reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Jak tam dziewczynki się czujecie ?

Trzeba nas rozruszać [emoji6]

Ja wczoraj wzięłam duphaston i dziś juz test owulacyjny miał cień drugiej kreski, będziemy działać dzień i noc ! [emoji23] Powtórzę test na wieczór i porownam czy jest wyrazniejsza czy ja juz mam przewidzenia [emoji51]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Jak tam dziewczynki się czujecie ?

Trzeba nas rozruszać [emoji6]

Ja wczoraj wzięłam duphaston i dziś juz test owulacyjny miał cień drugiej kreski, będziemy działać dzień i noc ! [emoji23] Powtórzę test na wieczór i porownam czy jest wyrazniejsza czy ja juz mam przewidzenia [emoji51]

Dokładnie, cisza tu☺ ja to już z niecierpliwością czekam na piątek. Mi testy to przeważnie 3, 4 dni pozytywne wychodziły. Zawsze zaczynalam robić jak zaczynal się śluz płodny, potem jak już dochodzilo kłucie jajnika to był pozytyw taki mocny

Dokładnie, cisza tu[emoji5] ja to już z niecierpliwością czekam na piątek. Mi testy to przeważnie 3, 4 dni pozytywne wychodziły. Zawsze zaczynalam robić jak zaczynal się śluz płodny, potem jak już dochodzilo kłucie jajnika to był pozytyw taki mocny
Ja nie robiłam wcześniej tych owulkowych. Poza tym ten śluz. ..kompletnie nie ogarniam jakoś [emoji23] a ból jajników w tym cyklu to chyba jakaś norma?! Nigdy wcześniej tak nie miałam [emoji35] a teraz praktycznie codziennie mnie bolą.
W pracy też pije siemię lniane na śluz (bo u mnie często bardzo sucho).
Kwas foliowy zaczęłam łykać od wczoraj [emoji6]

Czyli można powiedzieć że cykl pełen gotowości, choć w tygodniu ciężko nam o przytulanki bo padam na twarz [emoji22]

Ja nie robiłam wcześniej tych owulkowych. Poza tym ten śluz. ..kompletnie nie ogarniam jakoś [emoji23] a ból jajników w tym cyklu to chyba jakaś norma?! Nigdy wcześniej tak nie miałam [emoji35] a teraz praktycznie codziennie mnie bolą.
W pracy też pije siemię lniane na śluz (bo u mnie często bardzo sucho).
Kwas foliowy zaczęłam łykać od wczoraj [emoji6]

Czyli można powiedzieć że cykl pełen gotowości, choć w tygodniu ciężko nam o przytulanki bo padam na twarz [emoji22]

Ja powiem Ci tak przed pierwszą ciszą w ogóle nie wiedziałam kiedy mam płodne☺ żadnych boli jajnika, śluzu jak na lekarstwo☺ a tu bach i było☺ przed drugą ciąża już mi się unormowaly dni płodne tzn wiedziałam kiedy mam ten śluz bo jego ilość się zwiększyła. A teraz to śluz mnie zalewa i zawsze boli mnie jajnik, pierwsza ciąża była raz bez zabezpieczenia a druga ze stosunku przerywanego, który do końca nie został przerwany☺

Ja powiem Ci tak przed pierwszą ciszą w ogóle nie wiedziałam kiedy mam płodne[emoji5] żadnych boli jajnika, śluzu jak na lekarstwo[emoji5] a tu bach i było[emoji5] przed drugą ciąża już mi się unormowaly dni płodne tzn wiedziałam kiedy mam ten śluz bo jego ilość się zwiększyła. A teraz to śluz mnie zalewa i zawsze boli mnie jajnik, pierwsza ciąża była raz bez zabezpieczenia a druga ze stosunku przerywanego, który do końca nie został przerwany[emoji5]
W poniedziałek powinny dojść mi zioła ojca Sroki i od następnego cyklu juz pełna para. Chciałabym zajść w ciążę jak najszybciej i uniknąć później tych upałów, bo wiadomo ze to źle się znosi.. tym bardziej dla osoby, która nie lubi upałów bez ciąży [emoji23]

W poniedziałek powinny dojść mi zioła ojca Sroki i od następnego cyklu juz pełna para. Chciałabym zajść w ciążę jak najszybciej i uniknąć później tych upałów, bo wiadomo ze to źle się znosi.. tym bardziej dla osoby, która nie lubi upałów bez ciąży [emoji23]

Oj upały w ciąży to jest meczarnia w pierwszej ciąży zaszlam w październiku na lipiec miałam termin końcówka to była masakra 30 stopni cała spuchnieta 24 kg na plusie☺ plus był taki, że jak lezalam do 18 tygodnia była zima, zimno i nie było mi przykro, że nie mogę wyjść z domu. W druga ciążę zaszlam koniec sierpnia miałam termin na 31 maja ale synuś wyskoczył 28 kwietnia

Oj upały w ciąży to jest meczarnia w pierwszej ciąży zaszlam w październiku na lipiec miałam termin końcówka to była masakra 30 stopni cała spuchnieta 24 kg na plusie[emoji5] plus był taki, że jak lezalam do 18 tygodnia była zima, zimno i nie było mi przykro, że nie mogę wyjść z domu. W druga ciążę zaszlam koniec sierpnia miałam termin na 31 maja ale synuś wyskoczył 28 kwietnia
A jakie miałaś porody wcześniej ?

I w drugiej jak lezalam to jeszcze było w miarę ciepło bo październik był dość ciepły

A jakie miałaś porody wcześniej ?

2 razy cc, ale ze względów ortopedycznych. Bóle dostawalam normalnie, z córka miałam termin na 22 lipca i 22 po południu wzięły mnie bóle krzyżowe 23 o 8 rano wyciągnęli moją córcie☺ z synkiem miałam skurcze od 25 tygodnia jak mnie wzięły tego 28 to nie chciałam do szpitala jechać bo jeszcze wcześnie i to pewnie nic takiego, tym bardziej, że 3 dni wcześniej byłam badana i szyjka była długa i zamknięta a tu pojechałam się okazało, że szybko trzeba ciąć bo rozwarcie idzie

reklama
2 razy cc, ale ze względów ortopedycznych. Bóle dostawalam normalnie, z córka miałam termin na 22 lipca i 22 po południu wzięły mnie bóle krzyżowe 23 o 8 rano wyciągnęli moją córcie[emoji5] z synkiem miałam skurcze od 25 tygodnia jak mnie wzięły tego 28 to nie chciałam do szpitala jechać bo jeszcze wcześnie i to pewnie nic takiego, tym bardziej, że 3 dni wcześniej byłam badana i szyjka była długa i zamknięta a tu pojechałam się okazało, że szybko trzeba ciąć bo rozwarcie idzie
Rozumiem.
Ja prawdopodobnie będę miała cc ze względu na wadę wzroku. W dzieciństwie miałam prawie +6 teraz oczywiście dużo mniej ale zmęczenie po pracy objawia mi się bardzo pogorszonym obrazem w zwazku z tym pewnie cc.
A jak było po cc ? Jak się czulas? Przerażają mnie opowieści o zakrwawionych podkładach, koszuli i braku opieki [emoji20]

Chciałabym wiedzieć czy w tej owulacji będzie jajeczko czy będzie odpowiedniej wielkości ehhhh tak mi zależy ze juz się denerwuję bo to mnie powstrzymuje od zmiany pracy a chciałabym wykorzystać jeszcze ta prace na macierzyński itp [emoji34]

Do góry