reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Mam ostatnio jakas paranoje. Liczylam nawet, ile komorek jajowych zdolnych do zaplodnienia moglo mi pozostac i jakie mam procentowe szanse na zaplodnienie w tym miesiacu. Wyliczam dni na seks biorac pod uwage czas dojrzewania plemnikow. Wymacuje szyjke macicy przy kazdym sikaniu. Prosze o walniecie mnie w leb kijem.

Hahaha, rozwaliło mnie :D! Jednak nie jest ze mną źle ;). Trzymam kciuki!

Nikk bardzo mi przykro, mam nadzieję, że nie będziesz musiała zostać w szpitalu i zaraz do starań wrócisz.

U mnie nadal nic. Postanowiłam dać @ jeszcze dwa dni, jak się nie pojawi do 32 DC to stestuję. Chociaż kilka cykli temu nawet taki 36 dniowy miałam, więc to żadne fanfaranfa takie spóźnienie ;).

Migdalove straszna historia z kociętami :(. Jesteś wielka! Ocaliłaś kilka istnień :).

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1515609146-25c2ee868a9ff00c-aaaaaa.jpeg

Jeszcze negatyw? Jak myslicie?
Negatyw (w teorii oczywiście). Obie krechy muszą być równej intensywności.

U mnie nadal nic. Postanowiłam dać @ jeszcze dwa dni, jak się nie pojawi do 32 DC to stestuję. Chociaż kilka cykli temu nawet taki 36 dniowy miałam, więc to żadne fanfaranfa takie spóźnienie ;).

Ja bym juz ze 2 opakowania testow (w opakowaniu sa 3 testy) zuzyla przy takim spoznieniu...

Aggs prywoluje cie do porzadku. Kobiieto wykonczysz sie ! Choc ja zrobilan sobiw rezerwe jajnikowa jak nie moglam zajsc w ciaze. Po prostu musialam wuedziec ile jeszcze czasu mam

Aggs prywoluje cie do porzadku. Kobiieto wykonczysz sie ! Choc ja zrobilan sobiw rezerwe jajnikowa jak nie moglam zajsc w ciaze. Po prostu musialam wuedziec ile jeszcze czasu mam
Ze tez nie przyszlo mi to do glowy... !!! Dziekuje za przywolanie i podsuniecie pomyslu. Moim najgorszym koszmarem jest wlasnie to, ze nie zdaze.

rezerwa jajnikowa? to jest to badanie metodą niemiecką? dobrze kojarzę?
ja już ogłupiałam, owulację miałam mieć wczoraj, a dziś mam wrażenie jakbym była przed okresem...

Ja bym juz ze 2 opakowania testow (w opakowaniu sa 3 testy) zuzyla przy takim spoznieniu...
Też mnie korci od kilku dni, ale będę twarda. Mam jakiś silny pierwotny lęk przed testowaniem za wcześnie. Boję się uświadomionej straty...A ostatecznie statystycznie tracimy aż 50-60% zapłodnionych jajeczek wraz @! Mnie ta świadomość powala i zwyczajnie wolę nie wiedzieć, że się jajeczko zapłodniło, ale nie zagnieździło dobrze. W dwóch pierwszych ciążach też twardo czekałam do 7 dni po spodziewanej @. Ale wiecie, widok dwóch grubych krech - bezcenny ;). Coś za coś!
A teraz to w ogóle nie zakładam powodzenia. To nasz 1cs, jesteśmy starzy, ja mam takie sobie regularne cykle, seksiliśmy się nie za często i nie w samą owu, dwa dni temu miałam śluz kawa z mlekiem, więc mam mentalny luz. Prawdopodobieństwo jest tak nikłe, że go nie dopuszczam.

Też mnie korci od kilku dni, ale będę twarda. Mam jakiś silny pierwotny lęk przed testowaniem za wcześnie. Boję się uświadomionej straty...A ostatecznie statystycznie tracimy aż 50-60% zapłodnionych jajeczek wraz @! Mnie ta świadomość powala i zwyczajnie wolę nie wiedzieć, że się jajeczko zapłodniło, ale nie zagnieździło dobrze. W dwóch pierwszych ciążach też twardo czekałam do 7 dni po spodziewanej @. Ale wiecie, widok dwóch grubych krech - bezcenny ;). Coś za coś!
A teraz to w ogóle nie zakładam powodzenia. To nasz 1cs, jesteśmy starzy, ja mam takie sobie regularne cykle, seksiliśmy się nie za często i nie w samą owu, dwa dni temu miałam śluz kawa z mlekiem, więc mam mentalny luz. Prawdopodobieństwo jest tak nikłe, że go nie dopuszczam.

Ja nie potrafilabym byc az tak twarda. Moze dlatego, ze lata leca, a pierwsza ciaze stracilam.
Co do tych 50-60% to straszna prawda. Ale takie zycie. Jak nie urok to sraczka. My robimy testy owu, liczymy dni plodne, robimy monitoringi, dbamy o siebie, a i tak wychodzi jak wychodzi.
A taka upita na imprezie kolezanka z upitym kolega raz bzyku bzyk w krzaczorach i bach! Ciaza. Malo tego. Jeszcze piekne i zdrowe sie dziecie urodzi.

Ja nie potrafilabym byc az tak twarda. Moze dlatego, ze lata leca, a pierwsza ciaze stracilam.
Co do tych 50-60% to straszna prawda. Ale takie zycie. Jak nie urok to sraczka. My robimy testy owu, liczymy dni plodne, robimy monitoringi, dbamy o siebie, a i tak wychodzi jak wychodzi.
A taka upita na imprezie kolezanka z upitym kolega raz bzyku bzyk w krzaczorach i bach! Ciaza. Malo tego. Jeszcze piekne i zdrowe sie dziecie urodzi.

Bo bez stresu i wyliczeń ;) najczęściej tak jest...

reklama
hejka:) witam w 6dc , owulke powinnam miec 24.01 ale dokladnie nie wiem, @sie spóźniła wiec trudno mi ja przewidziec kiedy bedzie, wiec czekam:)

Do góry