reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Tabletki brałam. Ale jak ktoś ma mega mdłości i bierze 4 tabletki dziennie to musi się liczyć że opakowanie 20 tabletek kosztuje 80 zł (brałam Xonvea) czyli 80 zł na 5 dni
Te drugie jeszcze droższe 😳
A czy one na pewno są bezpieczne ,w poprzedniej ciąży ginekolog mówił mi o nich ale raczej dla niego to już była ostateczność ,no i czytałam, że potem ciężko je odstawić ? Jak to wyglądało i ciebie ?

A czy one na pewno są bezpieczne ,w poprzedniej ciąży ginekolog mówił mi o nich ale raczej dla niego to już była ostateczność ,no i czytałam, że potem ciężko je odstawić ? Jak to wyglądało i ciebie ?
Brałam dwie bo bez nich nie wstawałam z łóżka, później jedną i w 14/15 tc odstawiłam. Nie miałam z tym problemu. Ale pewnie nie każda tak ma

Wg mnie tak. Przy jednym transferze badałam betę i progesteron 6dni po i próg był 14.
Odrazu musiałam zwiększyć
Gdybym nie badała to bym nie wiedziała
I jak wtedy było? Czy udało się zaciążyć? Kojarzysz jakie normy są dla takiego progesteronu? Czy to ma być powyżej 15? Mam wątpliwości czy prolutex sztucznie nie podwyższy wyniku i wynik będzie niemiarodajny.

I jak wtedy było? Czy udało się zaciążyć? Kojarzysz jakie normy są dla takiego progesteronu? Czy to ma być powyżej 15? Mam wątpliwości czy prolutex sztucznie nie podwyższy wyniku i wynik będzie niemiarodajny.
No ale o to też chodzi żeby sprawdzić czy leki odpowiednio podwyższają progesteron, wiec dobrze ze wychodzi z krwi. Ja badałam w dniu transferu, miałam wtedy bodajże koło 8 (3x duphaston i 2x cyclogest) i od razu dostałam też prolutex żeby podnieść poziom. Później już nie sprawdzałam, aktualnie 18+2 🙈

Tabletki brałam. Ale jak ktoś ma mega mdłości i bierze 4 tabletki dziennie to musi się liczyć że opakowanie 20 tabletek kosztuje 80 zł (brałam Xonvea) czyli 80 zł na 5 dni
Te drugie jeszcze droższe 😳
No niestety , coś za coś 🥺 ja dzięki nim mogę normalnie funkcjonować

Tak, jakby beta wyszła negatywna to bym odstawiła leki. Zwiększyłam dawkę progesteronu.
Nie ma górnej granicy, nie da się go przedawkować. Mój lekarz chciał by było około 40.
Nie rozumiem jak wynik może być niemiarodajny.

Żeby wynik był miarodajny lepiej przed badaniem nie robić zastrzyku tylko dopiero po. Ja robiłam rano zastrzyk z godzinę przed pobraniem krwi i progesteron wychodził mi około 140 ng 🙈

A czy was też po transferze bolał brzuch?
Ja mam taki wzdęty i trochę boli że nospę muszę brać bo momentami boli bardziej.
Jak u was było.?
Czy to normalne?

reklama
Do góry