reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

U nas to ponoć najlżejsze studia. Ogólnie ja bym szła na dzienne, nie wieczorowe więc trochę łatwiej mi się wydaje, bo tak samo porównać teraz to liceum co chodzę to sama wszystkiego w domu muszę się uczyć a w szkole jest tylko wstęp. A studia zaoczne jeszcze są tak okrutnie drogie.
ja studiuję zaocznie i pracuję, inaczej nie da rady. No właśnie z j. angielskiego wymagają chyba poziom B2 na wstępie :( Ja na certyfikacie z TOEIC dostałam A2 :(

reklama
Dagaa11 Bardzo fajnie, że jest tu nas co raz więcej z naszego regionu ;). Może kiedyś uda nam się spotkać na kawce razem z Kasienka3b. Cieszę się, że masz już lepszy humor ;). Tak trzymać.

KatiNails Ja też chrzciłam syna po mszy i uważam, że tak jest lepiej. Lubię taką kameralną atmosferę a nie jak wszyscy się patrzą itd. Oczywiście z przygotowaniami do chrztu też miałam przeboje z teściową. My niestety z nimi mieszkamy. Oni na dole my na górze. Teściu jest spoko człowiek ale teściowa bywa okropna. Mam nadzieję, że kiedyś uda się nam wybudować nasz własny domek.

Kari21 Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat. Podziwiam Cię za Twoją siłę i upór, żeby zostać mamą. My postanowiliśmy, że jeśli sytuacja się powtórzy z poronieniem od razu robimy badania genetyczne nas i dziecka jeśli będzie to możliwe.

Jeśli chodzi o mojego męża był ze mną na paru badaniach usg jak byłam w ciąży. Przy porodzie od samego początku do samego końca był i bardzo mu się podobało. Stwierdził, że łożysko wygląda okropnie. Czasami mam wrażenie, że on się minął z powołaniem. 4 godziny po porodzie zapytał kiedy następne dziecko. On to miał wtedy poczucie humoru. Adrenalina w nim buzowała nie ma co ;p i chyba to, że został tatą w swoje urodziny ;).
Ja jestem za kawusia i ciachem w jakiejś kawiarni i pogaduchy:)

dqpr3e5e7ell0w0u.png

Uprawnienia kończą się ponoć w 2020 roku. Studiowalam dziennie.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Do 2020 roku wszyscy nauczyciele muszą mieć mgr. Wcześniej można było pracować po licencjacie. Chcieli również wprowadzić obowiązkowy j. ang u nauczycieli, ale na razie im się nie udało.

Logopedia też fajna :) masz jakieś materiały do niej? :D
Może logopedia nie jest moją jakąś pasją czy coś nie miałam z tym styczności aczkolwiek nienawidzę niewyraźnej mowy, a tym bardziej wady wymowy. Moją koleżankę namawiałam już nie raz, żeby zrobiła coś z tym, że nie mówi 'r'. Wszystko da się zrobić tylko trzeba mieć dużo chęci i cierpliwości a tak się składa, że inna moja koleżanka jest logopedą to dużo mi o tym mówiła. Od dziecka mam 'czystą' i wyraźną mowę co na pewno dużo mi da by móc być logopedą. :)
Co do tej koleżanki z wadą wymowy, nauczyciele i lekarz rodzinny wysyłał rodziców do poradni logopedycznej ale nie bardzo się tym interesowali więc tak zostało.

Ja kończyła w Raciborzu studia na kierunku edukacja elementarna z wychowaniem przedszkolnym i dodatkową specjalizacją j. Angielski. Teraz jeszcze muszę obronić mgr w Cieszynie. Szukam teraz pracy i nic totalnie. Nie mam znajomości żeby się gdzieś wkręcić w naszym regionie. Chyba będę musiała do Czech pojechać za pracą jak tak dalej pójdzie.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
W przedszoklu mozesz pracowac nie? Bo u mojego syna w prywatnym przedszkolu w Rybniku szukaja do pracy.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

reklama
Do góry