reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
A ile dni po owulacji wystarczy by można było zrobić test? U mnie 6 dni po owulacji.
Najlepiej w dzień spodziewanej @ lub dzień po.
Ale ja też jestem niecierpliwa i zrobiłam wczoraj. 10 dpo - cień cienia, jak Wy to mówicie, ale nie napalam się, czekam na dwie wyraźne, grube krechy ;)
6.08 test pokazał 2 mocne kreski więc tak myślę że 7.08 była
To wstrzymaj się jeszcze kilka dni ;*
Tfu tfu tfu tfu tfu...... Ustało. :)
Oby na dobre :) :*

Dziewczyny a jeśli np doszło do zapłodnienia na dniach, to czy alkohol można pić w rozsądnych ilosciach? Mam imprezę i boję się, żeby to jakoś niegatywnie nie wpłynęło jeśli doszło do zapłonienia w tym cyklu. Żadnych objawów oczywiście nie mam ale nadzieję.

Dziewczyny a jeśli np doszło do zapłodnienia na dniach, to czy alkohol można pić w rozsądnych ilosciach? Mam imprezę i boję się, żeby to jakoś niegatywnie nie wpłynęło jeśli doszło do zapłonienia w tym cyklu. Żadnych objawów oczywiście nie mam ale nadzieję.
Ponoć w pierwszych 14 dniach po zapłodnieniu działa zasada albo wszystko albo nic, nie ma dziecko łożyska, często jeszcze nie było zagnieżdżenia, więc - NIE :)
idź i baw się dobrze :)

Nnat A masz jakieś objawy albo coś czujesz innego niż zawsze
Tak, właśnie dlatego testowałam. :)

6.08 test pokazał 2 mocne kreski więc tak myślę że 7.08 była

To jeszcze za wcześnie na testy! Niepotrzebnie tylko się dołujesz tymi testami jak wychodzą negatywne.

Tfu tfu tfu tfu tfu...... Ustało. :)

To dobrze, przynajmniej trochę nerwów Ci odejdzie! Będziesz robiła ten pakiet badań, który zlecił Ci ten profesor?

Ekspertki moje drogie! W jakim czasie po pozytywnym teście owulacyjnyn występuje owulacja? 24-36h? Dzisiaj zrobiłam kolejny i już był negatywny, także wyrzut LH był ewidentnie wczoraj. Kolejne pytanie: jak to jest z bólem owulacyjnym? Każda z Was go ma? Jest po owulacji czy po (gdzieś tam czytałam że przed)?

reklama
A kiedy masz termin @?
w niedzielę ;)

Nnat. Dzięki za odpowiedź :)
udanej zabawy :*

Ekspertki moje drogie! W jakim czasie po pozytywnym teście owulacyjnyn występuje owulacja? 24-36h? Dzisiaj zrobiłam kolejny i już był negatywny, także wyrzut LH był ewidentnie wczoraj. Kolejne pytanie: jak to jest z bólem owulacyjnym? Każda z Was go ma? Jest po owulacji czy po (gdzieś tam czytałam że przed)?
Tak, po 24-36h, chociaż u mnie minęło chyba mniej, bo koło 21 robiłam test, a przed południem zwijałam się z bólu po jednej stronie :D
Ja zazwyczaj czuję, raz mocniej, raz słabiej, ale raczej zawsze. A w tym cyklu to dosłownie mnie skręcało.
A występuje chyba przed, to wydawałoby się logiczne. ;)

Do góry