reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Super dziewczyny, cieszę się razem z Wami, oby kreseczki ciemniały, trzymam kciuki. z tego co piszecie to testowalyscie dużo szybciej niż w terminie spodziewanej miesiączki to doradzcie proszę czy skoro w poniedziałek będę w 19 dniu 24 dniowego cyklu, owulacja niby 10 była to mogę spróbowac z testem?
Oj dziewczyny wiem że wiek nam nie pomaga ale ja mam 36 lat i m nadzieję.
A i jeszcze teki nerwowy tydzień w pracy mnie czeka że nie wiem jak ja to psychicznie ogarnę.

reklama
Moja koleżanka ma 40lat....I dopiero stara się o 1wsze...Tak się życie ułożyło. Boi się Ale pragnienie dziecka jest ogromne. Nikt jej tego nie zabroni. To jej decyzja. Ja uważam że za późno.. Ale tak jak pisałam życie taki ułożyło jej scenariusz.
Życie różne scenariusze pisze... Ja kiedyś starałam się z 2 lata i nic... kompletnie nic z innym partnerem.. Teraz mam cudownego Mężczyznę, który widać był mi przeznaczony :) Udało się w 1 cyklu, niestety straciliśmy tą ciążę. Ale wiem, że mogę i możemy razem doczekać się Dzieci :)

26dc test negatywny ale robiłam o czułości 25.. 5 dni do @ dziś też jakieś klocia w podbrzuszu i zawroty glowy ale staram sobie nie wkrecac

Ja się obraziłam i wystarczy jedno. O taki bunt. Trzymam kciuki za Was, ja odpoczywam. Nie dam rady czekać i się rozczarować... Przykro, smutno, ale może tak ma być. Dobrze, ze mam jedno dziecko.
Lepiej odpuścić.... Na zdrowie to wyjdzie wszystkim ale przede wszystkim Tobie. A jeśli potwierdzi się moja ciaza to tym bardziej będę uważała że cała blokada była w mojej głowie. Tak bardzo chciałam,tyle przeplakalam....I w czerwcu obiecałam sobie że to koniec co będzie to będzie...I chyba jest :) A już plan B zaczęłam wcielać w życie.

Super dziewczyny, cieszę się razem z Wami, oby kreseczki ciemniały, trzymam kciuki. z tego co piszecie to testowalyscie dużo szybciej niż w terminie spodziewanej miesiączki to doradzcie proszę czy skoro w poniedziałek będę w 19 dniu 24 dniowego cyklu, owulacja niby 10 była to mogę spróbowac z testem?
Oj dziewczyny wiem że wiek nam nie pomaga ale ja mam 36 lat i m nadzieję.
Ja mam cykle 29dniowe, @ wypada za 5dni i dziś zatestowalam bo tak czułam ze muszę sprawdzić zawroty głowy i senność. Nie powiem że masz testować bo z testami różnie bywa i wiem że i mój mógł mnie oklamac. Ty masz krótkie cykle więc już coś test może pokazać.

Ja mam cykle 29dniowe, @ wypada za 5dni i dziś zatestowalam bo tak czułam ze muszę sprawdzić zawroty głowy i senność. Nie powiem że masz testować bo z testami różnie bywa i wiem że i mój mógł mnie oklamac. Ty masz krótkie cykle więc już coś test może pokazać.
To super, że Ci wyszedł test tylko dbaj o siebie :) ja mam cykle 30/31 dniowe.. U mnie 5 dni do @ też a senna jestem mega, muszę kupić czulszy test :) a Ty jakiego używałas testu?

A ja się nieśmiało do Was przyłączam. Bardzo nieśmiało bo w sumie mam 2 dzieci i pokręconą historię z 3 dzieckiem. Jesienią Je chciałam potem sporo przeszliśmy z nasza dwójką zdrowotnie i 3 odeszło w nie pamięć. Tydzień temu dowiedziałam się,że wpadliśmy...płacz nerw ,że jak to tak teraz kiedy ja nie chcę. Mąż szcześliwy, mi trochę zajeła akceptacja nowego stanu rzeczy. I kiedy powiedziałam sobie ,że ok nie będę zachowywać się jak dziecko i się obrażać bo przecież wiedziałam co może się zdarzyć nie zabezpieczając się i zaakceptowałam tą ciążę i nadchodzące zmiany- następnego dnia zaczełam krwawić i straciłam kropka. Więc zostałam na etapie akceptacji ale nie mam już co akceptować.
To zdarzenie uświadomiło mi ,że chcę tego 3 dziecka i było mi cholernie przykro i żal kiedy odeszło. Więc podjęiśmy z mężem decyzje o świadomym staraniu się o nr.3.
Nie wiem jak jest po stracie bo to nowe doświadczenie-ile trzeba odczekać itd. Mam dwoje dzieci i choć ciąża była szokiem strata jej chyba jeszcze większym. Myślałam ,że mnie to nie dotyczy.
Kiedy przestane krwawić wybieram sie do gina na usg i po skierowanie na potrzebne badania bo na pewno jakichś mi potrzeba. Co jeszcze mam robić? Doradzcie

Wspaniale 4 ♥ ja chyba nie mogę pogodzić się z tym, ze z córką decyzja i pyk, ciaza, wszystko super. Po tylu latach w końcu decyzja, że drugie i pyk, ciąża i koszmar, strata. Ciężko i smutno :( a teraz negatyw...
Ja wierzę mocno że nam wszystkim się uda. Ja przestałam myśleć w tym cyklu totalnie chodziłam do pracy zajmowała się domem i czekałam bez czytania obserwowania objawów nic

reklama
To super, że Ci wyszedł test tylko dbaj o siebie :) ja mam cykle 30/31 dniowe.. U mnie 5 dni do @ też a senna jestem mega, muszę kupić czulszy test :) a Ty jakiego używałas testu?
O widzisz to prawie identyczne mamy cykle. Pewnie dopiero zacznę dbać o siebie... narazie wpadłam w wir sprzątania. Wróciliśmy z wakacji i wszędzie pełno "kotow". Odkurzam na raty bo właśnie te zawroty mam ciągle.
Kupilam 3 testy Pink super czułe (10).

Do góry