reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Stokrotenka 31 ma Tita do lekarza☺ ja już na betę idę w piątek 26 ciekawe co mi dzien matki przyniesie☺

reklama
Hej hej :)
Ale miałam dziś w nocy spanie :D.. co godzinę pobudki do 7:35. Teraz położyłam spać brzdąca i mam nadzieję, że pośpi jak zwykle z 3 godzinki :)

Z książek przeczytałam teraz Dear Rose (trochę się wynudziłam, chyba film lepszy, płakałam na nim jak bóbr xd), Historię kotów i 100 porad jak wychować szczęśliwego i pewnego siebie chłopca. Teraz mam zamiar zabrać się za Pogromcę lwów (jedna z książek które dostaliśmy w prezencie ślubnym, mam jeszcze Lśnienie i Doktora sen).

Kinga ładny masz już staż małżeński :) My w tym roku dopiero 2 rocznica ślubu, a w kwietniu mieliśmy 8 rocznicę związku. Kiedy to zleciało ;)
Piękną sobie datę wybrałaś na betę :)

Tita ja też już nie mogę się doczekać wieści od Ciebie po wizycie :)

Leeleeth witaj :) Ślicznego masz synka w miniaturce :)

Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie sadzania na nocnik. Od kiedy synek skończył 9 miesięcy zaczęłam go przywyczajać do nocnika. Nie protestował więc nie widziałam w tym nic złego. Teraz jak go posadzę, to za każdym razem robi siusiu, często z rana i po południu też jest i kupka. Ale trafiłam w internecie na stronę, gdzie napisali, że szybszym sadzaniem robię dziecku krzywdę i powinnam go zacząć uczyć dopiero ok. 2 roku życia.. Mojej koleżanki synek był uczony mniej więcej w tym wieku i protestował ogromnie, więc już sama nie wiem co robić. Poradźcie coś, jak to było u Was?

Hej hej :)
Ale miałam dziś w nocy spanie :D.. co godzinę pobudki do 7:35. Teraz położyłam spać brzdąca i mam nadzieję, że pośpi jak zwykle z 3 godzinki :)

Z książek przeczytałam teraz Dear Rose (trochę się wynudziłam, chyba film lepszy, płakałam na nim jak bóbr xd), Historię kotów i 100 porad jak wychować szczęśliwego i pewnego siebie chłopca. Teraz mam zamiar zabrać się za Pogromcę lwów (jedna z książek które dostaliśmy w prezencie ślubnym, mam jeszcze Lśnienie i Doktora sen).

Kinga ładny masz już staż małżeński :) My w tym roku dopiero 2 rocznica ślubu, a w kwietniu mieliśmy 8 rocznicę związku. Kiedy to zleciało ;)
Piękną sobie datę wybrałaś na betę :)

Tita ja też już nie mogę się doczekać wieści od Ciebie po wizycie :)

Leeleeth witaj :) Ślicznego masz synka w miniaturce :)

Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie sadzania na nocnik. Od kiedy synek skończył 9 miesięcy zaczęłam go przywyczajać do nocnika. Nie protestował więc nie widziałam w tym nic złego. Teraz jak go posadzę, to za każdym razem robi siusiu, często z rana i po południu też jest i kupka. Ale trafiłam w internecie na stronę, gdzie napisali, że szybszym sadzaniem robię dziecku krzywdę i powinnam go zacząć uczyć dopiero ok. 2 roku życia.. Mojej koleżanki synek był uczony mniej więcej w tym wieku i protestował ogromnie, więc już sama nie wiem co robić. Poradźcie coś, jak to było u Was?

Ja sądziłam pózniej i same kłopoty z tym były. Teraz mój ma dwa latka i średnio nam idzie odpielichowywanie . Wiec nie martw sie, ze pisze, ze krzywdę robisz. Jeśli miał gotowość (a widocznie miał skoro zatrybilo) to jest Ok. Ja żałuje, ze nie zaczęłam wczesniej.

Dziękuje, za komplement w stronę synka [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Adiika ja to za dużo nie poradzę bo nie przyzwyczajalam do nocnika, starsza zaczęłam uczyć jak miała 2 lata i sikala wszędzie gdzie popadlo więc schowalam nocnik zalozylam pampersa. Jak już tak miała 2.5 roku to sama zaczęła się interesować nocnikiem ale, że to był styczeń i zimno to pampersa zakladalam, jak zawolala to ja posadzilam i na początku czerwca miesięc przed 3 urodzinami sciaglam pampersa i już nie musialam uczyć☺

Co do młodego też jeszcze nie zaczęłam, ale już czasami zawola więc trzeba spróbować. Ja myślę, że jak widzisz, że mu idzie to nie ma co czytać poradników☺ ja pewnie według poradników to za późno uczylam☺

Addika tak już trochę tych lat mamy za sobą w małżeństwie☺ też nie wiem kiedy to zlecialo☺ a każdy szczegół naszego ślubu pamiętam jak by to było wczoraj☺

reklama
Dzięki za odpowiedzi :) Chyba teraz nie będę mu mieszać, że zabiorę nocnik i dam jak będzie miał 2 lata, bo do tego czasu to o nim z pewnością zapomni i jeszcze nie będzie chciał siadać wcale i jeszcze może ucieczki dojdą. Hmmm no i w sumie kiedyś nas chyba szybko odpieluchowywali, bo tetra tylko była. Więc pozostawiam sprawy takimi jakie są- dalej będę sadzac. Ciekawe kiedy pierwszy raz zawola sam, ze siusiu i kupa.. :D

Do góry