reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Na bliznie po cc tworzą się zrosty z jama macicy także ma to duzy wpływ ;)
Jestem po laparoskopii torbieli i zrostow jamy macicy z podbrzuszem.lekarze mówili że to na bank po cc. Każdy ma inny organizm Ale każda operacja może tworzyć zrosty.
Ale wyszło Ci to długo po cc ? Bo ja byłam niedawno u lekarza i nic takie nie widział na usg

reklama
Na pewno znajdziesz siłę. Takie ciąże to podobno około 50-60% wszystkich ciąż, niestety się to zdarza. Znam wiele historii, że ktoś miał taką ciążę, a po kilku miesiącach już prawidłową. Ja po miesiącu chciałam się już znowu starać, także wiem, że teraz masz wszystkiego dość, ale z czasem smutek będzie mniejszy i nadzieja też wróci.

Miałyśmy zacząć stymulacje Clo od lipca, ale niespodziewanie miałam owulację, a w obecnym cyklu w 4dc już miałam 3 pęcherzyki w okolicach 10mm, więc nie chciała mnie przestymulować. Teraz w piątek miałam monitoring, pęcherzyk jest 16,8mm x 10,5 mm, czekam na monitoring w środę wieczorem. Nie palę się tak do Clo, bo mam dość cienkie endometrium, a wiem, że Clo sieje spustoszenie.
Dziękuję mam nadzieję że znajdę wystarczająco dużo siły:*

No ja też się wzbraniam przed stymulacja. Dlatego mam sprawdzić ten cykl. A czy przed stymulacja miałaś sprawdzana drożność?

Nie miałam stymulacji żadnej póki co. Nie, bo zaszłam w ciążę biochemiczną i na razie wygląda na to, że raczej innych problemów niż cykle bezowulacyjne u mnie nie ma. Tak naprawdę to jest dopiero mój 5 cykl starań z czego jeden to ciąża biochemiczna, a dwa to cykle bezowulacyjne, także póki co nie sprawdzaliśmy tak dogłębnie całego mojego organizmu.

Dziękuję mam nadzieję że znajdę wystarczająco dużo siły:*

Na pewno, tylko daj sobie odpocząć i przeżyć ten smutek. Jestem z Tobą i wspieram :*

Nie miałam stymulacji żadnej póki co. Nie, bo zaszłam w ciążę biochemiczną i na razie wygląda na to, że raczej innych problemów niż cykle bezowulacyjne u mnie nie ma. Tak naprawdę to jest dopiero mój 5 cykl starań z czego jeden to ciąża biochemiczna, a dwa to cykle bezowulacyjne, także póki co nie sprawdzaliśmy tak dogłębnie całego mojego organizmu.

Na pewno, tylko daj sobie odpocząć i przeżyć ten smutek. Jestem z Tobą i wspieram :*
Co u Ciebie wplywa na brak owu? Sprawdzasz paskami czy monitoring?

Dziewczyny ja w tej rozpaczy weekendowej po USG i braku owu zamówiłam ten Inofolic ... Przekonana że ma 0,4 kwasu foliowego.... Faktycznie macie rację że symfolic ma więcej kwasu. I chyba domowię ten symfolic i będę brać a potem zobaczymy co lekarz powie i najwyżej wykorzystam ten pierwszy 2x1...No zaćmienie umysłu.... 50 zł na darmo wydane kurde. No nic. Zamawiam dalej....

Dziewczyny ja w tej rozpaczy weekendowej po USG i braku owu zamówiłam ten Inofolic ... Przekonana że ma 0,4 kwasu foliowego.... Faktycznie macie rację że symfolic ma więcej kwasu. I chyba domowię ten symfolic i będę brać a potem zobaczymy co lekarz powie i najwyżej wykorzystam ten pierwszy 2x1...No zaćmienie umysłu.... 50 zł na darmo wydane kurde. No nic. Zamawiam dalej....
Ja na Twoim miejscu bralabym Inofolic ktory ma 0.2 i 0.4 kwasu foliowego osobno. Nie ma co wariowac i wydawac pieniazkow na darmo. Minimalna dawka dla kobiet starajacych sie to 0.4 i moze dochodzic do 1.0 spokojnie. Wiec 0.6 jak najbardziej. Ewentualnie skonsultuj sie w aptece jesli sie boisz. Pamietajmy ze z pokarmu dostarczamy okolo 0.1-0.2 kwasu, ale obrobka termiczna zabija foliany...

A racja, niedoczytalam o Hashi. Jakie masz TSH? U mnie ponizej 5 wrocila owu, ale czasem prolaktyna komplikuje...

Teraz mam raptem 1,3, wtedy kiedy miałam problemy z owulacją też było w granicach 2. Prolaktyna w normie, wszystkie wyniki moich badań były dobre, a owulacji i tak nie było. Teraz możliwe, że będę miała - szyjka się unosi, jest otwarta i miękka. Śluz beznadziejny, ale to chyba taka moja uroda :-/

Ja na Twoim miejscu bralabym Inofolic ktory ma 0.2 i 0.4 kwasu foliowego osobno. Nie ma co wariowac i wydawac pieniazkow na darmo. Minimalna dawka dla kobiet starajacych sie to 0.4 i moze dochodzic do 1.0 spokojnie. Wiec 0.6 jak najbardziej. Ewentualnie skonsultuj sie w aptece jesli sie boisz. Pamietajmy ze z pokarmu dostarczamy okolo 0.1-0.2 kwasu, ale obrobka termiczna zabija foliany...

Ja biorę Pregnę Start, ona ma chyba 0,8 kwasu foliowego.

reklama
Teraz mam raptem 1,3, wtedy kiedy miałam problemy z owulacją też było w granicach 2. Prolaktyna w normie, wszystkie wyniki moich badań były dobre, a owulacji i tak nie było. Teraz możliwe, że będę miała - szyjka się unosi, jest otwarta i miękka. Śluz beznadziejny, ale to chyba taka moja uroda :-/

Ja biorę Pregnę Start, ona ma chyba 0,8 kwasu foliowego.

Czyli w sumie niewiadomo czemu nie dochodzi do owu? Przy tak niskim wyniku TSH, obstawiam uspienie Hashi :) Ewentualnie mozesz miec lekko podwyzszone anty. Ale skoro tsh ok i prolaktyna tez... Co mowil lekarz?
U mnie swiruje jedno i drugie.
No dlatego nie ma sie co bac kwasu :) Spokojnie do 1.0 mozna dobic. Zreszta ile by to nie bylo nie mozna go przedawkowac...

Do góry