reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

A ja się właśnie dowiedziałam że moja kuzynka jest w ciąży w 3 miesiącu a co najlepsze to podobno miała 2 miesiączki i to takie normalne trzeciej natomiast juz nie dostała :oo_Ono teraz będę miała przez nią schizy kur....mac po co mi to powiedziała ciotka ona to ma wyczucie czasu o_O:D
No jak widać, tak tez się zdarza. Ale to chyba rzadko o_O

reklama
Mała Mi witaaaaamy[emoji16][emoji3][emoji8] glowa do góry!ja już o drugie dziecko staram się ponad rok ale wszystko zaczęło wychodzić na prostą jak znalazłam dobrego lekarza.czasem warto się skonsultowac.mi lekarz powiedział wprost na cud nie ma co czekać i trzeba podjąć walkę:)

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

Kciuki zaciśnięte, fajnie, ze juz w niedziele, lubię jak dziewczyny testujecie :) jak są kreski to taka radość! :) nie wiem, czasem poczuje zazdrość jak ktos w rodzinie zaciąży, a tu nie, raczej czuje solidarność, ze nam wszystkim tak samo mocno zalezy, wczoraj @KatiNails, dzis @Dagaa11 (mam nadzieje) jutro może @Migdalove, @Mamamia90 albo ja :) wszystkie wreszcie zaciążymy ;)
Jak wczoraj ? [emoji23]
Ja o ciąży wiem od 12 grudnia :) dziś tylko betę powtarzałam zobaczyć jak urosła :*

ckai9jcgjazlduyd.png

Witam droga pani :-)

A ja dziewczyny podjęłam męsko damską decyzję. Jednak zaczniemy się starać w maju lub w czerwcu. A dlaczego? Bo tak naprawdę nie mam pewności, czy dostanę za te dwa lata dalszą umowę w nowej pracy to raz. A dwa, że kto wie czy za te dwa lata po dostaniu ewentualnej kolejnej umowy będę w stanie zajść w ciążę. W koncu latka lecą a pierwszej młodości już nie jestem :-) a trzecia sprawa, że nawet jeśli dostanę dalszą umowę to równie dobrze mogę dostać np kolejną umowę czasową a nie na czas nieokreślony. Dobrze myślę? To jak dziewczyny zaczynać w maju czy w czerwcu?

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017
Nie wiem, co ci doradzić. Jak to widać tutaj, to z ciążą tez ciężko się wstrzelić w dobry moment. Ja tak odkładałam i odkładałam i syn ma już 7 lat :p . A jaką masz teraz umowę?

oj długo....ogólnie historia zaczyna sie prawie dwa lata temu kiedy to podjelismy decyzje ale niestety ja upadłam na zdrowiu i musielismy odłożyć starania na czas poprawy. zaczeliśmy powolne starania a raczej nie uważanie już w czerwcu 2016 roku. ale przez nową prace troche sie cieszyłam ze jeszcze sie nie udawało. od października zaczeliśmy pełną para (2016) ale tu zaczeły sie schody ;(
teraz nawet nie wiem czy sa szanse

staramy sie o drugie dziecko bo pierwsze przyszło niespodziewanie

oj długo....ogólnie historia zaczyna sie prawie dwa lata temu kiedy to podjelismy decyzje ale niestety ja upadłam na zdrowiu i musielismy odłożyć starania na czas poprawy. zaczeliśmy powolne starania a raczej nie uważanie już w czerwcu 2016 roku. ale przez nową prace troche sie cieszyłam ze jeszcze sie nie udawało. od października zaczeliśmy pełną para (2016) ale tu zaczeły sie schody ;(
teraz nawet nie wiem czy sa szanse

staramy sie o drugie dziecko bo pierwsze przyszło niespodziewanie
A kto ci powiedział, ze szans nie ma? Byłaś przebadana?

reklama
Nie wiem, co ci doradzić. Jak to widać tutaj, to z ciążą tez ciężko się wstrzelić w dobry moment. Ja tak odkładałam i odkładałam i syn ma już 7 lat [emoji14] . A jaką masz teraz umowę?
Teraz to 8 stycznia zaczne pare w nowej firmie. Po 2 msc dalsza umowa na dwa lata. Mój M jest w trakcie dwuletniej umowy teraz. I takie rozterki. No bo ten mowi ze koniecznie minimum dwa lata poczekać zebysmy oboje mieli umowy na stałe itp itd ogólnie odebralam to tak jakby w ogóle tego dziecka nie chciał. Ale zaś mi teraz wytłumaczyl że nie chce miec stresu z powodu tego że moglabym ja po macierzynskim nie znaleźć pracy a tu umowy bym juz nie miala a on tez nie ma pewnosci czy umowe dalszą dostanie. Moze zbyt ostro go oceniłam. Być może po tej stracie jednak coś się w nim zmienilo. Stwierdził że dwa lata to wcale tak długo nie jest. No może i nie jest....nie zamierzam się z nim kłócić ale kurde....dla mnie to dwa lata tak naprawdę jest jak cała wieczność. Być może poczekamy ze staraniami do czasu aż chociaż on dostanie dalszą umowę....nie wiem no.....aki mętlik w glowie. Za dwa lata to wy wszystkie z wózeczkami byscie byly albo juz biegającymi dzieciaczkami a ja dopiero bym miala zacząć się starac....ehhh....

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Do góry