reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Ale trikolory zaliczaja sie przeciez jako European Shorthair... chcesz je wystawiac?

Moja to muted tortoise wiec sie nie zalicza. Ale za to jest piekna. Szary jest taki dymny ze srebrnym polyskiem a bezowy z rozowymi i zlotymi tonami. Nie zalezy mi zreszta zeby ja rejestrowac.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale trikolory zaliczaja sie przeciez jako European Shorthair... chcesz je wystawiac?

Nie kochana, nie mam rodowodów. Adoptowałam pierwszą tricolorkę a druga jest córeczką tej pierwszej. Drugiej wcale by nie było bo czekaliśmy na termin sterylizacji, ale moi rodzice niby przez przypadek ją wypuścili na dwór bo miałczała a miała ruję.

Moja to muted tortoise wiec sie nie zalicza. Ale za to jest piekna. Szary jest taki dymny ze srebrnym polyskiem a bezowy z rozowymi i zlotymi tonami. Nie zalezy mi zreszta zeby ja rejestrowac.

No jest przepiękna, taka niespotykana ta twoja kicia. :)

Dziewczyny jak długo już się staracie?
I czy któraś jeszcze karmi piersią?

Ja nadal karmie i długo jeszcze będę karmić [emoji6]
I nie zaczęłam sie nawet starać bo wciąż czekam na @

No to witam. Staram się o ciążę od lipca 2016. W zeszłym miesiącu poronilam ale nie odpuszczam.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj, przykro mi z powodu straty [emoji17]

Ja jeszcze karmię, synek ma 18 miesięcy. Miałam czekać ze staraniami do zakończenia karmienia, ale szczerze mówiąc nie wiem kiedy to będzie;) Na razie się nie zanosi;) Już widzę że nie bedzie łatwo, bo mam za krótką fazę lutealną póki co, myślę że właśnie przez karmienie. Ale będziemy próbować, na razie na luzie, co będzie to będzie. Choć szczerze to obawiam się trochę takiej różnicy wieku, ale instynkt mówi żeby nie czekać:D

Ja tez w ostatnia ciąże zaszłam karmiąc mojego półtora roczniaka, jak krótka masz fl? Może trzeba wspomóc progesteronem? Prolaktyna czasem potrafi go przyblokować

1513352421-862c2dab6eea2dd8-aaaaaa.jpeg

Miala na imie Lemon Tree, ale zmienilam na Freya. Ma biedulka rozcieta dolna warge po lewej, ale ladnie sie goi

Cudna [emoji7] to Brytyjka? Czy inna rasa? Ja próbuje namówić męża na ta koteczkę Link do: Lilith Moon Markotki*PL cudowna koteczka Neva Masquerade

To raczej kwestia obawy jak ogarnąć noworodka i dwulatka jednocześnie;) Mam bardzo "aktywne" dziecko;)

U nas oprócz sporego regresu synka i zazdrości nie ma większych problemów. Już sie bardzo kochają, ale pierwsze dwa miesiące to mega dramat, z wyciem mojego synka. Non stop wył o cos [emoji33]
Teraz wyje znacznie mniej [emoji55]

Jestem z Wami cały czas. Nie często pisze bo w zasadzie nie mam co [emoji6]

@KatiNails gratuluje kreseczek! Z proroczemu snu wynika, że jeszcze piec Pań sie załapie, to która bierze baby dust?

atdc9vvjktz16vlw.png

Nie kochana, nie mam rodowodów. Adoptowałam pierwszą tricolorkę a druga jest córeczką tej pierwszej. Drugiej wcale by nie było bo czekaliśmy na termin sterylizacji, ale moi rodzice niby przez przypadek ją wypuścili na dwór bo miałczała a miała ruję.
Ha tak to sie zawsze konczy jesli chcialabys wystawiac masz prawo zarejwstrowac i jesli spelnia wymagania rasy dostana tzw pozwolenie honorowe bez rodowodu. Wystawowe koty mozna rozmnazac i wpisac je w rodowod dzieci. European shorthair to nowo uznana rasa, dlatego tu mozliwe sa takie wyjatki. Rejestracja nowych kotow zwieksza pule genowa, co jest na duzy plus.

@leeleeth to kocia ze schroniska, nie mam pojecia jakie ma.w sobie geny[emoji4] ale tez podejrzewalam o brytyjakosc ze wzglwdu na wyjatkowo delitakne futerko i chomicze policzki [emoji4]

Ha tak to sie zawsze konczy jesli chcialabys wystawiac masz prawo zarejwstrowac i jesli spelnia wymagania rasy dostana tzw pozwolenie honorowe bez rodowodu. Wystawowe koty mozna rozmnazac i wpisac je w rodowod dzieci. European shorthair to nowo uznana rasa, dlatego tu mozliwe sa takie wyjatki. Rejestracja nowych kotow zwieksza pule genowa, co jest na duzy plus.

Ale pewnie taka akcja trochę kosztuje. :)

Ale pewnie taka akcja trochę kosztuje. :)
Niestety nie mam pojecia. Nigdy nie zalezalo mi na rodowodach. Zreszta kiedy biore zwierzaka, mam inne kryteria niz jego wyglad[emoji4] po prostu musimy oboje poczuc to cos. Mam tez pieska, ale zostal w Polsce i bardzo za nim tesknie. Czasem rozmawiam z nim przez telefon.
Tutaj w Stanach nawet jak adoptujesz zwierzaczka to placisz gruba kase. Tak jest zeby wyeliminowac przypadkowe adopcje. Tylko ktos to na prawde kicha zwierzaki zaplaci nawet 600 dolarow za psa ze schroniska...

A robisz testy owu lub mierzyszysz temp dla określenia dnia owulacji?

Robiłam testy owu ale mój lekarz powiedział że to trochę lipa a temp też nie mierze. Patrzę tylko na dni mniej więcej kiedy może być owu i działam [emoji12] ostatnio tzn dopiero w tym cyklu sprawdzam śluz.

reklama
Robiłam testy owu ale mój lekarz powiedział że to trochę lipa a temp też nie mierze. Patrzę tylko na dni mniej więcej kiedy może być owu i działam [emoji12] ostatnio tzn dopiero w tym cyklu sprawdzam śluz.

Testy fajna sprawa :) a dzieki temperaturze tez mozna zauwac kiedy wystapila owu i czy miesiaczka sie zbliza :)

Do góry