reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Kari mocno trzymam kciuki !

A mi chyba owy się przesunęła i będę mieć ją jutro lub mam dziś 23 dc. To pierwszy cykl po porodzie więc spodziewam się, że może być bardzo rozregulowany. Niestety mój chłop chory wiec cykl stracony będzie. No trudno to dopiero początki :)

reklama
Robiłam test owulacyjny i negatywny wyszedł.
@Wiktorka88 O nie umiem się napatrzeć na Twojego kota :D no serio :D
Te wirusy okropne są, strasznie zmutowane. Tym bardziej wśród dzieci.
@kari21 grunt, to dobre nastawienie ;)
Znowu dorwałam się po wizycie do ptasiego mleczka i czekolady :(
Macie jakąś specjalną dietę?

Nasta$za88 lekarz nie mowi nic, jak to zwykle w uk. 9 stycznia mam wizyte w klinice, moze dowiem sie cos wiecej. Dzieki antydepresantom przytylam narazie do wagi minimalnej wiec juz nie wygladam jak chodzaca anoreksja, jedynie jak chuda babka :D ale mam nadzieje ze jeszcze sobie troche powoli utyje. Z depresja tez lepiej, to byl straszny okres ktory dosyc dlugo sie ciagnal ale juz sam fakt i swiadomosc ze jest to juz za mna i moze za niedlugo znow bede mogla sprobowac daje mi sile i checi do zycia. Oby do przodu.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
życzę Ci dużo wytrwałości!!dużo siły,ducha walki.bardzo Ci współczuję i ogromnie ubolewam że tyle musi znieść kobieta..która traci nadzieję że przechodzi ciągle zawód:(ale teraz już tylko lepiej.dobry lekarZ,badania będzie dobrze!!!musi:)*

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

@KatiNails z tego co kojarzę to jutro nasz wizytę trzymam &&& za piękne [emoji813]️i daj nam znać po wizycie
@kari21 bardzo współczuje dużo przeszłaś mam nadzieje ze wizyta w klinice pomoże wyjasnic przyczyny poronień i w końcu doczekasz się wymarzonego malucha trzymam &

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@KatiNails z tego co kojarzę to jutro nasz wizytę trzymam &&& za piękne [emoji813]️i daj nam znać po wizycie
@kari21 bardzo współczuje dużo przeszłaś mam nadzieje ze wizyta w klinice pomoże wyjasnic przyczyny poronień i w końcu doczekasz się wymarzonego malucha trzymam &

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak tak już się denerwuje :* dam znać na pewno :*

ckai9jcgk10emd23.png

@Wiktorka88 O, ale co ma się goić po porodzie naturalnym bez obrazeń krocza?
Jeśli nic nie dolega to czemu nie? Bliskość, delikatność męża pomaga w powrocie do normalności. Nic mnie tak nie zrelaksować nie potrafiło jak dobry seks. Pochwa wraca do "normalności " po ok2-3 tygodniach. Poród nie jest chorobą i jesli wszytsko jest dobrze, nie ma przeciwskazań do uprawiania seksu i kobieta tego pragnie to cóż. Jak najbardziej. Nasza położna z patronażu po porodzie mówiła, żeby współczuć w prezerwatywie i tego się trzymalismy na początku, podwozie ok.
To tak jak z seksem w ciąży...czasem trzeba zaprzestać współżycia z przyczyn medycznych dla dobra dziecka, czasem kobieta nie ma sił i ochoty a czasem ludzie mogą a się boją. Różnie bywa.
Jedynie co..to mlekotok podczas seksu zwalał nas z nóg...mleko tryskało podczas orgazmów lub kapało na meża.
Nie dramatyzujmy połogu. Czasem kobiety tak szaleją w domu, pranie, sprzatanie, cuda na kiju żeby pokazać jakie to zaradne, flaki wyprowają...ledwo zyją- ale połóg jest ale seksu nie będzie bo się regeneruje.

@kari21, współczuję. Przykro mi.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorne....Ja byłam od 5 na nogach. Najpierw labolatorium czyli siku w kubeczku i pobieranie krwi, zaraz potem neurolog,od razu po tym testy psychofizyczne (do wózków widłowych) potem jechalam od razu do starej pracy podpisać wypowiedzenie i jak wrocilam do domu zrobila się prawie 15 a że M po nocce to machnelam obiad i tak jak wstałam o 5, dopiero przed 17 usiadlam na dupie i momentalnie oczy mi sie zamknely. Przed 19 sie przebudzilam. Matka stulecia. Ale obiecałam mlodej,że jutro ten dzien nadrobimy.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

reklama
Mamunia mimo wszystko porod naturalny jest duzym obciazeniem dla organizmu, dla macicy, szyjki. Macica musi dojść do siebie, obkurczyc się do końca, szyjka macicy zamknąć się na to wszystko trzeba zwrócić uwagę, ciało potrzebuje czasu. Wiadomo każdy lubi seks, ale trzeba też myśleć o zdrowiu. Nie bez powodu lekarze zalecają wstrzemięźliwość. Moje położne bardzo na to naciskaly zresztą lekarz też. Każdy postępuje jak chce ale według mnie jest to po prostu działanie nieodpowiedzialne. Nie znaczy to, że Cię osadzam czy coś po prostu wyrażam swoje zdanie.

Do góry