reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Hej, u mnie 18 dc wedlug kalendarza owulacja byla w pt, ja w srode mialam okropna chec przytulania i odczuwalam spora wilgotnosc, ale oczywiscie pech chcial ze nie mielismy okazji powtorzyc pon przytulania. Zastanawiam sie czy jest sens robic to dzisiaj tym bardziej ze wystapilo u mnie male brazowe plamienie i jakby uczucie wzdecia po lewej str. Zastanwiam sie czy to bezowulacyjny cykl czy przesunieta owulacja.

reklama
Witajcie dziewczyny w nowym tygodniu. Mam nadzieję, że ten tydzień przyniesie nam 2 kreseczki, jak będziemy testować.
Moj okres za 4 dni. Podświadomie czuje, że przyjedzie..
Od wczoraj męczy mnie bol głowy. Uczucie nudności i ogólnego rozbicia. Piersi wrażliwe, bolą i jak pisalyscie i u mnie pojawiły się grudki. I znacznie się powiększyły
Do tego takie wahania nastroju, że sama siebie się boję. Z płaczu w śmiech w zaledwie chwilę.
Bez śluzu bym powiedziała.
Pozdrawiam :)

I ja się również witam w nowym tygodniu. Wybaczcie, że nie ogarniam na czas tabelki ale rzadko siedze przy komputerze, staram się lepiej spędzać czas. Dzisiaj może przeczytam jakąś książkę jak już wszystko w domu zrobię. Jeszcze pół godzinki i będę mogła coś zjeść no i napić się kawy. [emoji23]
U mnie 17dc, więc coraz bliżej @. Nie mogę się jeszcze przyzwyczaić, że tak często mam @ . [emoji23]
A jaka pogoda u nas paskudna... Pada, błoto okrutne u nas. Jeszcze wczoraj zakopała się u nas kuzynka, później my także mam dość tego błota. Jak to wszystko latem wyschnie to musimy zrobić jakiś podjazd koniecznie bo ta breja nas to takich nerwów doprowadza, że szok.

ja uważam, że zawsze warto powtórzyć przytulania :D moja nowa gin powiedziała: "najlepiej cały cykl a jak jest ochota to i codziennie, nie trzymać się sztywno ani odstępów 2-dniowych ani daty owulacji"
ja się z tym zgadzam, zwłaszczam, że nigdy nie mamy tej 100% pewności co do owu, no chyba, że gin powie, że widać, że już była ;) to plamienie i ból może był związany z owu, bo na implementację za wcześnie
Ja bym chyba zgłupiała jakbym miała się kochać tylko w wyznaczone dni [emoji23] Nie lubię ograniczeń.

I ja się również witam w nowym tygodniu. Wybaczcie, że nie ogarniam na czas tabelki ale rzadko siedze przy komputerze, staram się lepiej spędzać czas. Dzisiaj może przeczytam jakąś książkę jak już wszystko w domu zrobię. Jeszcze pół godzinki i będę mogła coś zjeść no i napić się kawy. [emoji23]
U mnie 17dc, więc coraz bliżej @. Nie mogę się jeszcze przyzwyczaić, że tak często mam @ . [emoji23]
A jaka pogoda u nas paskudna... Pada, błoto okrutne u nas. Jeszcze wczoraj zakopała się u nas kuzynka, później my także mam dość tego błota. Jak to wszystko latem wyschnie to musimy zrobić jakiś podjazd koniecznie bo ta breja nas to takich nerwów doprowadza, że szok.
Znam te błotko.ach te żuławy .wszedzie albo woda albo błoto za to latem pieknie.tylko lasów za mało.
Dzis 8 dzien cyklu a mnie jajniki naprzemiennie kuja co jakis czas od 3 dni.cykle mam 30 -32 dniowe.chyba to nie jest normalne? Jak myslicie.Nie bola ale tak jakby lekko cmiły i troszke piersi.Ginekologa zapytam 7 na wizycie.wczesniej tak nie mialam.troche sie martwie.

Znam te błotko.ach te żuławy .wszedzie albo woda albo błoto za to latem pieknie.tylko lasów za mało.
Dzis 8 dzien cyklu a mnie jajniki naprzemiennie kuja co jakis czas od 3 dni.cykle mam 30 -32 dniowe.chyba to nie jest normalne? Jak myslicie.Nie bola ale tak jakby lekko cmiły i troszke piersi.Ginekologa zapytam 7 na wizycie.wczesniej tak nie mialam.troche sie martwie.

Nie pamiętam kiedy tu latem było pięknie. [emoji17] Albo pada, albo pizdzi, czasem słońce zaświeci ale na chwilę, mało ładnych miejsc a tym bardziej moja wieś nijaka... Najpiękniej to było w Radoszewicach w woj. Łódzkim. Tam chociaż było lato. [emoji7] No i oby udało nam się tam kiedyś przeprowadzić znowu, tak na stałe. :)

W sumie masz zdrowe cykle wg ginekologów. :) Co innego mieć 38dniowe. Co do piersi to jeśli hormony są w porządku to nie muszą boleć piersi. Mnie nie bolą, znaczy bolały przed leczeniem, tak bolały, że żyć nie dało.

reklama
Cały czas Was czytam, ale w sumie nie mam o czym pisać ;)
Wyurlopowałam się, dzisiaj byłam już w pracy i nawet o dziwo nie było tragicznie - zawsze ciężko mi pierwszego dnia się odnaleźć, a dzisiaj nadzwyczaj sprawnie mi wszystko poszło ;)
Poszłam dzisiaj na ten progesteron, choć z moich wyliczeń 21dc był wczoraj, ale jak zapytałam ginekolog to powiedziała, że między 21-23dc jak zrobię to będzie ok.
Dostałam dzisiaj książki mamyginekolog, które zamówiłam w czasie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, bo akurat z każdej zakupionej rzeczy oddawali po 10 zł na orkiestrę - a akurat miałam chęć przeczytać ;p Pewnie gdyby nie akcja to kupiłabym innym razem, bo jak mam nowe książki to muszę czytać i nic innego nie robię ;p liczyłam, że przyjdą przed urlopem, ale jak widać dane mi będzie poobijać się dalej przy kawce i książeczce ;p
Trzymam kciuki za wszystkie testujące ;)
^^jak tak podczytuję to się zastanawiam czy ja też będę miała potrzebę testowania czy spokojnie poczekam ...
- ostatnim razem, kiedy okazało się że byłam w ciąży biochemicznej czy tam doszło do samoistnego poronienia - jak zwał tak zwał to test zrobiłam tylko ze względu na wszelakie objawy i imprezę no i w sumie dzień po terminie miesiączki, jeśli dobrze pamiętam, a do lekarza umówiłam się tak późno, że już było po wszystkim ;p
Ciekawa jestem jak to będzie ;p wtedy się nie staraliśmy, więc nawet nie wpadłam na testowanie ;p

Do góry