reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
A ile dni po owulacji wystarczy by można było zrobić test? U mnie 6 dni po owulacji.
Najlepiej w dzień spodziewanej @ lub dzień po.
Ale ja też jestem niecierpliwa i zrobiłam wczoraj. 10 dpo - cień cienia, jak Wy to mówicie, ale nie napalam się, czekam na dwie wyraźne, grube krechy ;)
6.08 test pokazał 2 mocne kreski więc tak myślę że 7.08 była
To wstrzymaj się jeszcze kilka dni ;*
Tfu tfu tfu tfu tfu...... Ustało. :)
Oby na dobre :) :*

Dziewczyny a jeśli np doszło do zapłodnienia na dniach, to czy alkohol można pić w rozsądnych ilosciach? Mam imprezę i boję się, żeby to jakoś niegatywnie nie wpłynęło jeśli doszło do zapłonienia w tym cyklu. Żadnych objawów oczywiście nie mam ale nadzieję.

Dziewczyny a jeśli np doszło do zapłodnienia na dniach, to czy alkohol można pić w rozsądnych ilosciach? Mam imprezę i boję się, żeby to jakoś niegatywnie nie wpłynęło jeśli doszło do zapłonienia w tym cyklu. Żadnych objawów oczywiście nie mam ale nadzieję.
Ponoć w pierwszych 14 dniach po zapłodnieniu działa zasada albo wszystko albo nic, nie ma dziecko łożyska, często jeszcze nie było zagnieżdżenia, więc - NIE :)
idź i baw się dobrze :)

Nnat A masz jakieś objawy albo coś czujesz innego niż zawsze
Tak, właśnie dlatego testowałam. :)

6.08 test pokazał 2 mocne kreski więc tak myślę że 7.08 była

To jeszcze za wcześnie na testy! Niepotrzebnie tylko się dołujesz tymi testami jak wychodzą negatywne.

Tfu tfu tfu tfu tfu...... Ustało. :)

To dobrze, przynajmniej trochę nerwów Ci odejdzie! Będziesz robiła ten pakiet badań, który zlecił Ci ten profesor?

Ekspertki moje drogie! W jakim czasie po pozytywnym teście owulacyjnyn występuje owulacja? 24-36h? Dzisiaj zrobiłam kolejny i już był negatywny, także wyrzut LH był ewidentnie wczoraj. Kolejne pytanie: jak to jest z bólem owulacyjnym? Każda z Was go ma? Jest po owulacji czy po (gdzieś tam czytałam że przed)?

reklama
A kiedy masz termin @?
w niedzielę ;)

Nnat. Dzięki za odpowiedź :)
udanej zabawy :*

Ekspertki moje drogie! W jakim czasie po pozytywnym teście owulacyjnyn występuje owulacja? 24-36h? Dzisiaj zrobiłam kolejny i już był negatywny, także wyrzut LH był ewidentnie wczoraj. Kolejne pytanie: jak to jest z bólem owulacyjnym? Każda z Was go ma? Jest po owulacji czy po (gdzieś tam czytałam że przed)?
Tak, po 24-36h, chociaż u mnie minęło chyba mniej, bo koło 21 robiłam test, a przed południem zwijałam się z bólu po jednej stronie :D
Ja zazwyczaj czuję, raz mocniej, raz słabiej, ale raczej zawsze. A w tym cyklu to dosłownie mnie skręcało.
A występuje chyba przed, to wydawałoby się logiczne. ;)

Do góry