reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

reklama
No 7 cm to niestety do operacji się nadaje :(. Koleżanka miała 9,5 cm.
Miała operacje, nie laparoskopię. Niby dokładniej i mniej komplikacji, ale to już musiałabyś poczytać w tym temacie. Jedyny plus to była na L4 ponad pół roku.
Ja sie boje okropnie operacji ale jak bedzie trzeba to jakos przerzyje. A jak dlugo kolezanka wracala do 'formy' po operacji?

dqpr3e5e7ell0w0u.png

U mnie dziewczyny koncowka roku fatalna bo w piątek bylam u gina i wykryl mi torbiela. Musze zrobic badania na markery rakowe i brac leki a jak leki nie zmiejsza go to operacja:( A ja sie boje operacji jak diabli:( Czy ktoras z Was miala torbiela i mogla by mi cos o tym powiedziec?

dqpr3e5e7ell0w0u.png
tak.mialam kiedyś miał 8cm trafiłam na stół i miałam laparoskopię.bole już były tak silne że nie mogłam się wyprostować.poprzedni gin wykrył mi go miał wtedy 4cm i kazał przyjść na kontrolę za 8miesiecy[emoji33][emoji33][emoji33] no i nie zdążyłam bo urósł właśnie do takich rozmiarów że trzeba było usuwać.ostatnio czyli końcówka sierpnia tego roku okazało się że torbiel ma ok 5cm znowu powtórka z rozrywki.poszlam do jednego powiedział że pewnie w grudniu trzeba będzie usuwać itd.poszlam do drugiego duphaston brany przez 3miesiace bardzo pomógł była to torbiel krwotoczna wyobraź sobie że byłam ostatnio na kontroli i nie ma śladu po torbieli:)

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dziewczyny koncowka roku fatalna bo w piątek bylam u gina i wykryl mi torbiela. Musze zrobic badania na markery rakowe i brac leki a jak leki nie zmiejsza go to operacja:( A ja sie boje operacji jak diabli:( Czy ktoras z Was miala torbiela i mogla by mi cos o tym powiedziec?

dqpr3e5e7ell0w0u.png
Mam taką samą sytuacje ale to będzie moja 4 operacja :(

No 7 cm to niestety do operacji się nadaje :(. Koleżanka miała 9,5 cm.
Miała operacje, nie laparoskopię. Niby dokładniej i mniej komplikacji, ale to już musiałabyś poczytać w tym temacie. Jedyny plus to była na L4 ponad pół roku.
pół roku???ja wróciłam do pracy po 3tygodniach.musialam w sumie wrócić.dostalabym pewnie na dłużej l4ale nie było mi to potrzebne.po zabiegu po 3dniach był Sylwek i tańczyłam na nim mając co prawda szwy na brzuchu ale ostrożnie uważając na siebie trochę noga potupalam:)

A czytałaś coś może o tych lekach? Mój co prawda miał 1,5 cm i wtedy jeszcze nie myślałam o dziecku ale pomógł mi tynitazolum i lutenyl. Na następnej wizycie było już czysto a też mnie straszyli, że powyżej 1cm to operacyjne i markery robić trzeba. U mnie wszystko zakończyło się dobrze, u Ciebie też tak będzie!;)

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie. Gin mi dal tabletki anty Femoden. Ja mam cicha nadzieje ze tez to samo zniknie.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

tak.mialam kiedyś miał 8cm trafiłam na stół i miałam laparoskopię.bole już były tak silne że nie mogłam się wyprostować.poprzedni gin wykrył mi go miał wtedy 4cm i kazał przyjść na kontrolę za 8miesiecy[emoji33][emoji33][emoji33] no i nie zdążyłam bo urósł właśnie do takich rozmiarów że trzeba było usuwać.ostatnio czyli końcówka sierpnia tego roku okazało się że torbiel ma ok 5cm znowu powtórka z rozrywki.poszlam do jednego powiedział że pewnie w grudniu trzeba będzie usuwać itd.poszlam do drugiego duphaston brany przez 3miesiace bardzo pomógł była to torbiel krwotoczna wyobraź sobie że byłam ostatnio na kontroli i nie ma śladu po torbieli:)

Super ze nie ma sladu:) Ja tez biore od piatku Duphaston i mam nadzieje ze tez pomoze.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

Ja sie boje okropnie operacji ale jak bedzie trzeba to jakos przerzyje. A jak dlugo kolezanka wracala do 'formy' po operacji?

dqpr3e5e7ell0w0u.png
Po operacji tydzień chodziła trochę obolała, a potem to już było z górki. Miała tylko nie dźwigać przez dłuższy czas i mniej chodzić. A zwolnienie miała bo jej poprostu dawał i powiedział ze do pół roku będzie jej dawał. Jej powiedział ze do 5 cm można próbować farmakologicznie leczyć, ale i to gwarancji nie daje, ze się wchłonie. Też miała na początek leki ale nic nie dały. Markery też robiła i wszystko wyszło ok. I u ciebie będzie dobrze! Zobaczysz! Trzymam kciuki!

reklama
pół roku???ja wróciłam do pracy po 3tygodniach.musialam w sumie wrócić.dostalabym pewnie na dłużej l4ale nie było mi to potrzebne.po zabiegu po 3dniach był Sylwek i tańczyłam na nim mając co prawda szwy na brzuchu ale ostrożnie uważając na siebie trochę noga potupalam:)

Wszystko zależy od organizmu :). Koleżanka troszkę wiekowo tez starsza, wiec może dlatego więcej czasu jej to zajęło. Bynajmniej funkcjonowała normalnie, plackiem nie leżała ;).
A jak kto się czuje po operacji to już bardzo indywidualna sprawa. Widziałam na przykładzie w szpitalu po cesarce. Były takie mamy co nie mogły się pozbierać przez 2-3 dni a były takie co śmigały jak tylko wróciło czucie w nogach:)

Do góry