reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

W ogóle mam takie pytanie do tych dziewczyn co mają więcej niż jedno dziecko. Czy u którejś z was był konflikt serologiczny? Czy w drugiej ciąży i następnej wszystko było w porządku? Bo przy pierwszym porodzie dostaje się zastrzyk z immunoglobuliną anty D i niby to powinno wystarczyć by później przy następnych porodach było ok. Ale wydaje mi się, albo się mylę, że przy kolejnych porodach też podają ten antygen. Ja przy 'zakończeniu' ciąży pozamacicznej dostałam antygen, więc pierwszy poród będzie zaliczany jako drugi jeśli chodzi o ten konflikt. Jak było u was?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Podają. Ja na szczęście mam RhD+.ale wiem że podają dziewczynom.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rh - jest rzadkim współczynnikiem krwi :) 90 % ludzkości ma +

To ja akurat wiem. W ogóle w książeczce zdrowia takiej co po porodzie od razu dostała moja mam mam wpisaną AB rh- a okazało się, że mam A rh- ale to dobrze, bo ta poprzednia jest najrzadsza.

Mój teść za to ma najrzadsza krew na świecie. BRh-

Z najnowszych badań wynika, że jest na drugim miejscu zaraz po AB Rh- :) Najważniejsze, aby ludzie chcieli oddawać krew właśnie tą bardzo rzadką...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z najnowszych badań wynika, że jest na drugim miejscu zaraz po AB Rh- :) Najważniejsze, aby ludzie chcieli oddawać krew właśnie tą bardzo rzadką...

To macie fajnie. :) Wiecie, że Wasze dziecko może mieć krew Rh +? :)

Tak? A nie wiem nawet. Ale wiem ze są na internecie kalkulatory krwi :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry