reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Niestety nie mam pojecia. Nigdy nie zalezalo mi na rodowodach. Zreszta kiedy biore zwierzaka, mam inne kryteria niz jego wyglad[emoji4] po prostu musimy oboje poczuc to cos. Mam tez pieska, ale zostal w Polsce i bardzo za nim tesknie. Czasem rozmawiam z nim przez telefon.
Tutaj w Stanach nawet jak adoptujesz zwierzaczka to placisz gruba kase. Tak jest zeby wyeliminowac przypadkowe adopcje. Tylko ktos to na prawde kicha zwierzaki zaplaci nawet 600 dolarow za psa ze schroniska...

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom
Jak zauważyłaś, też adoptowałam kotkę, nie ze schroniska, od osoby prywatnej ale tak samo nie zależało mi na tym jak wygląda, to było pierwsze ogłoszenie ,które znalazłam. :)

reklama
Tak jest najzacniej. [emoji4] ja nigdy nie kupilam i nie kupie psa czy kota. Przyjaciela sie zdobywa a nie kupuje

Testy fajna sprawa :) a dzieki temperaturze tez mozna zauwac kiedy wystapila owu i czy miesiaczka sie zbliza :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba jestem zbyt mało zdyscyplinowana do mierzenia temp. no i lubię pospać jak nie idę do pracy [emoji12]

Chyba jestem zbyt mało zdyscyplinowana do mierzenia temp. no i lubię pospać jak nie idę do pracy [emoji12]

Ahh no chyba że tak :) ja to mam budzik nastawiony na 8ma i czy mam na 13 czy wcześniej to i tak się budze żeby zmierzyć :)

Tak jest najzacniej. [emoji4] ja nigdy nie kupilam i nie kupie psa czy kota. Przyjaciela sie zdobywa a nie kupuje

Ja nie mam nic do ludzi, którzy kupują zwierzęta, sama chcę kupić w przyszłości psa rhodesiana, ważne jest to, żeby kochać zwierzaka, nie widzę różnicy w traktowaniu zwierząt ze schroniska czy z hodowli, potrzebują takiej samej miłości i taką samą miłość oddają. :) Jednak jestem przeciwniczką jakiejkolwiek przemocy wobec zwierząt. Zdarza się tak samo często, że ktoś wyrzuca adoptowanego psa czy kota jak i kupionego. Zależy wszystko od człowieka. Moim zdaniem zanim ktoś kupi/adoptuje zwierzę powinna cała rodzina przejść szereg testów, czy moga pozwolić sobie na zwierzaka.

Ja nie mam nic do ludzi, którzy kupują zwierzęta, sama chcę kupić w przyszłości psa rhodesiana, ważne jest to, żeby kochać zwierzaka, nie widzę różnicy w traktowaniu zwierząt ze schroniska czy z hodowli, potrzebują takiej samej miłości i taką samą miłość oddają. :) Jednak jestem przeciwniczką jakiejkolwiek przemocy wobec zwierząt. Zdarza się tak samo często, że ktoś wyrzuca adoptowanego psa czy kota jak i kupionego. Zależy wszystko od człowieka. Moim zdaniem zanim ktoś kupi/adoptuje zwierzę powinna cała rodzina przejść szereg testów, czy moga pozwolić sobie na zwierzaka.
Ja kupiłam za tak zwane koszty utrzymania. Chyba jakieś 400zl. Byl malusi a kobieta mi powiedziala ze jest taki włochaty bo jest pierwszy z miotu i że pózniej mu się te włosy troche wytrą. A teraz mam długowłosego rudzielca. Ale jest kochny bardzo słodziak mój[emoji173]

Ahh no chyba że tak :) ja to mam budzik nastawiony na 8ma i czy mam na 13 czy wcześniej to i tak się budze żeby zmierzyć :)

No a poza tym wiem że w ciągu naszych starań musiałam trafić na owulacje także myślę że po prostu coś nam nie pyka ☹

No a poza tym wiem że w ciągu naszych starań musiałam trafić na owulacje także myślę że po prostu coś nam nie pyka ☹

U mnie właśnie nie było owu i jestem teraz stymulowana :) chodz w ostatnim cyklu byla piekna i pecherzyki ladnie pekly to i tak nie wyszlo no ale trzeba działać dalej :)

U mnie właśnie nie było owu i jestem teraz stymulowana :) chodz w ostatnim cyklu byla piekna i pecherzyki ladnie pekly to i tak nie wyszlo no ale trzeba działać dalej :)

Ja byłam teraz po poronienie u lekarza i powiedział żeby się starać a jak nie wyjdzie przez kolejne pół roku to wtedy zacznie działać. Monitoring cyklu itd. Narazie mam czekać.

reklama
Ja tez nie mam nic przeciwko kupowaniu zwierzaka. Ale zeby zrobic z niego przyjaciela musisz sobie ma to zasluzyc, nie wazne czy byl kupiony czy adoptowany. Chcialam kupic sobie psa border collie albo owczarka australijskiego, ale zrezygnowalam... nie ze wzgledu na cene czy cos, tylko zal mi tych schroniskowych, wiec pistanowilam w przyszlosci adoptowac, ale to dopiero jak bede miala wieksze mieszkanie...Trudno, najwyzej bedzie brzydki. Moj pies tez nie poraza uroda, ale bardzo go kocham
1513355187-a387f87a0958852c-aaaaaa.jpeg

Do góry