reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Wedlug mnie przy pierwszym dziecku to jest bardziej taki szok, wszystko jest nowe, pierwsze i jesteś skupiona tylko na tym dzieciatku, przy drugim trzeba się przestawić, żeby podzielić uwagę bo tu jestbistotka która potrzebuje nas 24 na dobę a z drugiej strony nie można zaniedbać starszego☺ z tego względu gorzej się przestawić przy 2☺przynajmniej ja tak miałam☺

reklama
Stokrotenko ale to według mnie☺ każdy, może mieć inne odczucia☺ pewnie są tacy co stwierdzą, że przy drugim było dużo łatwiej. Np moja kuzynka drugie jej się trafiło takie, że nie wiedziała, że je ma☺ mój Kacper był wymagający jako niemowlę dlatego było mi ciężej ale wszystko jest do ogarnięcia☺

Ja mysle podobnie jak Kinga mnie tez ciezko czasem bylo sie przestawic tym bardziej ze jestesmy tu calkiem sami
Ale kazda Mamuska da rade :)

Dzięki za slowa otuchy. Bo juz misie załącza glupie myslenie. Jakz synem zaszlam w ciaze pierwsze miesiace plakalam ze na matke sie nie nadaje :D

Przy pierwszym dziecku jest najciężej. Potem przy każdym kolejnym człowiek lepiej się organizuje, mniej zamartwia, daje na luz i jest git. Osobiście mi z trójką jest dużo łatwiej niż z jednym synem jak byłam.. Naprawdę, dacie radę. Spokojnie.

Mam tu i ówdzie wykwity na buzi w te dni.

Przykro mi, że się nie udało w tym cyklu. kolejne przed Wami!

ps. jak pisze z komórki nie widzę mojego podpisu pod postem z wiekiem dzieci a jak z komputera to widzę. Macie też tak?>

reklama
Cześć dziewczyny. No ja niestety martwilam się tak samo jak przy pierwszym tak i przy drugim, teoria u mnie, że z drugim i następnym dzieckiem bardziej luzujesz padła już na wstępie☺ ale ja mam taki charakter martwiacy a potem siwych włosów przybywa☺ mamunia na tel też suwaczkow nie widzę

Do góry