reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Ja już zjadłam karkowke i pierś z kurczaka i syn mi zasnął właśnie, a miał iść spac o 21:00.. :( trudno, jak trzeba będzie, to zabawa potrwa do 24:00 :D Taki przyspieszony dzień dziecka ^^

Ja temp. mierze od 3 lat, z przerwami i wcześniej tylko po owulacji, żeby wiedzieć kiedy @ przylezie, teraz mierze już cały cykl :D Ale masz rację, lepiej podchodzić do staranek bez spiny ;)

Moje jajniki dwa poprzednie cykle dawały o sobie znać wyraznie. Nie moglam wstawać i chodzić, bo az tak mnie rwaly. Chodziłam zgieta w pół. Najpierw lewy, kolejny cykl prawy, i teraz też byłam przygotowana na boleści, a teraz cisza.. może troszkę pobolal ale znowu prawy, a myślałam, że owuluja naprzemiennie.
Też mam dwa wesela w tym roku, kolejne 2 tyg. po pierwszym :D Też nie bawiłam się jak miałam żałobę :(
Zapraszam do mnie na grilla, zostało jeszcze duzo jedzenia :)

reklama
Ooo, Na karkóweczkę to mnie teraz naszła ochota[emoji3] U mnie starszy zasnal o 18.00 , mlodszy o 19.00 - nawet nie chce myśleć o której bedzie pobudka rano, Na razie ciesze sie chwila [emoji3] ... Chwila dla siebie.

U mnie Tez Stokrotenka Nie uraczy sie przeciwbolowych, tylko z innego powodu - łykam jak dropsy I ciagle malo [emoji23] Chociaz przez okres 2 ciaż Nie wzielam jakims cudem ani jednej [emoji4]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Leylah gdzieś niedziela, poniedziałek powinnam mieć termin @. Stokrotenka myślę, że spokojnie nospe możesz wziąść. Adiika uwielbiam grilla mniam. Ja też mam jeszcze żałobę niedawno zmarła mi babcia:(

Ja dzisiaj czuje się średnio,odpoczywam bo ciągnie mnie podbrzusze. U nas sezon na chrzciny wesel w tym roku zero.
Ja nigdy nue mierzyłam temp. Owulacje wiedzialam zawsze kiedy mam bo bolal mnie jajnik z tym ze zawsze prawy czulam a nigdy lewego. Z tym ze cykle jak w zegarku pomimo problemow z tarczyca. Terax wyniki w normie, za 1.5 tyg musze zrobic od nowa bo wizyte mam u endo. Dzwonilam kiedys do niej i kazala leki odstawic. Ta moja tarczyca jest taka ze w ciazy zdrowieje ale po ciazy problem wraca.

Tita a ja zawsze lewy czuje☺a do gin kiedy się wybierasz? U nas narazie też bez wesel, męża bratanek ma w grudniu 18 stke a potem to dopiero w maju w przyszłym roku mój siostrzeniec komunie chrzesniak zresztą☺ w zeszłym roku za to mieliśmy wesele kuzyna, 18 stke mojej siostrzenicy i komunię męża bratanicy też chrzesniaczka☺

Adika bardzo chętnie [emoji7] niby bez spiny ale swoje choruje jak ktoś bliski jest w ciąży [emoji22] nie zazdroszczę lecz po prostu mi przykro ze to nie ja.

Leylah aż tyle wcinasz tabletek ?? [emoji44] niedobrze ! My ogólnie bardzo mało się wspomagamy farmakologia. Czytałam książkę i niestety działa "ksiazka" do takiego stopnia, ze o nospie juz zapomniałam kolejny dzień, a mogłam kupić w ciągu dnia... jakoś boleści przesypiam po prostu.

Tita no właśnie ja teraz tak się zastanawiam jak to jest z tarczyca przed/po ciąży. Czy z dużym tsh można zajść ? Musze odszukać wyniki jakie miałam rok temu bo pewnie się nic nie zmieniło.

Kinia ja za rok mam komunie chrzesniaczki, za dwa lata kolejnej chrzesniaczki (która ma brata blizniaka) [emoji20] ekstrawydatki

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Stokrotenka to też Cie faktycznie wydatków czeka. My po moim chrzesniaku to potem już moja córka pójdzie do Komunii w 2020☺ Ja też się czasami wspomagam tabletkami, chociaż staram się wytrzymywac. Co za książkę czytałaś?

Kinia to chyba był Fenomen poranka [emoji6] Ogólnie książkę polecam. Jakiś czas korzystałam z harmonogramu który poleca pisarz, ten model dnia/życia promuje m.in. Chodakowska - czyli pocwicz /medytuj bo to chwila dla Ciebie, wtedy jesteśmy bardziej skoncentrowane na działaniu w życiu [emoji6]

Jutro do pracy [emoji51] mam dwa dni w tym tygodniu i napięty grafik [emoji51] praca w korpo charakteryzuje się tym że niestety trzeba pilnować terminów i nic potem się nie da załatwić [emoji34]

Kinia to chyba był Fenomen poranka [emoji6] Ogólnie książkę polecam. Jakiś czas korzystałam z harmonogramu który poleca pisarz, ten model dnia/życia promuje m.in. Chodakowska - czyli pocwicz /medytuj bo to chwila dla Ciebie, wtedy jesteśmy bardziej skoncentrowane na działaniu w życiu [emoji6]

Jutro do pracy [emoji51] mam dwa dni w tym tygodniu i napięty grafik [emoji51] praca w korpo charakteryzuje się tym że niestety trzeba pilnować terminów i nic potem się nie da załatwić [emoji34]

Muszę przeczytać. Ja ostatnio czytałam Aluminium, o tym nie mówi się głośno, też warto przeczytać

reklama
Ja ide jeszcze na komunie w przyszłą sobotę :)
Najlepsze, że można powiedzieć, że nie mam sukienki na wesele, bo w cyckach się nie zapne, ale jakbym poszla bez biustonosza to już ok :D Ale chyba tego nie zrobię.. ;) Czeka mnie kupno sukienki, a w październiku kupowałam śliczną nówke na wesele rozm 40.. i teraz za mała, to wyciągnęłam moje stare rozmiar 36-nie zapne w cycach, a jak na złość nie mam żadnej 38.

Ja często mam migreny i przed ciążą 2 tabletki od razu brałam, potem kolejne, a i tak nie pomagały. Teraz jak karmię piersią to już sie nie faszeruje niczym, ale męczę się wtedy strasznie ;( Za to mój tata to lekoman.. nic do niego nie dociera, a codziennie pije z 4 razy, jak nie wiecej szklanek solpadeiny i to z dwóch pastylek od x lat. Twierdzi, że to na ból głowy.
Na pewno sięgnę po te książki co podalyscie :)

Syn jak zasnął tak śpi xD Niewykąpany, bez kolacji...ech. Ja też mam teraz chwile dla siebie ze sluchawkami na uszach :)

Stokrotenka ty też niedługo będziesz w ciąży :) Ja mam teraz takie dziwne uczucie, bo mój niedoszły były będzie miał dziecko i ściska mi się żołądek, bo nie z taką dziewczyną go sobie wyobrażałam, jego była jest super, a ta to jakaś taka..

Teraz to już późno, więc wpadajcie na kolejnego ;D Chyba nawet na roczek zorganizuje grilla o ile pogoda na to pozwoli ;)

Tita dbaj dobrze o Was i dobrze, że w ciazy nie masz problemów z tarczyca :)

Do góry