reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

@Migdalove musze na betę chyba skoczyć, dla pewności.
Twój facet ma idealny wiek na dziecko, oni później dojrzewają :)
@KatiNails czym sie kochana martwisz? Będziesz piekna panna młoda, do tego jeszcze dzidziuś w drodze, wszystko na pewno sie uda, a drobiazgami nie ma co sie przejmować!
To prawda, że faceci późno dojrzewają. Mój były jak z nim byłam miał 26 lat ale dojrzałością to niejeden 17latek by go zagiął. Na szczęście co było nie wróci i teraz jestem szczęśliwa. :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie natury intymnej ;-) jesli widzicie u siebie płodny śluz a'la kurze białko to z jaka częstotliwościa współżyjecie ? Co dobe ? Dwie? Cidziennie ? I jeszcze jedno. U mnie w tym cyklu dziwne rzeczy działy się z owu. Bralam clo 2x1 i od 12dc robiłam testy owu. W 12 dc -1 kreska 13 -1 kreska w 14 i 15 dc 2 kreski (ale ta testowa bardzo blada ) do tego mam mnostwo śluzu plodnego,jajniki pykaja i temp wzrosła jednego dnia do 37.5 ;-). Zastanawiam się co jest w końcu z moja owu lub testem.

O właśnie! Powiedz mi kochana w którym dniu cyklu robiłaś test i ile dni po owu? :D Tak od paru dni mnie to nurtuje, a wracać to tego wątku ciężko bo tyle tu naskrobałyśmy. :D
EDIT! Już przeczytałam, w 21dc robiłaś test.:D To i tak zaplanowane mam testowanie w 22dc. :D
Nie planowałam tak wcześnie :)
Owu też w nocy z 11/12 DC. Testy owulacyjne też wtedy pozytywne. A objawy zagnieżdżania (bóle jak na @, kłucia jajników) zaczęły się 6 dpo. 8 dpo cały czas do kibelka tak sikałam, dlatego zrobiłam test 9dpo (licząc od 12dc) i byłam pewna że wyjdzie negatywny [emoji23]

ckaiyx8d63pd6voi.png

Dziewczyny mam pytanie natury intymnej ;-) jesli widzicie u siebie płodny śluz a'la kurze białko to z jaka częstotliwościa współżyjecie ? Co dobe ? Dwie? Cidziennie ? I jeszcze jedno. U mnie w tym cyklu dziwne rzeczy działy się z owu. Bralam clo 2x1 i od 12dc robiłam testy owu. W 12 dc -1 kreska 13 -1 kreska w 14 i 15 dc 2 kreski (ale ta testowa bardzo blada ) do tego mam mnostwo śluzu plodnego,jajniki pykaja i temp wzrosła jednego dnia do 37.5 ;-). Zastanawiam się co jest w końcu z moja owu lub testem.
U nas niezależnie od śluzu kochamy się prawie co dziennie a najrzadziej co drugi dzień. Nie skupiamy się tylko na 'zapładnianiu'. :)

@Migdalove musze na betę chyba skoczyć, dla pewności.
Twój facet ma idealny wiek na dziecko, oni później dojrzewają :)
@KatiNails czym sie kochana martwisz? Będziesz piekna panna młoda, do tego jeszcze dzidziuś w drodze, wszystko na pewno sie uda, a drobiazgami nie ma co sie przejmować!
Nie wiem czym , po prostu się stresuje [emoji14]
Mimo wszystko jakaś zmiana w życiu, a mnie wszystkie zmiany stresują.

ckaiyx8d63pd6voi.png

Jeśli tempka wzrosła to wygląda na to że jest już po owulacji. My tez seks codziennie ale kto jak lubi :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

My od momentu kiedy okres się skończył co drugi dzień,.potem tak wyszło że trzy dni przerwy było
Testy owu pozytywne 11 i 12 DC i w te dni akurat były przytulanki z rana i się udało ;)

ckaiyx8d63pd6voi.png

Nie planowałam tak wcześnie :)
Owu też w nocy z 11/12 DC. Testy owulacyjne też wtedy pozytywne. A objawy zagnieżdżania (bóle jak na @, kłucia jajników) zaczęły się 6 dpo. 8 dpo cały czas do kibelka tak sikałam, dlatego zrobiłam test 9dpo (licząc od 12dc) i byłam pewna że wyjdzie negatywny [emoji23]

ckaiyx8d63pd6voi.png
No właśnie ja ciągle delikatnie czuje jakbym miała dostać okres, takie ciągnięcie. Do tego chociaż raz dziennie ciągną jajniki zazwyczaj po jednej stronie. Ale wiadomo, nie koniecznie od razu musi być to na ciążę. Zobaczymy za tydzień.
@wisienka94 liczysz dpo od pierwszego pozytywnego testu owulacyjnego?

No właśnie ja ciągle delikatnie czuje jakbym miała dostać okres, takie ciągnięcie. Do tego chociaż raz dziennie ciągną jajniki zazwyczaj po jednej stronie. Ale wiadomo, nie koniecznie od razu musi być to na ciążę. Zobaczymy za tydzień.
Czekam z niecierpliwością na wspaniałe wiadomości [emoji7]

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
Tak bo mi się pokryło. Liczę pierwszy dzień wzrostu tempki jako 1dpo :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry