reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
A zaczyna cię się normalnie i kończy normalnie? Bo u mnie są takie jednorazowe plamienia z 3 dni potem krwawienie okres z 5-6 dni i potem się zmniejsza i takie plamienie i koniec. I w sumie wychodzi z 10-12 dni
Zazwyczaj zaczyna mi się z grubej rury..chlust i potop przez 3 dni a 5-6 dzień to już plamienie.
Ogólnie mam bardzo bolesne i obfite te 1wsze 3dni..bez tabletek przeciwbólowych się nie ruszam.

u mnie też @ przeważnie 4 dni, czasem 5 dnia lekkie plamienie, a czasem plamienie już 4 dnia. To mój pierwszy cykl z testami owu. kupiłam na allegro. robiłam od 9 dnia, bo czasem miałam cykl 26 dni, no i 14 i 15 były chyba pozytywne, odcień bardzo zbliżony, na moje oko taki sam jak kontrolna. później 16 i 17 dnia tylko jedna kreska i biel wizira poza nią, a dzś 18 dc znów pojawia się 2 kreska dosyć mocna. i tu nasuwają mi się dwa wnioski, albo te testy są beznadziejne i oszukują, albo jednak mam coś z tą tarczycą. (nie byłam na badaniach- właśnie dlatego robie nadal te testy żeby sprawdzić jak funkcjonują moje cykle, czyli z ludzkiej ciekawości) zrobię jutro i pojutrze jak nadal będzie druga kreska tak widoczna to pójdę po to skierowanie....

u mnie też @ przeważnie 4 dni, czasem 5 dnia lekkie plamienie, a czasem plamienie już 4 dnia. To mój pierwszy cykl z testami owu. kupiłam na allegro. robiłam od 9 dnia, bo czasem miałam cykl 26 dni, no i 14 i 15 były chyba pozytywne, odcień bardzo zbliżony, na moje oko taki sam jak kontrolna. później 16 i 17 dnia tylko jedna kreska i biel wizira poza nią, a dzś 18 dc znów pojawia się 2 kreska dosyć mocna. i tu nasuwają mi się dwa wnioski, albo te testy są beznadziejne i oszukują, albo jednak mam coś z tą tarczycą. (nie byłam na badaniach- właśnie dlatego robie nadal te testy żeby sprawdzić jak funkcjonują moje cykle, czyli z ludzkiej ciekawości) zrobię jutro i pojutrze jak nadal będzie druga kreska tak widoczna to pójdę po to skierowanie....
A masz jakieś problemy z tarczyca ?

reklama
U mnie branie dupka było podyktowane cyklami bezowulacyjnymi. Przy czym przy braniu duphastonu tylko jeden raz miałam sytuację z @ w 7 dniu brania, tak to zawsze było to po kilku dniach od odstawienia, czasem nawet 7-8 dzień po odstawieniu. I nigdy, przenigdy nie miałam plamień przed @, czy na duphastonie czy bez. Zawsze jak @ to @, orkiestra od razu grała na full, łącznie z mocnymi bólami. Teraz dosłownie kilka kropek, zero bólu, było to kilka godzin temu i teraz już nic. A Ty pewnie miałaś późną owulację, tak, jak ja.
No właśnie nie. Owulację miałam w 16 dniu cyklu. Potwierdzona. A okres przyszedł w 37. Trzy tygodnie po owu.

Do góry