reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

No w Malborku tak samo, a to zdjęcie to z Elbląga czyli jakieś 30km odległości.

Link do: Lista.xlsx
Zazdro. Wprawdzie nie lubię zimy, ale na święta to powinno porządnie sypnąć. Bo bez śniegu, jak to ostatnio bywało, święta już nie są takie same.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

reklama
Oj jak ja się cieszę, że etap edukacji już dawno za mną :-) szkoda mi tylko studiów. Brakował mi semestr do zakończenia, ale niestety przez przeboje z biologicznym ojcem mojej córki musiałam studia przerwac. Gdyby nie to, byłabym dzisiaj tłumaczem :-/ ale teraz, po ośmiu latach od przerwania studiów musiałabym tak naprawdę od początku zaczynać. A nie bardzo mam do tego chęci.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Jak człowiek zrobi przerwę w nauce to później ciężko się wbić w ten rytm i tą naukę. Ale powoli się przyzwyczajam. Jestem dopiero na 1 semestrze lo i już mam dość! Ale się nie poddam, muszę mieć to średnie, chce zdać maturę i iść na studia. Bo jak nie teraz to kiedy? Jak już po studiach do pracy nie będą mnie chcieli bo będę wg pracodawców za stara...

Jak człowiek zrobi przerwę w nauce to później ciężko się wbić w ten rytm i tą naukę. Ale powoli się przyzwyczajam. Jestem dopiero na 1 semestrze lo i już mam dość! Ale się nie poddam, muszę mieć to średnie, chce zdać maturę i iść na studia. Bo jak nie teraz to kiedy? Jak już po studiach do pracy nie będą mnie chcieli bo będę wg pracodawców za stara...

Też mialam dość po pierwszym semestrze a studia humanistyczne bo to anglistyka była, tak że sporo pamięciówki i np historia krajów anglojęzycznych to była masakra. Albogramatyka opisowa. Ale przynamnije cos mi postudiach zostalo - brytyjski akcent :-)

Co do wyksztalcenia to ważne, żwby jakieś wyksztalcenie miec. Czy to średnie ogólne, czy zawodówka czy techniczne czy wyższe. Ale powiem szczerze, na moim magazynie pracuje pełno magistrów. Nie wiem czemu nie szukają innej pracy, ponieważ niektorzy pokonczyli przyszlosciowe kierunki. No ale się nie wtrącam. Mój M jest po zawodówce a pracuje na magazynie tak zresztą jak ja. Tak jakoś wyszlo. W dzisiejszych czasach najłatwiej jest dostać pracę w korpo albo na malym magazynie. Niekiedy nawet wiecej sie zarobi niz nauczyciel w szkole na etacie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Też mialam dość po pierwszym semestrze a studia humanistyczne bo to anglistyka była, tak że sporo pamięciówki i np historia krajów anglojęzycznych to była masakra. Albogramatyka opisowa. Ale przynamnije cos mi postudiach zostalo - brytyjski akcent :-)

Co do wyksztalcenia to ważne, żwby jakieś wyksztalcenie miec. Czy to średnie ogólne, czy zawodówka czy techniczne czy wyższe. Ale powiem szczerze, na moim magazynie pracuje pełno magistrów. Nie wiem czemu nie szukają innej pracy, ponieważ niektorzy pokonczyli przyszlosciowe kierunki. No ale się nie wtrącam. Mój M jest po zawodówce a pracuje na magazynie tak zresztą jak ja. Tak jakoś wyszlo. W dzisiejszych czasach najłatwiej jest dostać pracę w korpo albo na malym magazynie. Niekiedy nawet wiecej sie zarobi niz nauczyciel w szkole na etacie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

No mój jest murarzem ale nie chce robić w tym zawodzie. Teraz pracuje przy wyrobie ceglanych płytek. Wcześniej też robił na magazynie ale przy meblach drewnianych no i też na produkcji w tej samej firmie. A ja nie mogę znaleźć pracy bo pomijając wykształcenie jedynie gimnazjalne czy tam podstawowe nie wiem jak teraz to się określa, to nie chcą mnie do pracy bo nie mogę pracować w weekendy bo się uczę... I tak walczę żeby cokolwiek znaleźć... A jakbym była niepełnosprawna to moment bym miała pracę nawet bez wykształcenia... Polska...

A w Toruniu szaro i biuro A ja w pracy 12 h i wymiekam buuuuu [emoji24][emoji24][emoji24]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej lalki :) troche mnie znowu nie bylo hehe. U mnie dzisiaj 20 dc, dzialamy. Ale cos sie dzieje dziwnego, bo testy owu mi wychodza od 3 dni pozytywne... no nic, zobaczymy co tam bedzie. Co u was? :)

A w Toruniu szaro i biuro A ja w pracy 12 h i wymiekam buuuuu [emoji24][emoji24][emoji24]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie to samo, jeszcze mamy podwórko nisko i cała woda spływa i stoi nie wsiąka... Możecie sobie wyobrazić co jest na podwórku... Dlatego nie wjeżdżamy autem w głąb podwórza tylko zostawiamy na samym wjeździe bo byśmy się zakopali... Fajnie tylko jak mróz złapie to można jakoś przejścia tak to buty na pewno nie są czyste a i poślizgnac się nieźle można na tym.

reklama
Migdalove tak 88 to mój rocznik. Dużo przeszkadza, współczuję. Ja 4 lata się starałam, ale teraz ciesze się że tak to się potoczyło. Ja faktycznie potrzebowałam się wybawic.
Dostałam pierwszy okres od porodu i jestem ciekawa jak to teraz się potoczy :)
Na razie na spontanie bez obserwacji i testów

Do góry