reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

reklama
aaa bierzesz jeszcze?no to dopóki bierzesz okres się nie pojawi

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
O tym dokładnie wiem. Tylko nie wiem czy to wywołuje owulację, czy możliwe jest w takiej sytuacji zapłodnienie... W 26 dniu cyklu nadal nie było drugiej fazy cyklu, od 27 dc brałam duphaston, potem w 31dc miałam jakby objawy owulacji...

Metody naturalne- tak wiec to zalezy od metody i chyba lepiej wybrać jedną i jej się nauczyć u nauczyciela lub ksiazek.
W metodzie angielskiej, którą stosuje z powodzeniem od lat 15 są zasady takie:
- temperature mierzymy w tym samym termometrem w pochwie, pupie lub w ustach tym samym termometrem po minimum 3 h śnie o tej samej porze
- możemy używać termometru tradycyjnego lub elektronicznego owulacyjnego microlife (ja używam)
- mierzymy pomiędzy 4 rano do 11 w poludnie
- temperatury można korygować
- odczyt temp korelujemy z sluzem i/lub szyjka macicy

Od tuch typowych zasad sa jeszcze nietypowe.
Jak widać roznia się z innymi podanymi tutaj.
Polecam enpr.pl

Byłby dwa dni że miałam wrażenie że się obniżyła ale spowrotem jest wysoko. Dużo mlecznego śluzu. No i dziś temp 37.34, wczoraj 37.24 ale mówię wcześniej nigdy nie mierzyłam więc to mi niewiele mówi

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Objawy super, szyjka może zmieniać położenie, ale wysoko to dobry objaw, temp i mleczny śluz No No No zaciskam [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Czyli jak ta szyjka ma być położona? Nisko wysoko?

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wysoko w ciąży, miękka zamknięta. Na miesiączkę nisko twarda i otwarta

atdc9vvjktz16vlw.png

Migda. Grudzień jest Twój. W tym miesiacu jak się zachodzi to rodzisz fajne dzieci. Tak samo w maju i we wrześniu. Mówię Ci. W grudniu bedzie zacny owoc.
W grudniu właśnie zaszłam w ciążę, tą pozamaciczną. Źle mi się kojarzy ten miesiąc. W tamtym roku w grudniu wylądowałam z ostrymi bólami w szpitalu, myślałam, że powtórka ciąży pozamacicznej a okazało się, że po prostu takie miałam bóle menstruacyjne... Nie lubię grudnia. Może w tym roku się poszczęści.

reklama
Do góry