reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Migdalove dzięki, jak dopadnę komputer, to się wpiszę, bo przez aplikację wszystko mi się merda. Ja człowiek starej daty, ery przedkomputerowej jestem ;).

Tola_tola jestem z Warszawy, a dzieci w wieku 4 i 5 lat :). To było wyzwanie :p. Miałam w planie trójkę rok po roku, ale dwójka mnie tak przeczołgała, że kilka lat zajęło mi ochłonięcie. Teraz to już ostatni gwizdek na spełnienie marzenia o trójce.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi samej na telefonie się sypie ta tabelka, co innego jakbym zainstalowała one drive ale szczerze mi się nie chce. [emoji23]

reklama
Dziewczyny nie mogę uwierzyć chodzę jak pijana ze szczęścia a przecież może być tak jak ostatnio

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie myśl o tym kochana! [emoji813] Staraj się nie myśleć, miej nadzieję, że będzie dobrze. My tu wszystkie trzymamy za to kciuki. [emoji813]

Wspominałam wam, że mam zainstalowaną apkę ciążową, a raczej dwie. ;) to na ten tydzień, teraz zaczął by się czwarty. Tak bardzo tego pragnę, żeby ujrzeć pozytywny wynik bety...
1514650911-4b3c89fee9e912b5-aaaaaa.jpeg

@aia, też mam starsze dzieci rok po roku i faktycznie początki ciężkie ale potem i teraz ok. Jedna z lepszych decyzj8ii jakie podjęliśmy z mężem.
Ogólnie to mamy trójkę, polecam.

@KatiNails, jak z bajki! Piękna jesteś! Wszystkiego Dobrego!

My też mamy picolo, czipsy, inne smieciaki, pizza. Przyjedie sis z dzieciakami posiedzimy

@Migdalove, też zawsze miałam takie ciążowe aplikacje. Fajna sprawa, polecam.

Ostatnia edycja:
Ja mam jedną córkę i o mamoo.... jestem wykończona ogromnie wierze, że drugie będzie spokojne bo inaczej wylonduje w psychiatryku.
Migdalove musisz trochę odpuścić, pamiętam że jak pragnęłam dziecka widziałam w każdym cyklu wszystkie objawy, a w cyklu w którym zaszłam po prostu odpuscilam i udało się.
Również posiadam jeden cały jajnik. Drugi w większości został wycięty podczas wycinania torbieli która mi się skręciła ( o mamoo co za ból ).
Na pewno tobie i wszystkim się uda, ale nie możemy wariowac.

Ja mam jedną córkę i o mamoo.... jestem wykończona ogromnie wierze, że drugie będzie spokojne bo inaczej wylonduje w psychiatryku.
Migdalove musisz trochę odpuścić, pamiętam że jak pragnęłam dziecka widziałam w każdym cyklu wszystkie objawy, a w cyklu w którym zaszłam po prostu odpuscilam i udało się.
Również posiadam jeden cały jajnik. Drugi w większości został wycięty podczas wycinania torbieli która mi się skręciła ( o mamoo co za ból ).
Na pewno tobie i wszystkim się uda, ale nie możemy wariowac.
Nie wiem czy z tym jajnikiem było do mnie, ale ja mam oba, a jajowód piękniety uratowali, tyle że jest z pewnością węższy.

Migdalove tak czytałam tylko węższy to też nie wyrok :) mojej siostrze całkiem pękł bo miała też ciążę pozamaciczna i ma 2 dzieci.
Z doświadczenia wiem, że nie ma co za bardzo fisiowac bo wtedy duża wychodzi. Robiłaś droznosc?

Migdalove tak czytałam tylko węższy to też nie wyrok :) mojej siostrze całkiem pękł bo miała też ciążę pozamaciczna i ma 2 dzieci.
Z doświadczenia wiem, że nie ma co za bardzo fisiowac bo wtedy duża wychodzi. Robiłaś droznosc?
Nie robiłam. Miałam mieć robione ale wyprowadziłam się i teraz jestem pod opieką innego lekarza, który na początek zalecił leczenie tarczycy, nie dał zielonego światła do starań ale też nie powiedział, żeby nie zachodzić w ciszę. Tylko tyle, że euthyrox pomoże między innymi w zajściu w ciążę.

Migdalove może zastanów się czy nie warto zrobić. Większość lekarzy zaczyna od tego leczenie nieplodnisci. Po co ładować leki zanim stwierdza, że jesteś drożna.
Nie podważam absolutnie zaleceń lekarza jednak widzę, że bardzo marzysz o dziecku i ty i twój partner, a po twoich trudnych przeżyciach powinno to być zrobione przed staraniemi.

reklama
Migdalove może zastanów się czy nie warto zrobić. Większość lekarzy zaczyna od tego leczenie nieplodnisci. Po co ładować leki zanim stwierdza, że jesteś drożna.
Nie podważam absolutnie zaleceń lekarza jednak widzę, że bardzo marzysz o dziecku i ty i twój partner, a po twoich trudnych przeżyciach powinno to być zrobione przed staraniemi.
Tylko ja poszłam do lekarza z problemem nieregularnych cykli i z innymi objawami niepożądanymi a między innymi przez bezowulacyjne cykle jestem niepłodna. Dlatego tak to wygląda, mieliśmy czekać do drugiej połowy 2018 że staraniami. Jak wiadomo, plany lubią się zmieniać. Lekarz póki co powiedział, że skupimy się na tarczycy bo to u mnie największy problem. Jeśli w tym cyklu się nie uda to przy kolejnej wizycie będę z nim rozmawiała już o staraniach. :)

Do góry