reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Ja mam 12 dc więc idziemy równo :D my w poprzednich cyklach przytulalismy się co dwa dni i nic z tego więc teraz próbujemy codziennie :) taka mamy ochotę.... nie mierze temperatury bo uznałam że to nic nie daje, testów nie robię. Jutro mam wizytę u lekarza i boje się jak cholera co mi powie. Czy rośnie jakiś pecherzyk czy nie....:( Ale działamy mimo to :)
Nie przytulaj się codziennie bo plemniki są nie dojrzałe co 2 dni to takie minimum. Ja testy robię bo mam ich dużo ale nie nakręca się i nie ekscytuje bo nic nie wyjdzie.

reklama
Nie przytulaj się codziennie bo plemniki są nie dojrzałe co 2 dni to takie minimum. Ja testy robię bo mam ich dużo ale nie nakręca się i nie ekscytuje bo nic nie wyjdzie.
Wiem. O tym. Ale właśnie robiliśmy co dwa dni przerwę jak w zegarku i co? 4 cykle i nic. Więc w tym miesiącu że tak powiem nieładnie "olałam' wszelkie zasady. I tak nie zajde i tak nie zajde ..... Więc nie patrzymy na to kiedy wolno a kiedy nie wolno. Zaraz pewnie dostanę plamień i znowu nie będziemy mogli parę dni, potem okres mi się przesunie jak zwykle. Jak przychodzi okres to my nie możemy przez 2-3 tygodnie. Więc wiesz.... Niech się mąż nacieszy :) my w całym miesiącu możemy się raptem max 7-9 dni poprzytulac bo w reszcie albo okres albo krwawienia. Ale i tak chyba zrobimy przerwę bo padniemy hehe

Do tej pory stosowałam tą zasadę nawet mąż tego pilnował, bo poczytał że tak trzeba :) ale że efektów brak, w tym cyklu działamy kiedy mamy siłę i ochotę. Oczywiście wyszło na to że codziennie hehe
Mój m też sie do mnie dobiera codziennie i próbuje mu wytłumaczyć E najlepiej będzie co 2 dni [emoji3059]

Wiem. O tym. Ale właśnie robiliśmy co dwa dni przerwę jak w zegarku i co? 4 cykle i nic. Więc w tym miesiącu że tak powiem nieładnie "olałam' wszelkie zasady. I tak nie zajde i tak nie zajde ..... Więc nie patrzymy na to kiedy wolno a kiedy nie wolno. Zaraz pewnie dostanę plamień i znowu nie będziemy mogli parę dni, potem okres mi się przesunie jak zwykle. Jak przychodzi okres to my nie możemy przez 2-3 tygodnie. Więc wiesz.... Niech się mąż nacieszy :) my w całym miesiącu możemy się raptem max 7-9 dni poprzytulac bo w reszcie albo okres albo krwawienia. Ale i tak chyba zrobimy przerwę bo padniemy hehe
Szczerze Ci powiem że nie wiem jaka jest przyczyna tego może te krwawienia mają jakiś wpływ

Do tej pory stosowałam tą zasadę nawet mąż tego pilnował, bo poczytał że tak trzeba :) ale że efektów brak, w tym cyklu działamy kiedy mamy siłę i ochotę. Oczywiście wyszło na to że codziennie hehe
Wszedzie jest napisane, ze co dwa dni, ale ogolnie bliskość ma być spontaniczna i częsta, żeby nie przegapić tego dnia, na ktorym nam zależy :D więc działajmy do skutku :D Fakt, za często, to plemniki moga być niedojrzałe, natomiast za rzadko, za stare ;) ale skoro masz trudności, i jest ciężko, to spontan, ile możecie będzie też jakimś rozwiązaniem ;) powodzenia!!!

reklama
Witam :) Dostalam w koncu @... Az dziwnie brzmi, ale spoznila sie tydzien, bylam nerwowa, opuchnięta, ale w końcu przyszla i juz mozna odliczac dni do wznowienia staranek :) Trzymajcie kciuki :)

Do góry