reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Może i tak.
Najdziwniejsze jest to że od jakichś dwóch dni mam jakby hmmm.. Otoczki sutkow "spuchniete" nie wiem jak to określić.. Jakby był sutek na takim zgrubieniu
Kochana, to wszystko są dobre znaki ;) Mam nadzieję że się uda. Ale u niektórych test pozytywny wychodzi nawet kilka dni po miesiączce ;)

reklama
Testy z dnia na dzien ciemnieją, wszystkie pozytywne, chyba skoczę na betę w tym tygodniu dodatkowo. W przyszłym tygodniu idę na wizytę :)

Wiem, że nie mogę się stresować... :( Ale to jest silniejsze ode mnie...
Nie, nie miałam wcześniej biochemicznej, poronienie zatrzymane. Człowiek się naczytał po poronieniu, przeczytał pół internetu i terasz szuka na siłę chyba problemów.

Z badaniem szyjki, nie mam pojęcia, raz próbowałam coś wyczuć i niewiele wiedziałam z tego co czułam i dałam sobie spokój :p

Wiem, że to tak się łatwo mówi... Ale coś też jest w tym, że człowiek czuje jak coś ma być nie tak. Ja wiedziałam, że coś jest nie tak z tą ciążą od pewnego momentu. Lekarka mnie uspokajała, mąż mnie uspokajał, ale cały czas miałam złe przeczucia.

Nie ma nic gorszego od czytania internetu, czy to całego czy połowy :p Postaraj się skupić na czymś niezwiązanym z ciążą. Jeśli miałam owu to teraz mnie czekają najgorsze dwa tygodnie cyklu, w poprzednim cyklu byłam przekonana, że mam objawy ciążowe, a @ była równiuteńko z zegarkiem w ręku. Teraz mam zamiar się skupić na pracy i innych rzeczach.

Ja się zalamalam.. Negatyw... Niby jeszcze 4 dni do @, najdziwniejsze jest to że się dziwnie czuje, te klucia i szczypania, zawroty głowy.. A test nic nie pokazuje.. Idize zwariować :(

Za wcześnie! Poczekaj przynajmniej do @, tak to niepotrzebnie się stresujesz.

Wiem, że to tak się łatwo mówi... Ale coś też jest w tym, że człowiek czuje jak coś ma być nie tak. Ja wiedziałam, że coś jest nie tak z tą ciążą od pewnego momentu. Lekarka mnie uspokajała, mąż mnie uspokajał, ale cały czas miałam złe przeczucia.

Nie ma nic gorszego od czytania internetu, czy to całego czy połowy :p Postaraj się skupić na czymś niezwiązanym z ciążą. Jeśli miałam owu to teraz mnie czekają najgorsze dwa tygodnie cyklu, w poprzednim cyklu byłam przekonana, że mam objawy ciążowe, a @ była równiuteńko z zegarkiem w ręku. Teraz mam zamiar się skupić na pracy i innych rzeczach.

Ja też czułam to od samego początku. Od pierwszej wizyty coś jej nie pasowało. Nie mogła określić wieku ciąży, z OM to był 8 albo 9 tc, wg USG 4-5. USG co tydzień, koniec końców nie zabiło serduszko. Już po 2 wizycie miałam 99,9 % pewności... :(

Och, a ja chciałabym się skupić na czymś innym, ale ciężko mi idzie. Chyba jedyne co mi zostaje to remont, przeprowadzka, i przetrwanie tego tygodnia w pracy :O :D

Jutro z rana zrobię kolejny bo dziś robiłam z drugiego siusiu
Jeśli ma Cię to uspokoić to zrób ;* Sama wiem, że byłam niecierpliwa do granic możliwości :)

Gratulacje dziewczyny :-) :) Liczę na to, że zapoczątkujecie wysyp pozytywnych wieści!

Ja mam 32 i staram się o pierwsze, zaczęliśmy jak miałam 31.

Ja czekam na środę żeby się dowiedzieć czy w ogóle była owulacja, bo zdarzały mi się niepęknięte pęcherzyki. Wyrzut LH był w czwartek, także jeśli była to w piątek pewnie. Teoretycznie termin @ to 31 sierpnia, ale ja będę czekała do 7 września z testem. Jeśli zajdę w ciążę biochemiczną to nie chce nic wiedzieć.
Daj znać. Ja w tym miesiącu idę na monitoring. Jestem na końcówce dupka i już zaczynam krwawić chyba nie wezmę ostatni dzień . Dostanę okres no i od 9go na USG. Ehhhh nie jestem jakoś pozytywnie nastawiona

Ja też czułam to od samego początku. Od pierwszej wizyty coś jej nie pasowało. Nie mogła określić wieku ciąży, z OM to był 8 albo 9 tc, wg USG 4-5. USG co tydzień, koniec końców nie zabiło serduszko. Już po 2 wizycie miałam 99,9 % pewności... :(

Przykro mi :( teraz na pewno będzie wszystko super dobrze! Ja też mam takie optymistyczne nastawienie, że jak już zajdę w ciążę tym razem to będzie wszystko w porządku.

Daj znać. Ja w tym miesiącu idę na monitoring. Jestem na końcówce dupka i już zaczynam krwawić chyba nie wezmę ostatni dzień . Dostanę okres no i od 9go na USG. Ehhhh nie jestem jakoś pozytywnie nastawiona

Moja gin każe mi odstawić duphaston jeśli w trakcie brania pojawia się krwawienie. Myśl pozytywnie! Przynajmniej po monitoringu zorientujesz się co się dzieje. Monitoring to fajna rzecz, naprawdę. Ja w tym miesiącu miałam w sumie takie średnio optymistyczne nastawienie, a tu proszę - pęcherzyk sobie urósł i w 17dc był już naprawdę spory. Tak w ogóle sobie myślę, że możliwe, że owulacja mi wróciła dzięki niskiemu TSH, bo mam teraz 1.3.

Nie cytuje, bo z tel. pisze, ale...
4 dni przed @ test raczej nie wyjdzie, albo rzadko, wiec poczekaj.
Co do szyjki to ja tez mam jakby taka poprzeczna prege, ale 2 razy juz ridzilam i moze byc inaczej. Wazne, zeby byla wysoko, ja mam teraz bardzo wysoko, 5 dni do @ i jak palec wyjmuje to mam slyz bialy ale juz taki gesty grudkowaty

Ja się zalamalam.. Negatyw... Niby jeszcze 4 dni do @, najdziwniejsze jest to że się dziwnie czuje, te klucia i szczypania, zawroty głowy.. A test nic nie pokazuje.. Idize zwariować :(
U mnie kalendarz pokazuje dwa dni do @ test cztery dni przed tez neg... Czekam na @ mi tez sie kręci w głowie.

reklama
Nie cytuje, bo z tel. pisze, ale...
4 dni przed @ test raczej nie wyjdzie, albo rzadko, wiec poczekaj.
Co do szyjki to ja tez mam jakby taka poprzeczna prege, ale 2 razy juz ridzilam i moze byc inaczej. Wazne, zeby byla wysoko, ja mam teraz bardzo wysoko, 5 dni do @ i jak palec wyjmuje to mam slyz bialy ale juz taki gesty grudkowaty

Hmmm ja też biały

Do góry