reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Oj dziewczyny, ja chyba z 4 testy ciążowe zrobiłam, i wszystkie negatywne, miałam kiedys takie cykle, zmieniłam dietę, bylo super, zarzuciłam diete, od razu sie rozregulowalo, miałam robione hormony 2 lata temu, bylo Oki, gin mówi ze taka moja natura :p
Mi też tak moja gin mówiła ze taka moja natura. Poszłam do tego co teraz chodzę i się okazało że nie ma owu dlatego te cykle dłuższe. Chociaż w tym cyklu tez owu mam dosyć pózno bo w 17dc ale to i tak super. Też jestem 4dpo jak Migdalove :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj dziewczyny, ja chyba z 4 testy ciążowe zrobiłam, i wszystkie negatywne, miałam kiedys takie cykle, zmieniłam dietę, bylo super, zarzuciłam diete, od razu sie rozregulowalo, miałam robione hormony 2 lata temu, bylo Oki, gin mówi ze taka moja natura :p
Jak lekarz mówi, że taka natura to znak, że lekarza czas zmienić. :) To nie jest naturalne, tak samo nie jest naturalne, że każda dorosła kobieta ma mieć takie np tsh jak w normach i jest wtedy ok. Każda z nas jest inna, ok każda ma inne cykle ale nie tak długie. Ja wg norm powinnam nie chodzić do lekarza bo jestem zdrowa, ale w końcu porządny lekarz się mną zajął i znalazł przyczynę takich cykli, przeważnie takie długie cykle są spowodowane brakiem owulacji a brak owulacji będzie czynnikiem innych zaburzeń u mnie np. jest to słaba tarczyca, ani nadczynność ani niedoczynność, choć bliżej do niedoczynnośći. 2,30 TSH, norma co nie? A jednak mój lekarz, nie oparł się tylko na wynikach krwi ale zrobił ze mną wywiad a dzięki temu stwierdził, że warto zrobić usg tarczycy i stąd właśnie mam swoją diagnozę i podjęte zostało leczenie. :) Na lekarzy trzeba uważać, już ja byłam u takiego co twierdził, że taka moja natura i kazał mi zajść w ciąże żeby się wszystko uregulowało. Szukaj do skutku, bo takie cykle długie nie są ok.
A co do długich cykli i testów negatywnych, przez te cykle i beznadziejnego lekarza trafiłabym na tamten świat. Też tak jak ty myślałam, że w ciąży nie jestem i zwlekałam z pójściem do lekarza, aż w końcu poszłam i kiedy okazało się, że jestem w ciąży lekarz stwierdził, że to młodziutka ciąża dlatego jej nie widać, bo przez nieregularne cykle mogłam mieć późno owulacje. I tak dalej 3 tygodnie chodziłam z ciążą pozamaciczną w jajowodzie. W ostatniej chwili poszłam do szpitala, gdzie w nocy jajowód pękł...
Także kochana lepiej śmigaj na betę! :) Mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie takiej sytuacji z ciążą jak u mnie, nikomu tego nie życzę. Ale lepiej dmuchać na zimne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@AniaS35 widzę, ze Ty na poczatku cyklu, oby byl owocny :)
@Migdalove fajne macie podejscie, ale mysle ze tez Wasz młody wiek pomaga Wam wrzucić na luz, im człowiek starszy tym bardziej sie spina, i to wcale nie jest dobre... Ja schizowalam troche, a teraz juz jest ok, uświadomiłam sobie tez plusy z bycia bezdzietna, wiec cieszę się z tego okresu, a potem bede cieszyła sie z ciąży i dzieci, każdy etap ma jakies plusy :p
No mojemu kochanemu zaraz 30 stuknie więc już czas na dziecko. :)

@Migdalove jak ja urodzę to mój Damian będzie miał 33 lata :) i to będzie jego pierwsze biologiczne dziecko :)
Także też późno :)
A co do gotowania to mój się do garów nie pcha :) ja gotuję, tym bardziej teraz jak mam tego robota :)
@agawid Witaj w naszym gronie :)

Ja się powoli zaczynam stresować przed ślubem.
Masakra jakaś... Niby tylko cywilny ale jednak...

ckaiyx8d63pd6voi.png

Współczuję bardzo tej sytuacji, cp to wydaje mi się ze podwójny dramat, dla matki zagrożenie zycia i bol ze dzidziuś nie mogl zostac z nami :( i jeszcze lekarze konowały, mam nadzieje, ze nic złego juz Cie nie spotka!
chyba rzeczywiście poszukam innego lekarza, a jak sikance Ci wychodzily przy cp?
Do 6 - 7 tygodnia ciąży wg ostatniej miesiączki czyli do 45-50dc wychodziły negatywne testy. Dwa tygodnie później poszłam na betę, która wynosiła 1041.

@Migdalove jak ja urodzę to mój Damian będzie miał 33 lata :) i to będzie jego pierwsze biologiczne dziecko :)
Także też późno :)
A co do gotowania to mój się do garów nie pcha :) ja gotuję, tym bardziej teraz jak mam tego robota :)
@agawid Witaj w naszym gronie :)

Ja się powoli zaczynam stresować przed ślubem.
Masakra jakaś... Niby tylko cywilny ale jednak...

ckaiyx8d63pd6voi.png
O właśnie! Powiedz mi kochana w którym dniu cyklu robiłaś test i ile dni po owu? :D Tak od paru dni mnie to nurtuje, a wracać to tego wątku ciężko bo tyle tu naskrobałyśmy. :D
EDIT! Już przeczytałam, w 21dc robiłaś test.:D To i tak zaplanowane mam testowanie w 22dc. :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry