reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Przy pierwszym dziecku jest najciężej. Potem przy każdym kolejnym człowiek lepiej się organizuje, mniej zamartwia, daje na luz i jest git. Osobiście mi z trójką jest dużo łatwiej niż z jednym synem jak byłam.. Naprawdę, dacie radę. Spokojnie.

Mam tu i ówdzie wykwity na buzi w te dni.

Przykro mi, że się nie udało w tym cyklu. kolejne przed Wami!

ps. jak pisze z komórki nie widzę mojego podpisu pod postem z wiekiem dzieci a jak z komputera to widzę. Macie też tak?>
Przekręcić musisz telefon;)

reklama
:rolleyes: Rzeczywiście :) przekrecilam i widzę suwaczki :-D !!!Dzięki!

E no, każda mama się martwi ale mu chodziło o to, że np. przy pierwszym dziecku panikuje się przy kazdej malej duperelce, chrostce, katarku. Biega do lekarza z wszystkim. Przezywamy wszystko ze zdwojoną siłą. Przy drugim a zwłaszcza przy kolejnym:

1. Nie masz zwyczajnie czasu trzepac się nad wszytskim i z doświadczenia już wiesz jak można temu i owemu zaradzić. Włączamy chyba bardziej rozsądek i intuicję.
  2. Do lekarza jesli nie musisz nie idziesz. Przeleczysz w domu, ewentualnie zadzwonisz i się dopytasz lekarza co uwaza i co może pomóc i jak to nie pomoże albo bardzo poważna sprawa dopiero idziesz. Ja tak mam-przyznaje sie- od czasu kiedy poszłam do lekarza tylko na osluchanie przy kaszlu i katarze, porada itp. a przywleklam do domu rotawirusa od dziecka, które siedziało obok. Cała 3 dzieci srała i rzygala, potem ja i mąż i lawina ruszyla kładąc daly dom. I to nie pierwszy raz. Unikam jal ognia dopiero na mus to idziemy i z soba i dziećmi.
  3. Stawia się z czasem granice dla siebie i dzieci, w którymś momencie odpuszcza się pewne kwestie dla komfortu swojego i dzieci. To co kiedyś było bardzo istotne i absolutnie niepodwazalne z czasem blaknie i stwierdza się, że są inne priorytety.
Tak, zdecydowanie to też sprawa charakteru. Ja też z tych bardziej panikujaco-umartwiajacych się matek kwok...na poczatku to było wykańczajace. Nie potrafiłem tak dłużej bo bym na głowę dostała, mąż wsłuchiwać musiał non stop a co uważasz, a nie sadzisz, że ta wysypka to to, to inne. A nie posprzatanie na perfekt, nerw, nie poukladane, ner itp. czasem nachodzily mnie mysli, że jestem beznadzieja mamą, totalny kłębek newow.. Odpuscilam. Żyjemy spokojniej i radosnej. Nie warto. Bycie rodzicami a zwłaszcza mama to i tak duża odpowiedzialność ale nie tylko. Czerpcie radość i cieszcie się z tego, że macie dzieci i nie wyszukujcie sobie problemów i starań gdzie można ich nie mieć. To ulatwia życie wszystkim. Gdyby nie to, to nie chciała bym kolejnego czyli czwartego dziecka i pozostalabym przy max 2. Macierzynstwo jest wspaniałe!

A teraz dowcip sytuacyjny, który uwielbiamy z mężem:
Kiedy Wasze pierwsze dziecko połknie monetę, w amoku jedziecie na ostry dyżur i robicie rentgena.
Kiedy Wasze drugie dziecko połknie monetę, czekacie aż sama wyjdzie.
Kiedy Wasze trzecie i kolejne dziecko połknie monetę… po prostu potrącacie mu z kieszonkowego.

Uwielbiam go!

Ostatnia edycja:
Ja niewiele suwaczkow widzę.

Ale pogoda.. leje [emoji45] aż mi się nic nie chce. Wczoraj miałam mnóstwo energii a dziś. ..

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

U mnie pochmurno ale bez deszczu. @Stokrotenka23 nas dzieli nie cale 100 km, wiec zapraszam w moje rejony na swojski klimat;) a mnie od rana z nerw telepie. Wszystko wywalam z szaf i ukladam, a syn rzuca sie ba kupki:)

Kurcze, u nas dopiero 3 cykl starań, a już czasami nie mam sił i ochoty ;) dzisiaj test owu mega słabiutka kreska, ledwo widoczna w porównaniu ze wczorajszą...Nie wiem jak mam to rozumieć... :(

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dziś zrobiłam test ovu i drugiej kreski już nie było więc myślę że cykl stracony albo za późno się ocknelam...

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Pegas a ktory dc?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzisiaj 16 d.c normalnie to był ten czas więc raczej dupa. Przynajmniej nie będę wyczekiwać do @ [emoji6] staram się znaleźć dobre strony. Chyba muszę monitowac wcześniej... mogło sie coś poprzekrecac.

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry