reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Poprzednia ciążę wymiotowalam prawie całą. Do tego stopnia że byłam podłączana do kroplowek. Także boję się że teraz też tak będzie. No ale dziecko to skarb. Więc warto
No ja z synem pół ciąży wymiotowałam i miałam leki przeciwwymiotne na receptę. Teraz w tej raz tylko wymiotowałam ale nudności masakra mam

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Wow to takie istnieją? Ja miałam tylko takie bez recepty ale nic nie pomagały. Byłam ciagle pod kontrolą lekarza ale nigdy mi nie wspomniał że są takie na receptę mocniejsze. Kroplowka pomagała. Miałam po niej na chwilę siły wymiotować dalej...

Wow to takie istnieją? Ja miałam tylko takie bez recepty ale nic nie pomagały. Byłam ciagle pod kontrolą lekarza ale nigdy mi nie wspomniał że są takie na receptę mocniejsze. Kroplowka pomagała. Miałam po niej na chwilę siły wymiotować dalej...
Jasne. Ja miałam czopki Torecan przeciwwymiotne na receptę. Nudności nadal były ale przynajmniej nie wymiotowałam a to było najważniejsze. Teraz wymioty zdarzyły się tylko raz i podejrzewam że to przez to że wypiłam za mocną zieloną herbate bo zaraz po niej do kibla pobiegłam. Także cieszę się że tym razem lekami faszerować się w ciąży nie muszę a nudności jakoś przeżyje. Chociaż ponad połowę dnia uprzykrzają i większość rzeczy przez gardło nie przechodzi

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja przy pierwszej o drugiej rzygalam jak kot, skurcze łydek, choć mniej przy drugiej. W trzeciej anu mdlosci ani wymiotowania ani nic. Bdb ciąża. Wcale jej nie odczułam. Ciekawi mnie od czego to zależy.

Hej dziewczyny.my juz po owulacji[emoji4]teraz czekanie[emoji21]w tym cyklu nie miałam jakoś śluzu plodnego[emoji53]oj jak zwykle pewnie nici z tego bedzie[emoji24]
Wczoraj dowiedziałam się ze moją dobrą koleżanka w ciąży z trzecim dzieckiem.nie planowanym za bardzo[emoji50]ale się cieszy i jak też choć zazdroszczę troszkę[emoji22]
Ja w jednej jak i drugiej ciąży wymiotowalam z tym ze w drugiej i wieeeeele więcej.masakra była[emoji32]i z drugim synem miałam kilka nerkowa też.okropnie to bolało.a tak pozatym to mialam 3 razy przedwczesne skurcze w 30,33 i 36 tyg i w koncu cc w 37.miałam tych przeżyć
Liczę ze jak zajde w ciążę to będzie córeczka i super lekka extra ciaza[emoji6][emoji23]miłego dnia
Ps.ostatnio mało się udzielam czy komuś się udało zobaczyć 2 kreseczki?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w ciąży z córką też żadnych dolegliwości nie miałam, no życzę sobie takiej drugiej ciąży :D
Nawet porodem nas zaskoczyła z dnia na dzień, wcześniej nie miałam żadnych skurczy przepowiadających ani nic a tu nagle miesiąc przed terminem siup odeszły wody w nocy ( trochę prawie prima aprilisowy żarcik bo odeszły mi wody o 1:30 w nocy 2 kwietnia ) :D

reklama
Do góry