reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Przy pierwszym dziecku jest najciężej. Potem przy każdym kolejnym człowiek lepiej się organizuje, mniej zamartwia, daje na luz i jest git. Osobiście mi z trójką jest dużo łatwiej niż z jednym synem jak byłam.. Naprawdę, dacie radę. Spokojnie.

Mam tu i ówdzie wykwity na buzi w te dni.

Przykro mi, że się nie udało w tym cyklu. kolejne przed Wami!

ps. jak pisze z komórki nie widzę mojego podpisu pod postem z wiekiem dzieci a jak z komputera to widzę. Macie też tak?>
Przekręcić musisz telefon;)

reklama
:rolleyes: Rzeczywiście :) przekrecilam i widzę suwaczki :-D !!!Dzięki!

E no, każda mama się martwi ale mu chodziło o to, że np. przy pierwszym dziecku panikuje się przy kazdej malej duperelce, chrostce, katarku. Biega do lekarza z wszystkim. Przezywamy wszystko ze zdwojoną siłą. Przy drugim a zwłaszcza przy kolejnym:

1. Nie masz zwyczajnie czasu trzepac się nad wszytskim i z doświadczenia już wiesz jak można temu i owemu zaradzić. Włączamy chyba bardziej rozsądek i intuicję.
  2. Do lekarza jesli nie musisz nie idziesz. Przeleczysz w domu, ewentualnie zadzwonisz i się dopytasz lekarza co uwaza i co może pomóc i jak to nie pomoże albo bardzo poważna sprawa dopiero idziesz. Ja tak mam-przyznaje sie- od czasu kiedy poszłam do lekarza tylko na osluchanie przy kaszlu i katarze, porada itp. a przywleklam do domu rotawirusa od dziecka, które siedziało obok. Cała 3 dzieci srała i rzygala, potem ja i mąż i lawina ruszyla kładąc daly dom. I to nie pierwszy raz. Unikam jal ognia dopiero na mus to idziemy i z soba i dziećmi.
  3. Stawia się z czasem granice dla siebie i dzieci, w którymś momencie odpuszcza się pewne kwestie dla komfortu swojego i dzieci. To co kiedyś było bardzo istotne i absolutnie niepodwazalne z czasem blaknie i stwierdza się, że są inne priorytety.
Tak, zdecydowanie to też sprawa charakteru. Ja też z tych bardziej panikujaco-umartwiajacych się matek kwok...na poczatku to było wykańczajace. Nie potrafiłem tak dłużej bo bym na głowę dostała, mąż wsłuchiwać musiał non stop a co uważasz, a nie sadzisz, że ta wysypka to to, to inne. A nie posprzatanie na perfekt, nerw, nie poukladane, ner itp. czasem nachodzily mnie mysli, że jestem beznadzieja mamą, totalny kłębek newow.. Odpuscilam. Żyjemy spokojniej i radosnej. Nie warto. Bycie rodzicami a zwłaszcza mama to i tak duża odpowiedzialność ale nie tylko. Czerpcie radość i cieszcie się z tego, że macie dzieci i nie wyszukujcie sobie problemów i starań gdzie można ich nie mieć. To ulatwia życie wszystkim. Gdyby nie to, to nie chciała bym kolejnego czyli czwartego dziecka i pozostalabym przy max 2. Macierzynstwo jest wspaniałe!

A teraz dowcip sytuacyjny, który uwielbiamy z mężem:
Kiedy Wasze pierwsze dziecko połknie monetę, w amoku jedziecie na ostry dyżur i robicie rentgena.
Kiedy Wasze drugie dziecko połknie monetę, czekacie aż sama wyjdzie.
Kiedy Wasze trzecie i kolejne dziecko połknie monetę… po prostu potrącacie mu z kieszonkowego.

Uwielbiam go!

Ostatnia edycja:
Ja niewiele suwaczkow widzę.

Ale pogoda.. leje [emoji45] aż mi się nic nie chce. Wczoraj miałam mnóstwo energii a dziś. ..

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

U mnie pochmurno ale bez deszczu. @Stokrotenka23 nas dzieli nie cale 100 km, wiec zapraszam w moje rejony na swojski klimat;) a mnie od rana z nerw telepie. Wszystko wywalam z szaf i ukladam, a syn rzuca sie ba kupki:)

Kurcze, u nas dopiero 3 cykl starań, a już czasami nie mam sił i ochoty ;) dzisiaj test owu mega słabiutka kreska, ledwo widoczna w porównaniu ze wczorajszą...Nie wiem jak mam to rozumieć... :(

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dziś zrobiłam test ovu i drugiej kreski już nie było więc myślę że cykl stracony albo za późno się ocknelam...

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Pegas a ktory dc?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzisiaj 16 d.c normalnie to był ten czas więc raczej dupa. Przynajmniej nie będę wyczekiwać do @ [emoji6] staram się znaleźć dobre strony. Chyba muszę monitowac wcześniej... mogło sie coś poprzekrecac.

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry