reklama
Kasienka3b
Fanka BB :)
Ja sie boje okropnie operacji ale jak bedzie trzeba to jakos przerzyje. A jak dlugo kolezanka wracala do 'formy' po operacji?No 7 cm to niestety do operacji się nadaje . Koleżanka miała 9,5 cm.
Miała operacje, nie laparoskopię. Niby dokładniej i mniej komplikacji, ale to już musiałabyś poczytać w tym temacie. Jedyny plus to była na L4 ponad pół roku.
tola_tola
tak.mialam kiedyś miał 8cm trafiłam na stół i miałam laparoskopię.bole już były tak silne że nie mogłam się wyprostować.poprzedni gin wykrył mi go miał wtedy 4cm i kazał przyjść na kontrolę za 8miesiecy[emoji33][emoji33][emoji33] no i nie zdążyłam bo urósł właśnie do takich rozmiarów że trzeba było usuwać.ostatnio czyli końcówka sierpnia tego roku okazało się że torbiel ma ok 5cm znowu powtórka z rozrywki.poszlam do jednego powiedział że pewnie w grudniu trzeba będzie usuwać itd.poszlam do drugiego duphaston brany przez 3miesiace bardzo pomógł była to torbiel krwotoczna wyobraź sobie że byłam ostatnio na kontroli i nie ma śladu po torbieliU mnie dziewczyny koncowka roku fatalna bo w piątek bylam u gina i wykryl mi torbiela. Musze zrobic badania na markery rakowe i brac leki a jak leki nie zmiejsza go to operacja A ja sie boje operacji jak diabli Czy ktoras z Was miala torbiela i mogla by mi cos o tym powiedziec?
Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
U
użytkownik JOn
Gość
Mam taką samą sytuacje ale to będzie moja 4 operacjaU mnie dziewczyny koncowka roku fatalna bo w piątek bylam u gina i wykryl mi torbiela. Musze zrobic badania na markery rakowe i brac leki a jak leki nie zmiejsza go to operacja A ja sie boje operacji jak diabli Czy ktoras z Was miala torbiela i mogla by mi cos o tym powiedziec?
tola_tola
pół roku???ja wróciłam do pracy po 3tygodniach.musialam w sumie wrócić.dostalabym pewnie na dłużej l4ale nie było mi to potrzebne.po zabiegu po 3dniach był Sylwek i tańczyłam na nim mając co prawda szwy na brzuchu ale ostrożnie uważając na siebie trochę noga potupalamNo 7 cm to niestety do operacji się nadaje . Koleżanka miała 9,5 cm.
Miała operacje, nie laparoskopię. Niby dokładniej i mniej komplikacji, ale to już musiałabyś poczytać w tym temacie. Jedyny plus to była na L4 ponad pół roku.
Kasienka3b
Nie. Gin mi dal tabletki anty Femoden. Ja mam cicha nadzieje ze tez to samo zniknie.A czytałaś coś może o tych lekach? Mój co prawda miał 1,5 cm i wtedy jeszcze nie myślałam o dziecku ale pomógł mi tynitazolum i lutenyl. Na następnej wizycie było już czysto a też mnie straszyli, że powyżej 1cm to operacyjne i markery robić trzeba. U mnie wszystko zakończyło się dobrze, u Ciebie też tak będzie!
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki aby tak było i abyś jak najszybciej mogła wrócić do staranekNie. Gin mi dal tabletki anty Femoden. Ja mam cicha nadzieje ze tez to samo zniknie.
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Kasienka3b
Super ze nie ma sladu Ja tez biore od piatku Duphaston i mam nadzieje ze tez pomoze.tak.mialam kiedyś miał 8cm trafiłam na stół i miałam laparoskopię.bole już były tak silne że nie mogłam się wyprostować.poprzedni gin wykrył mi go miał wtedy 4cm i kazał przyjść na kontrolę za 8miesiecy[emoji33][emoji33][emoji33] no i nie zdążyłam bo urósł właśnie do takich rozmiarów że trzeba było usuwać.ostatnio czyli końcówka sierpnia tego roku okazało się że torbiel ma ok 5cm znowu powtórka z rozrywki.poszlam do jednego powiedział że pewnie w grudniu trzeba będzie usuwać itd.poszlam do drugiego duphaston brany przez 3miesiace bardzo pomógł była to torbiel krwotoczna wyobraź sobie że byłam ostatnio na kontroli i nie ma śladu po torbieli
EklerkaDaria
Po operacji tydzień chodziła trochę obolała, a potem to już było z górki. Miała tylko nie dźwigać przez dłuższy czas i mniej chodzić. A zwolnienie miała bo jej poprostu dawał i powiedział ze do pół roku będzie jej dawał. Jej powiedział ze do 5 cm można próbować farmakologicznie leczyć, ale i to gwarancji nie daje, ze się wchłonie. Też miała na początek leki ale nic nie dały. Markery też robiła i wszystko wyszło ok. I u ciebie będzie dobrze! Zobaczysz! Trzymam kciuki!Ja sie boje okropnie operacji ale jak bedzie trzeba to jakos przerzyje. A jak dlugo kolezanka wracala do 'formy' po operacji?
reklama
EklerkaDaria
Wszystko zależy od organizmu . Koleżanka troszkę wiekowo tez starsza, wiec może dlatego więcej czasu jej to zajęło. Bynajmniej funkcjonowała normalnie, plackiem nie leżała .pół roku???ja wróciłam do pracy po 3tygodniach.musialam w sumie wrócić.dostalabym pewnie na dłużej l4ale nie było mi to potrzebne.po zabiegu po 3dniach był Sylwek i tańczyłam na nim mając co prawda szwy na brzuchu ale ostrożnie uważając na siebie trochę noga potupalam
A jak kto się czuje po operacji to już bardzo indywidualna sprawa. Widziałam na przykładzie w szpitalu po cesarce. Były takie mamy co nie mogły się pozbierać przez 2-3 dni a były takie co śmigały jak tylko wróciło czucie w nogach