reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

reklama
aaa bierzesz jeszcze?no to dopóki bierzesz okres się nie pojawi

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
O tym dokładnie wiem. Tylko nie wiem czy to wywołuje owulację, czy możliwe jest w takiej sytuacji zapłodnienie... W 26 dniu cyklu nadal nie było drugiej fazy cyklu, od 27 dc brałam duphaston, potem w 31dc miałam jakby objawy owulacji...

Metody naturalne- tak wiec to zalezy od metody i chyba lepiej wybrać jedną i jej się nauczyć u nauczyciela lub ksiazek.
W metodzie angielskiej, którą stosuje z powodzeniem od lat 15 są zasady takie:
- temperature mierzymy w tym samym termometrem w pochwie, pupie lub w ustach tym samym termometrem po minimum 3 h śnie o tej samej porze
- możemy używać termometru tradycyjnego lub elektronicznego owulacyjnego microlife (ja używam)
- mierzymy pomiędzy 4 rano do 11 w poludnie
- temperatury można korygować
- odczyt temp korelujemy z sluzem i/lub szyjka macicy

Od tuch typowych zasad sa jeszcze nietypowe.
Jak widać roznia się z innymi podanymi tutaj.
Polecam enpr.pl

Byłby dwa dni że miałam wrażenie że się obniżyła ale spowrotem jest wysoko. Dużo mlecznego śluzu. No i dziś temp 37.34, wczoraj 37.24 ale mówię wcześniej nigdy nie mierzyłam więc to mi niewiele mówi

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Objawy super, szyjka może zmieniać położenie, ale wysoko to dobry objaw, temp i mleczny śluz No No No zaciskam [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Czyli jak ta szyjka ma być położona? Nisko wysoko?

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wysoko w ciąży, miękka zamknięta. Na miesiączkę nisko twarda i otwarta

atdc9vvjktz16vlw.png

Migda. Grudzień jest Twój. W tym miesiacu jak się zachodzi to rodzisz fajne dzieci. Tak samo w maju i we wrześniu. Mówię Ci. W grudniu bedzie zacny owoc.
W grudniu właśnie zaszłam w ciążę, tą pozamaciczną. Źle mi się kojarzy ten miesiąc. W tamtym roku w grudniu wylądowałam z ostrymi bólami w szpitalu, myślałam, że powtórka ciąży pozamacicznej a okazało się, że po prostu takie miałam bóle menstruacyjne... Nie lubię grudnia. Może w tym roku się poszczęści.

reklama
Do góry