reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Dziewczyny a ja rano miałam te plamienia a już potem od południa nic. Może to po szalonym przytulanku rano? Choć bardziej przypuszczam że jednak to od torbieli. Ale...... Wzięłam rano hemorigen Femina tabletkę jedna. I teraz wzięłam druga. Przechodzi mi po nich plamienie od razu. Boże może dociagne na dupku chociaż do niedzieli. Narazie minęło. Chociaż mam tak czasami że przez 3 dni plamie ale.to tak jednorazowo w ciągu dnia. Albo z dwa razy. Ale to tak, że lekko na papierze widać..... Trzymajcie kciuki by to było chwilowe bo jak nie to oszaleje......
Matko, Ty to się masz z tym :( Zaciskam żeby było dobrze!

reklama
Dziewczyny, jak już pisałam w tym cyklu znów zaczynamy starania. 1 po stracie. Mam cykle 30 dniowe, a dziś 11dc tzn już po północy więc 12. Pobolewa jajnik, trochę śluzu. Zrobiłam test i oto taki wynik, co myślicie bo nie mogę jednoznacznie zinterpretować. Ale chyba negatyw? Choć jakby się bliżej przyjrzeć to jednak pozytyw?? Kreski jakby równe... Tak samo miałam w m-cu gdy się udało, pozytyw ( 2 równe), negatyw, a później mega pozytyw testowa ciemniejsza od kontrolnej.
Kochana pozytywny, ale dla pewności zrób dzisiaj popołudniu bo może będzie jeszcze bardziej intensywna kreska?? :) sprawdź coby nie przegapić niczego [emoji16][emoji110][emoji110][emoji110]

Dziewczyny a ja rano miałam te plamienia a już potem od południa nic. Może to po szalonym przytulanku rano? Choć bardziej przypuszczam że jednak to od torbieli. Ale...... Wzięłam rano hemorigen Femina tabletkę jedna. I teraz wzięłam druga. Przechodzi mi po nich plamienie od razu. Boże może dociagne na dupku chociaż do niedzieli. Narazie minęło. Chociaż mam tak czasami że przez 3 dni plamie ale.to tak jednorazowo w ciągu dnia. Albo z dwa razy. Ale to tak, że lekko na papierze widać..... Trzymajcie kciuki by to było chwilowe bo jak nie to oszaleje......
Kciuki mocno zaciśnięte!
U mnie dziś rwanie, kłucie w dole brzucha, i znów a to smutek że ryczeć się chce a to nerw na maksa aj pms. Córeczka jedzie dziś na nockę do kuzynek a ja się boje jak wytrzymam bez niej, wiem wiem nie może być jedynym sensem mojego życia ale bez nie bez jej szczebiotu,bez jej mamo a dlaczego?, bez świadomości tego malucha śpiącego bezpiecznie za ścianą i ja nie zasnę.no nic dziecko dorasta, trzeba to wziąć na klatę.

Ciekawość mnie zerzarła i zrobiłam tescior (26dc) i niestety negatyw :( . Trochę się podlamalam ale poczekam jeszcze do terminu @ może jest jeszcze cień nadzieję

Szukam pomocy przy toksoplazmozie. Taki wynik dostałam.
Ja leczylam toxo ale nie robilam nigdy igs i nie wken co to znaczy...

Ja robiłam igg i igm
Dziewczyny, jak już pisałam w tym cyklu znów zaczynamy starania. 1 po stracie. Mam cykle 30 dniowe, a dziś 11dc tzn już po północy więc 12. Pobolewa jajnik, trochę śluzu. Zrobiłam test i oto taki wynik, co myślicie bo nie mogę jednoznacznie zinterpretować. Ale chyba negatyw? Choć jakby się bliżej przyjrzeć to jednak pozytyw?? Kreski jakby równe... Tak samo miałam w m-cu gdy się udało, pozytyw ( 2 równe), negatyw, a później mega pozytyw testowa ciemniejsza od kontrolnej.
Przy cyklach 30 dniowych owu w 11dc ? Kurde dziwne. Też mam 30/31 dniowe cykle i przeważnie owu w 17dc.
Może faktycznie wrócę do testów owu
Ciekawość mnie zerzarła i zrobiłam tescior (26dc) i niestety negatyw :( . Trochę się podlamalam ale poczekam jeszcze do terminu @ może jest jeszcze cień nadzieję
Spokojnie test jeszcze mógł nie wykryć. Powodzenia!

Adzik mi też się to wydaje dziwne bo tak jak Ty przy 30 dniowych zazwyczaj też mam 17dc, a tu proszę tak wyszło.. Ale mi się mogło przesunąć ze względu na regulacje hormonów po stracie, do tego zaczęłam brać euthyrox i może ma to wszystko wpływ. Normalnie jest śluz, czuje jajnik, test jak widać, więc chyba to jednak to... Ale i tak sprawdzę testami jeszcze.
Kasiu może za wcześnie, trzymam kciuki dalej !!!

Przypomnij który to dzien po owulacji?? Jeśli już, to pewnie jest jeszcze za wcześnie. Mówiłaś, że jeszcze około 6-7 dni do @?

reklama
Dziewczyny ja to tak czytam o tym waszym pms ..... I się zastanawiam.... Czy ja nie widzę u siebie objawów, czy ja ich nie mam. Nigdy mnie przed okresem brzuch nie bolał, nie wiem w ogóle co to jest ból piersi i jak one bolą. Płaczek jestem i nerwus całe życie więc nie widzę jakiś objawów w okolicach @. Jedynie jak dostaje okres to się lodówka nie zamyka hehehehehe. Ale żebym faktycznie przeżywała to pms to nigdy w zyciu

Do góry