reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Wiatraki -rozumiem ,bardzo mi przykro...ja też straciłam ciąże i stąd tyle moich pytań

a testy owulacyjne? Jakie kupujecie i jakie macie z nimi doświadczenia? Czy te z allegro paskowe są wiarygodne? Czy lepiej zainwestować w coś lepszego?

reklama
Ja uzupełniam witamine d3 bo mam duży niedobór. Witaminę b1 i magnez,potas z uwagi na problemy sercowe i srednie wyniki. Stricte ciążowo to Folik i wit.a + e :)

Dziewczyny a propos badań, jakie badania warto zrobić przed ciąża? Mam zamiar zrobić morfologie, grupę krwi, progesteron, żelazo. Tsh robiłam kilka lat temu i jest ok. Czy coś jeszcze warto na chwilę obecną? Mój gin twierdzi, że żadne na razie nie są potrzebne.
Tsh koniecznie , nie powinno mieć więcej jak 2 przy staraniach ,możesz jeszcze mocz

OMG o ja naiwna haha...myślałam , kwas foliowy to wszystko czego potrzeba.
Ok. a któraś słyszała coś o cholinie? czytałam ,że trzeba to brać nawet przed zajściem w ciążę podobnie jak kwas foliowy. Nie wiele witamin dla kobiet starających się bądź w pierwszych tygodniach ciąży ją ma. Prenatal Uno ma ją w składzie i chciałam zacząć to suplementować.
Dlaczego aż tak dużo dodatków? a+e? d3 ? magnez no to rozumiem bo niweluje skurcze ale reszta jakie ma działanie pomocnicze?
Tak naprawdę jak się zdrowo odżywiasz i masz witaminy w normie (warto zrobić wyniki) to te wszystkie suplementy są niepotrzebne bo przedobrzysz. kwas foliowy i tyle.
Wiatraki myślałam, że to dosyć świeża sprawa a jak koniec czerwca to 1 cykl chyba był przerwy.
To tylko ja tu jestem po 30stce i staram się o pierwsze dopiero? :(
Mi stuknelo 30 I Też się staram o pierwsze :( :( :(

Wiatraki -rozumiem ,bardzo mi przykro...ja też straciłam ciąże i stąd tyle moich pytań

a testy owulacyjne? Jakie kupujecie i jakie macie z nimi doświadczenia? Czy te z allegro paskowe są wiarygodne? Czy lepiej zainwestować w coś lepszego?
Ja się zawiodłam bo pokazały mi kilka razy w ciągu cyklu pozytyw. Ale już nie pamiętam z jakiej firmy

Dziś z porannego oba pierwszy to 10 drogi 25 A widać podobnie :eek:

Załączniki

• 15661930273127245411424787042291.jpg
    15661930273127245411424787042291.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 85
reklama

Ja miałam te paskowe dla jak dla.mnie są ok pokazały skok lh ale robiłam 3razy dziennie po2 szt. Żeby nie przegapić

Do góry