reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Ja już zjadłam karkowke i pierś z kurczaka i syn mi zasnął właśnie, a miał iść spac o 21:00.. :( trudno, jak trzeba będzie, to zabawa potrwa do 24:00 :D Taki przyspieszony dzień dziecka ^^

Ja temp. mierze od 3 lat, z przerwami i wcześniej tylko po owulacji, żeby wiedzieć kiedy @ przylezie, teraz mierze już cały cykl :D Ale masz rację, lepiej podchodzić do staranek bez spiny ;)

Moje jajniki dwa poprzednie cykle dawały o sobie znać wyraznie. Nie moglam wstawać i chodzić, bo az tak mnie rwaly. Chodziłam zgieta w pół. Najpierw lewy, kolejny cykl prawy, i teraz też byłam przygotowana na boleści, a teraz cisza.. może troszkę pobolal ale znowu prawy, a myślałam, że owuluja naprzemiennie.
Też mam dwa wesela w tym roku, kolejne 2 tyg. po pierwszym :D Też nie bawiłam się jak miałam żałobę :(
Zapraszam do mnie na grilla, zostało jeszcze duzo jedzenia :)

reklama
Ooo, Na karkóweczkę to mnie teraz naszła ochota[emoji3] U mnie starszy zasnal o 18.00 , mlodszy o 19.00 - nawet nie chce myśleć o której bedzie pobudka rano, Na razie ciesze sie chwila [emoji3] ... Chwila dla siebie.

U mnie Tez Stokrotenka Nie uraczy sie przeciwbolowych, tylko z innego powodu - łykam jak dropsy I ciagle malo [emoji23] Chociaz przez okres 2 ciaż Nie wzielam jakims cudem ani jednej [emoji4]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Leylah gdzieś niedziela, poniedziałek powinnam mieć termin @. Stokrotenka myślę, że spokojnie nospe możesz wziąść. Adiika uwielbiam grilla mniam. Ja też mam jeszcze żałobę niedawno zmarła mi babcia:(

Ja dzisiaj czuje się średnio,odpoczywam bo ciągnie mnie podbrzusze. U nas sezon na chrzciny wesel w tym roku zero.
Ja nigdy nue mierzyłam temp. Owulacje wiedzialam zawsze kiedy mam bo bolal mnie jajnik z tym ze zawsze prawy czulam a nigdy lewego. Z tym ze cykle jak w zegarku pomimo problemow z tarczyca. Terax wyniki w normie, za 1.5 tyg musze zrobic od nowa bo wizyte mam u endo. Dzwonilam kiedys do niej i kazala leki odstawic. Ta moja tarczyca jest taka ze w ciazy zdrowieje ale po ciazy problem wraca.

Tita a ja zawsze lewy czuje☺a do gin kiedy się wybierasz? U nas narazie też bez wesel, męża bratanek ma w grudniu 18 stke a potem to dopiero w maju w przyszłym roku mój siostrzeniec komunie chrzesniak zresztą☺ w zeszłym roku za to mieliśmy wesele kuzyna, 18 stke mojej siostrzenicy i komunię męża bratanicy też chrzesniaczka☺

Adika bardzo chętnie [emoji7] niby bez spiny ale swoje choruje jak ktoś bliski jest w ciąży [emoji22] nie zazdroszczę lecz po prostu mi przykro ze to nie ja.

Leylah aż tyle wcinasz tabletek ?? [emoji44] niedobrze ! My ogólnie bardzo mało się wspomagamy farmakologia. Czytałam książkę i niestety działa "ksiazka" do takiego stopnia, ze o nospie juz zapomniałam kolejny dzień, a mogłam kupić w ciągu dnia... jakoś boleści przesypiam po prostu.

Tita no właśnie ja teraz tak się zastanawiam jak to jest z tarczyca przed/po ciąży. Czy z dużym tsh można zajść ? Musze odszukać wyniki jakie miałam rok temu bo pewnie się nic nie zmieniło.

Kinia ja za rok mam komunie chrzesniaczki, za dwa lata kolejnej chrzesniaczki (która ma brata blizniaka) [emoji20] ekstrawydatki

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Stokrotenka to też Cie faktycznie wydatków czeka. My po moim chrzesniaku to potem już moja córka pójdzie do Komunii w 2020☺ Ja też się czasami wspomagam tabletkami, chociaż staram się wytrzymywac. Co za książkę czytałaś?

Kinia to chyba był Fenomen poranka [emoji6] Ogólnie książkę polecam. Jakiś czas korzystałam z harmonogramu który poleca pisarz, ten model dnia/życia promuje m.in. Chodakowska - czyli pocwicz /medytuj bo to chwila dla Ciebie, wtedy jesteśmy bardziej skoncentrowane na działaniu w życiu [emoji6]

Jutro do pracy [emoji51] mam dwa dni w tym tygodniu i napięty grafik [emoji51] praca w korpo charakteryzuje się tym że niestety trzeba pilnować terminów i nic potem się nie da załatwić [emoji34]

Kinia to chyba był Fenomen poranka [emoji6] Ogólnie książkę polecam. Jakiś czas korzystałam z harmonogramu który poleca pisarz, ten model dnia/życia promuje m.in. Chodakowska - czyli pocwicz /medytuj bo to chwila dla Ciebie, wtedy jesteśmy bardziej skoncentrowane na działaniu w życiu [emoji6]

Jutro do pracy [emoji51] mam dwa dni w tym tygodniu i napięty grafik [emoji51] praca w korpo charakteryzuje się tym że niestety trzeba pilnować terminów i nic potem się nie da załatwić [emoji34]

Muszę przeczytać. Ja ostatnio czytałam Aluminium, o tym nie mówi się głośno, też warto przeczytać

reklama
Ja ide jeszcze na komunie w przyszłą sobotę :)
Najlepsze, że można powiedzieć, że nie mam sukienki na wesele, bo w cyckach się nie zapne, ale jakbym poszla bez biustonosza to już ok :D Ale chyba tego nie zrobię.. ;) Czeka mnie kupno sukienki, a w październiku kupowałam śliczną nówke na wesele rozm 40.. i teraz za mała, to wyciągnęłam moje stare rozmiar 36-nie zapne w cycach, a jak na złość nie mam żadnej 38.

Ja często mam migreny i przed ciążą 2 tabletki od razu brałam, potem kolejne, a i tak nie pomagały. Teraz jak karmię piersią to już sie nie faszeruje niczym, ale męczę się wtedy strasznie ;( Za to mój tata to lekoman.. nic do niego nie dociera, a codziennie pije z 4 razy, jak nie wiecej szklanek solpadeiny i to z dwóch pastylek od x lat. Twierdzi, że to na ból głowy.
Na pewno sięgnę po te książki co podalyscie :)

Syn jak zasnął tak śpi xD Niewykąpany, bez kolacji...ech. Ja też mam teraz chwile dla siebie ze sluchawkami na uszach :)

Stokrotenka ty też niedługo będziesz w ciąży :) Ja mam teraz takie dziwne uczucie, bo mój niedoszły były będzie miał dziecko i ściska mi się żołądek, bo nie z taką dziewczyną go sobie wyobrażałam, jego była jest super, a ta to jakaś taka..

Teraz to już późno, więc wpadajcie na kolejnego ;D Chyba nawet na roczek zorganizuje grilla o ile pogoda na to pozwoli ;)

Tita dbaj dobrze o Was i dobrze, że w ciazy nie masz problemów z tarczyca :)

Do góry