reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

U mnie też chyba nie będzie nic z twj owulacji. Nie miałam jakiegoś skoku temperatury. Raz mi spadła do 36.34 i następnego dnia wzrosła do 36.55 i tak się utrzymuje na tym poziomie. Wydaje mi sie ze to nie jest faza wyzszych temperatur. Dzisiaj ide na kontrole czy pęcherzyki pękły ale wcale się nie nastawiam pozytywnie bo pewnie nic z tego nie będzie :(

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej wszystkim. Ostatnio mało a wręcz prawie wcale się nie udzielam bo mieliśmy mały kryzys w związku. Na szczęście już zamknęliśmy sprawę.
@KatiNails wiem co czujesz, z początku też tak miałam. Ale powiedziałam sobie DOŚĆ! Ciągle chodziłam zdołowana, smutna. Nasz mózg wtedy blokuje wszystko a może nawet zablokować płodność. Zmieniliśmy taktykę. Kochamy się tylko wtedy kiedy mamy na to ochotę a nie, że trzeba bo owulacja. Albo w nią trafimy albo nie, są kolejne cykle. Konsultuje się z lekarzem bo to najważniejsze. Ale tak jak mówię, olaliśmy temat, nie chcemy żadnych testów owulacyjnych, nie chcemy się aż tak spinać bo to tylko idzie w złą stronę. Ja rozumiem, że nie każda z was tak może robić bo czas na to nie pozwala. Pomyśl o tym, być może to było by najlepsze dla was podejście. Faceci też inaczej podchodzą do tego, często skrywają w sobie smutek związany z niepowodzeniami, często obwiniają sami siebie, popadają w depresje. Wrzućcie na luz kochani. :) Weź też pod uwagę, że dzieci chłoną emocje rodziców a z tego co widzę masz synka. Ja oczywiście nie chcę cię pouczać czy coś tylko chcę doradzić. Powiedziałabym, że kobiety, które bezskutecznie starają się o pierwsze dziecko mają gorzej, ale tak naprawdę to nie ważne, które to dziecko z kolei, wszystkie jesteśmy na tej samej, że tak powiem, pozycji. Każda z nas bardzo chce dzieciątka, ale stres, załamywanie się na pewno nie pomoże.
Z całego serca życzę Ci, jak i wam wszystkim dziewczyny, żebyście jak najszybciej zobaczyły już nawet nie dwie kreseczki, ale bijące zdrowe serduszko na monitorze usg.
Kati, wiedz, że tutaj masz nas i zawszę Cię wesprzemy! <3
A zatem zróbcie coś dla siebie, pójdźcie ze swoimi mężczyznami do kina, do restauracji, zróbcie coś z rodziną razem. Uśmiechajcie się i cieszcie się z tego co już macie. Pozytywne podejście to podstawa każdego sukcesu. :)

PS. Uwielbiam was wszystkie kochane! Cieszę się, że tworzymy tutaj zgrany team. :)

popieram w 100%[emoji3] również przestałam liczyć.testow owulacyjnych już też nie robię.tym bardziej że mam te z allegro a mówiliście że one są słabe.pozatym wzięłam na luz całkowity.bo oszaleć można.wczesniej każdy dzień non stop o tym myślałam i sex przestał mi się kojarzyć z przyjemnością.

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

popieram w 100%[emoji3] również przestałam liczyć.testow owulacyjnych już też nie robię.tym bardziej że mam te z allegro a mówiliście że one są słabe.pozatym wzięłam na luz całkowity.bo oszaleć można.wczesniej każdy dzień non stop o tym myślałam i sex przestał mi się kojarzyć z przyjemnością.

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie. My się źle czujemy jak seks jest tylko dla zapłodnienia, a nasi mężczyźni często czują się jak maszynka rozpłodowa. Niestety trzeba znaleźć gdzieś ten złoty środek by w żadną ze stron nie przesadzić. :)

Dziewczyny pytanie nie na temat:
czy któraś z was zagląda do second handów? Zastanawiam się czy nadal warto, widziałam na insta jak jedna dziewczyna w lumpku znalazła super wdzianka, ale w Warszawie. Może i w małych miejscowościach też coś ciekawego się znajdzie. Muszę chyba wyjść na podbój lumpeksów. :D Jedyne wady second handów to takie, że przytłacza mnie ten zapach a drugie to zawsze widziałam jak na dostawie kobiet było aż za dużo w sklepie a później już nie było z czego wybierać. Ale do dobre kilka lat temu.

Dziewczyny pytanie nie na temat:
czy któraś z was zagląda do second handów? Zastanawiam się czy nadal warto, widziałam na insta jak jedna dziewczyna w lumpku znalazła super wdzianka, ale w Warszawie. Może i w małych miejscowościach też coś ciekawego się znajdzie. Muszę chyba wyjść na podbój lumpeksów. :D
Ja mieszkam w Rzeszowie więc też miasto wojewódzkie i mnóstwo rzeczy jest. Tylko trzeba cierpliwości.
Jak byłam w ciąży z Aleksem to praktycznie cała wyprawka rzeczy wyglądających jak nowe. 1-2 zł /szt.

Dzięki za ciepłe słowa :) niestety to co miałam właśnie przed ciążą z synem już przy pierwszym nieudanym cyklu teraz wróciło i spowodowało ogromny stres że ZNÓW TO SAMO. Teraz przecież dopiero 2cs a ja już się stresuje tak jak stresowałam się przy 10 nieudanym cs cztery lata temu...

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mieszkam w Rzeszowie więc też miasto wojewódzkie i mnóstwo rzeczy jest. Tylko trzeba cierpliwości.
Jak byłam w ciąży z Aleksem to praktycznie cała wyprawka rzeczy wyglądających jak nowe. 1-2 zł /szt.

Dzięki za ciepłe słowa :) niestety to co miałam właśnie przed ciążą z synem już przy pierwszym nieudanym cyklu teraz wróciło i spowodowało ogromny stres że ZNÓW TO SAMO. Teraz przecież dopiero 2cs a ja już się stresuje tak jak stresowałam się przy 10 nieudanym cs cztery lata temu...

No dziecięcych rzeczy jest mnóstwo, tak szybko nie schodziły wtedy jak chodziłam. Bardziej chodzi mi o damskie wdzianka. :)

Rozumiem twoje obawy, stres. Wiesz jak jest ciężko walczyć o dzieciątko dlatego szybciej teraz się stresujesz. Ale tak jak pisałam, porozmawiaj z mężem, spróbujcie razem na to coś zaradzić. Żebyście już się tak nie stresowali. :)

Też to macie, że jak macie zaplanowane inne wydatki, nie możecie sobie aktualnie pozwolić na nowe ubranie to wręcz wszystko co jest na fajnych przecenach to rzuca się wam w oczy? :D Zobaczyłam reklamę w necie takiej sukienki:
L0U21C048-J11@12.jpg

i mam taką olbrzymią nadzieję, że ta promocja jeszcze trochę potrwa, niech poczeka jak zluźnią nam się finanse. :D

reklama
Ja ostatnio zamówiłam tą sukienkę :)
1511264632-d8d938f8d025a4c7-aaaaaa.jpeg

Śliczna! :) W tej co znalazłam cholernie podoba mi się góra. Ogólnie mam bardzo nudną garderobę, praktycznie same takie casualowe, sportowe ubrania... Muszę to zmienić koniecznie i zaopatrzyć się w bardziej kobiece fatałaszki. :D

Do góry