycjnych, bo dobrze znam moj organizm. Kiedys uzywalam przed bodajze 3 lata komputera cyclotest..i dzieki niemu nauczylam sie kiedy mniej wiecej mam owulacje ,W tym miesiacu wypadla pomiedzy 10 a 12 sierpnia. Okres z mojego wyliczenia powinien byc w niedziele ..albo nawet w poniedzialek Hehe Meg24, ten tydzien, kiedy powinna nadejsc..albo raczej nie nadejsc @ dluzy sie najbardziej.
U mnie z kalkulatora ostatniej @ wychodzi 1maja ;) to byłaby druga dziecina z maja :) i fakt PIEKNY miesiąc:)
oj, to chyba czas na zalozenie nowego topiku "majowe mamy 2020" ;)
A ja chyba dla spokoju ducha zrobię.... Wg aplikacji @ miała być 18.08, a jakby liczyć 14 dni po owulacji to dzisiaj
emoji23.png
jak we flo przesunela owulacje na dzień po pozytywnym teście owulacyjnym to pokazywali mi że @ ma być dzisiaj. Albo 2 dni po terminie albo w dniu terminu@
emoji23.png

Dlatego też dziwi mnie taki wysoki poziom bety...
emoji12.png
a moze beda blizniaki ? :p

Witam w środę
Zrobiłam test z rana i wyszedł bardzo blady :hmm: czy jeśli pójdę na bete dziś to będzie widać spadek lub wzrost ?
robilas taki sam test jak ostatnio? znaczy taki sam czuly?
ps. pamietam, ze w pierwszej ciazy robilam testy o czulosci 25..i dziwnym sposobem w dniu @ wyszedl blady-a kolejnego dnia jeszcze bledszy.. dlatego myslalam, ze jednak sie nie udalo. Dwa dni pozniej tez byl taki sam jak ten drugi test. Okazalo sie, ze owulka sie przesunela...zrobilam bete, bo u ginekolozki test tez wyszedl slabiutki, pozniej sprawdzilismy przyrost- i okazalo sie ze wczesna ciaza i przyrost tez jest dobry :-)
Kasiula, wszystko bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki :)

Idę zrobić za chwilę spadek powinien być już widoczny jak test pokazał mniej widoczna kreskę
Kasiula, jak masz być spokojniejsza, to leć. Daj znać, jak to wyglada koniecznie ♥
Mi sie @ spóźnia, wczoraj padłam o 19,a o 23 byłam już wyspana, piersi mam takie jakieś wrażliwe. Czekam dalej. W niedzielę test był neg.

Kasiula, jak masz być spokojniejsza, to leć. Daj znać, jak to wyglada koniecznie ♥
Mi sie @ spóźnia, wczoraj padłam o 19,a o 23 byłam już wyspana, piersi mam takie jakieś wrażliwe. Czekam dalej. W niedzielę test był neg.
a to jak sie spoznia... to moze czas na tescik? :) ( ten z niedzieli sie nie liczy, bo bylo za wczesnie :p )

moze blizniaki?

Hahahhaa, nie będę płakać jeśli tak [emoji7][emoji3590]

Gratuluje Wam dziewczyny pieknych dwoch kresek! Jest taki wysyp fasolek, ze moze to jakas epidemia :D Oby oby...
Zaczelam od wczoraj robic testy owu, wg Flo owulacja ma byc 25. Zobaczymy jak to bedzie tym razem :)
Jestem pozytywnie nastawiona...
Co do tych pierwszych 3 mcy ciazy co dziewczyny pisalyscie wyzej... Tez sie zgadzam, ze sa to najwazniejsze miesiace a tak ukrywane. Czasem jest to niebezpieczne. Rozumiem, ze nie wolno zapeszac i roznie moze byc. Ale uwazam, ze rodzine a juz na pewno w pracy trzeba poinformowac - zwlaszcza gdy w gre wchodzi stres, albo ciezko sie pracuje... Ewentualnie od razu zwolnienie na ten czas.
W UK niestety jest tak, ze ciaza jest uznana dopiero po przekroczeniu 12tyg. Dopiero wtedy dostaje sie przydzial do poloznej i zaklada karte ciazy... Nie moge tego zrozumiec, najwazniejszy czas a kobieta zostawiana sama sobie. Ratowanie wczesnej ciazy? O tym mozna zapomniec niestety... Wychodzi sie z zalozenia, ze natura sobie poradzi sama...

Żeby nie zapeszac, w swoim imieniu, nie dziękuję jak na razie [emoji16][emoji3590]
3mam kciuki, mam nadzieję, że te testy pomogą Ci tak samo jak i mi pomogły. [emoji3590]

Dziewczyny. Gratuluje tym, ktorym wyszly pozytywne testy i trzymam kciukasy za wszystkie oczekujace.
Jesli macie mozliwosc badania przyrostow bety, a do wizyty jeszcze troche to to zrobcie. Nikomu nie życzę zlego, ale po swoim przypadku wiem,ze lepiej miec reke na pulsie. Buziaczki i milego dnia staraczki [emoji8][emoji8][emoji8]

Nie dziękuję, w swoim imieniu [emoji6] podziękuję jak będzie wszystko ok [emoji3590]
Dlatego ja chyba idę jutro sprawdzić przyrost. Boję się ale chyba jednak wolę wszystko wiedzieć.

Witam w środę

Kasiula lepiej jakbyś jutro poszła sprawdzisz sobie miarodajne przyrost, ale jak ma Cię to uspokoić to sprawdzaj.
Testem z moczu bym się nie sugerowała, też tak miałam ze jednego dnia była kreska mocniejsza a drugiego słabsza na początku, ale to może być po prostu mocz rozcienczony bardziej.

Witam dziewczyny w piekny sloneczny dzien :-)

ja nie robie testow owulacycjnych, bo dobrze znam moj organizm. Kiedys uzywalam przed bodajze 3 lata komputera cyclotest..i dzieki niemu nauczylam sie kiedy mniej wiecej mam owulacje ,W tym miesiacu wypadla pomiedzy 10 a 12 sierpnia. Okres z mojego wyliczenia powinien byc w niedziele ..albo nawet w poniedzialek Hehe Meg24, ten tydzien, kiedy powinna nadejsc..albo raczej nie nadejsc @ dluzy sie najbardziej.

oj, to chyba czas na zalozenie nowego topiku "majowe mamy 2020" ;)

a moze beda blizniaki ? :p

Byłabym bardzo szczęśliwa [emoji6][emoji3590] podwójna dawka miłości [emoji7] u mojego Męża w rodzinie w sumie mama ma siostry bliźniaczki [emoji16]

Kasiula, jak masz być spokojniejsza, to leć. Daj znać, jak to wyglada koniecznie [emoji813]

Czekam z Tobą [emoji3590]

reklama
a to jak sie spoznia... to czas na tescik? :) ( ten z niedzieli sie nie liczy, bo bylo za wczesnie :p )
Ten z niedzieli mnie zniechecił do testowania. Lekarza mam dopiero na 24 września, więc jeszcze zdążę zrobić test. Obawiam się najgorszego, myśli różne, przekładam, bo może lepiej nie wiedzieć, gdyby coś było nie tak... Na pewno od dzisiaj odstawiam wit z zeń szeniem i lecę po kelp. Ale czuję i bez testu, że coś się dzieje.

Do góry