reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Zobacze czy jutro jest otwarte laboratorium, bo na test to za wczesnie chyba
Test teoretycznie w tym czasie może wyjść pozytywny ale nie musi. Po ok. 10 dniach od zapłodnienia zachodzi do zagnieżdżania i od tego momentu testy zazwyczaj są pozytywne. Zależy to oczywiście od wszystkiego. Tak czy inaczej badanie krwi wyjdzie Ci najpewniej.

reklama
Moze faktycznie sie nakrecam, a nie powinnam obiecalam to sobie, ale coz, czasami tak bywa:p, wiec chyba sie zajmee czym innym zeby nie myslec o tym i poczekam cierpliwie do okresu:)

Moje objawy ciążowe te wczesne i te miesiaczkowe są niemalże identyczne. Jedynie to mi otoczki w piersiach sciemnialy w ciąży szybko i to mi dało do myślenia bardziej i wykres. Resztę mam co miesiąc więc tym się nigdy nie sugerujemy z mężem bo bym ześwirowała.

Dobrze dziewczyny. Dobranoc.

Moze faktycznie sie nakrecam, a nie powinnam obiecalam to sobie, ale coz, czasami tak bywa:p, wiec chyba sie zajmee czym innym zeby nie myslec o tym i poczekam cierpliwie do okresu:)
Zrób kochana jak uważasz nikt tu niczego Ci nie narzuca. :) A w trakcie starań właśnie najlepiej nie skupiać się tylko na tym bo idzie zwariować. Ważne jest myślenie o tym ale w granicach rozsądku. Moim pierwszym objawem ciąży były rozstępy na piersiach a i tak nie wierzyłam, że w ciąży jestem bo testy negatywne. ;) Każdy ma inne podejście. Ja życzę Ci aby to jednak były objawy ciąży. Jeśli dasz radę to spokojnie poczekaj, jeśli jednak Cie to będzie dręczyć to leć na betę, wyniki są tego samego dnia. Nie ma co się za bardzo stresować. :)

Cześć dziewczyny przygarniecie mnie?
Tak w skrócie o mnie :
Staramy się o drugiego szkraba od 6 miesiecy a tak właściwie to dopiero od tego miesiąca. A to dlatego, że po odstawieniu anty mam porostu brak @. Muszę całe cykle brać leki począwszy od clo na pecherzyki, coś na pęknięcie a kończąc na duphastonie. Tak było tez w pierwszych staraniach które trwały 5 lat. Trafiłam do nowej doktor i zabrała się konkretnie z racji wieku ale mojego za badania. Ten cykl jest pierwszy w tych staraniach stymulowany. 12dc podałam sobie ovitrelle na pęknięcie, które zostało potwierdzone przez p.doktor. I teraz czekam i czekam.... Robiłam już test i wyszedł negatywny. Nie czułam też zagnieżdżania tak jak poprzednio gdzie zasłabłam i już byłam 100 % pewna ze jest ciąża. No ale ciąża ciąży nie równa... Dzisiaj jest 10 dpo. Chyba jest jeszcze nadzieja?

Ja ze swojej strony trzymam mocno kciuki za Was!

Cześć dziewczyny przygarniecie mnie?
Tak w skrócie o mnie :
Staramy się o drugiego szkraba od 6 miesiecy a tak właściwie to dopiero od tego miesiąca. A to dlatego, że po odstawieniu anty mam porostu brak @. Muszę całe cykle brać leki począwszy od clo na pecherzyki, coś na pęknięcie a kończąc na duphastonie. Tak było tez w pierwszych staraniach które trwały 5 lat. Trafiłam do nowej doktor i zabrała się konkretnie z racji wieku ale mojego za badania. Ten cykl jest pierwszy w tych staraniach stymulowany. 12dc podałam sobie ovitrelle na pęknięcie, które zostało potwierdzone przez p.doktor. I teraz czekam i czekam.... Robiłam już test i wyszedł negatywny. Nie czułam też zagnieżdżania tak jak poprzednio gdzie zasłabłam i już byłam 100 % pewna ze jest ciąża. No ale ciąża ciąży nie równa... Dzisiaj jest 10 dpo. Chyba jest jeszcze nadzieja?

Ja ze swojej strony trzymam mocno kciuki za Was!

Witaj! Super, że do nas chcesz dołączyć! :) Z tym całym stymulowaniem nie miałam doczynienia więc nie wypowiem się. ;) Nadzieja jest zawsze póki nie przyjdzie @. :) Ja na przykład w tym cyklu pierwszy raz od jakiś dwóch lat zauważyłam owulacje, która została raczej potwierdzona przez test owu. Dzisiaj jest 5dpo więc czekam jeszcze tydzień na testowanie.
Zapisz się koniecznie do naszej tabelki tnij.at/starania2018 :)

A jaka jest przyczyna Twoich zaburzeń cyklu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzięki za miłe przyjęcie
Wiem, ze każdy inaczej reaguje i każda ciąża tez inaczej przebiega. I jak napisałaś dopóki @ nie ma to jest nadzieja! Boże... tyle czasu temu się starałam ze już zapomniałam jak to ciężko było czekać do tego dnia sądu ostatecznego

Do góry