reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

A więc ja mam 24 lata a mąż 28, nasze starania zaczęły się rok temu, niestety dwa razy rozwarstwienie kosmówki a potem łożyska załamało nas i prawie doszło do rozstania... Pozbieraliśmy się i w tym roku wzięliśmy ślub :). Niestety w listopadzie radość z dwóch kresek potrwał tydzień, mąż tym razem podchodził sceptycznie bo dopiero szukamy mieszkania, ale znów rozwarstwienie kosmówki nie pozwoliło na kontynuację ciąży ;(. W tym miesiacu wyczekuje 30 ale jednocześnie boję się że czwartego razu nie zniosę...

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

reklama
Witaj! Super, że do nas chcesz dołączyć! :) Z tym całym stymulowaniem nie miałam doczynienia więc nie wypowiem się. ;) Nadzieja jest zawsze póki nie przyjdzie @. :) Ja na przykład w tym cyklu pierwszy raz od jakiś dwóch lat zauważyłam owulacje, która została raczej potwierdzona przez test owu. Dzisiaj jest 5dpo więc czekam jeszcze tydzień na testowanie.
Zapisz się koniecznie do naszej tabelki tnij.at/starania2018 :)

A jaka jest przyczyna Twoich zaburzeń cyklu?

Przepraszam cię nie doczytałam pytania. Nie mam stwierdzonego pco. Porostu „wtórny brak miesiączki” tak pani doktor to nazwała. Od zawsze miałam problemy z @.

Przepraszam cię nie doczytałam pytania. Nie mam stwierdzonego pco. Porostu „wtórny brak miesiączki” tak pani doktor to nazwała. Od zawsze miałam problemy z @.
A hormony badałaś? Ja też nie mam pcos, wyniki z krwi wydają się w normie, ale cykle były bardzo długie 40,50,60 a nawet 80 dniowe że względu na brak owulacji. Okazało się, że mam słabą tarczycę i odkąd ją lecze euthyroxem to cykle są praktycznie jak w zegarku. ;) U ciebie przyczyna może być inna. Nie może też do końca być tak bo... Bo tak jest i już. ;)

Cześć :) ja też jestem stymulowana CLO ale nie biore nic na pęknięcie bo same mi ladnie pękaja. Progesteronu też nie muszę brac. Jest to mój drugi cykl stymulowany i powiem Ci ze nie ma co sie nakrecac bo w zeszlym cyklu myslalam ze owu byla potwierdzona, pecherzyk pękł, serduszkowanie w odpowiednim czasie.. a tu duupa z tego wyszla i totalna załamka, płacz i niemoc. Takze w tym cyklu sie ogarnelam i czekam grzecznie do testowania :) u mnie dziś 5dpo :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
To fakt nie ma co się nakręcać, ale mi zegar tyka i każdy cykl na wagę złota jak to p.doktor stwierdziła. Dzisiaj mam 10dpo. Poczekam do sylwestra i zrobię test. Z czystym sumieniem przynajmniej szampana wypije :p
Trzymam kciuki!

To fakt nie ma co się nakręcać, ale mi zegar tyka i każdy cykl na wagę złota jak to p.doktor stwierdziła. Dzisiaj mam 10dpo. Poczekam do sylwestra i zrobię test. Z czystym sumieniem przynajmniej szampana wypije [emoji14]
Trzymam kciuki!
Oj, niechcący wysłałam sam cytat.

W ogóle dzisiaj obudziłam się i dosłownie mam nudności... Nie chcę sobie wkrecać ale mój organizm lubi sobie ze mnie pozartowac. [emoji23] Tak na serio to pewnie po tych świętach moje wnętrzności mają dość. [emoji23]

A hormony badałaś? Ja też nie mam pcos, wyniki z krwi wydają się w normie, ale cykle były bardzo długie 40,50,60 a nawet 80 dniowe że względu na brak owulacji. Okazało się, że mam słabą tarczycę i odkąd ją lecze euthyroxem to cykle są praktycznie jak w zegarku. ;) U ciebie przyczyna może być inna. Nie może też do końca być tak bo... Bo tak jest i już. ;)
Tak tez mam niedoczynnosc tarczycy i biorę euthyrox. Badania miałam robione w szpitalu w Poznaniu. Od czasu dojrzewania miałam problemy. Jakiś czas miałam w miarę regularnie a potem coraz dłuższe cykle. Potem tabletki anty bo nie myślało się o dzieciach, a potem okazało się ze problem zajść i 5 lat starań....

Tak tez mam niedoczynnosc tarczycy i biorę euthyrox. Badania miałam robione w szpitalu w Poznaniu. Od czasu dojrzewania miałam problemy. Jakiś czas miałam w miarę regularnie a potem coraz dłuższe cykle. Potem tabletki anty bo nie myślało się o dzieciach, a potem okazało się ze problem zajść i 5 lat starań....
Rozumiem. Ja za dzieciaka właśnie miałam często złe wyniki tsh ale teraz mam w normie więc niedoczynności brak. Ale tarczyca i tak jest za słaba na mój organizm.

Swieta Święta i po Świętach a jedzenia tyle ze dorobiłam się chyba ciazy spożywczej

witam nowe dziewczyny mam nadzieje ze szybko ujrzycie upragnione dwie kreseczki

Ja dziś 23 dc i już korci ale nie musze być silna miałam się nastawiać ale im bliżej @ tym trudniej ;)
Chyba nie tylko ty złapałaś ciąże spożywczą ;)
I niestety nie tylko ciebie korci testowanko. Wytrwałości życzę i również dwóch pięknych kresek.

A więc ja mam 24 lata a mąż 28, nasze starania zaczęły się rok temu, niestety dwa razy rozwarstwienie kosmówki a potem łożyska załamało nas i prawie doszło do rozstania... Pozbieraliśmy się i w tym roku wzięliśmy ślub :). Niestety w listopadzie radość z dwóch kresek potrwał tydzień, mąż tym razem podchodził sceptycznie bo dopiero szukamy mieszkania, ale znów rozwarstwienie kosmówki nie pozwoliło na kontynuację ciąży ;(. W tym miesiacu wyczekuje 30 ale jednocześnie boję się że czwartego razu nie zniosę...

czyli rozumiem ze dochodzi u Ciebie do poronienia? A jakieś badania miałaś robione jakieś leki przyjmujesz ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chyba nie tylko ty złapałaś ciąże spożywczą ;)
I niestety nie tylko ciebie korci testowanko. Wytrwałości życzę i również dwóch pięknych kresek.
Ciąża spożywczą po świętach to standard, ale skoro się namęczyłyśmy przygotowując to czemu nie korzystać? :D
Dziewczyny jak to jest, że wszystkie wyniki w normie a się przypałęta zawsze coś? Dziś testowałam i już się boję :( 2 słabe ale są... Korciło mnie... ;)
14035b93e2a95beb0f7b24c5af45638b.jpg

Do góry